Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Casanovu jako malého chlapce přiváží jeho matka k babičce, nechá ho u ní a sama se vydává na hereckou dráhu. Babička moc dobře ví, co ji táhne pryč. Je to touha po milostných dobrodružstvích. Casanova dospěje v muže a zřejmě po matce i ve velkého milovníka. Jednoho dne je pronásledován inkvizicí za své smilstvo a má být oběšen. Pomůže mu sám kníže, ale klade si podmínku. Buď se ožení, nebo bude vykázán z Benátek. Casanova se zasnoubí s panensky čistou Victorií, vzápětí se však setkává s krásnou, bystrou a inteligentní Franceskou. Zamiloval se do jediné ženy, která odolala jeho šarmu a odmítla jeho milostné nabídky. Aby získal její srdce, musí se pokusit dokázat, že je mužem hodným jejích milostných ideálů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (320)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jinak rezervovaný Hallström se nám poněkud rozvášnil a ve stylu komedií dell´arte či těch Shakespearových plných omylů nabídl epizodu ze života proslulého děvkaře. Gradující tempo, některé vtipy či bishop Irons potírající kacířství a smilstvo bavily, pomalý rozjezd a pitomá závěrečná akce už tolik ne. Aspoň, že si Giacomo po tolika zářezech uvědomil, co vlastně hledá (Francescu převlékající se často za Francesca s knírem). Dal bych možná i čtvrtou hvězdu, ale to by mi rozpačitý Ledger musel připomínat třetího nejslavnějšího světového svůdníka a ne junáckého obšousta (jestli se ptáte, kdo je první a druhý, tak jsou to Bob Saint-Clar a Lord Flashheart).. Poznámka k dabingu Plattovy postavy dealera vepřového tuku: Dejdarův hlas jen u myšáka Stuarta Littlea či jediného syna Homera Simpsona, jinak je pro lidskou bytost nepoužitelný.. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nic pozoruhodného sem na tom nenašel, děj fraškovitý a klišézní, čekal jsem spíše seriozní životopis a místo toho jsem dostal něco na způsob jedné ze Shakespearových komedií - plné záměn postav, převleků za muže, suchých hláškek (v jejich době dobrých) a šťastného konce, kdy si všichni najdou někoho na sex... Pozitivní na tom filmu bylo, že mě to bavilo. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto spickova historicka romanticka komedie. Je sice fakt, ze uvod, kdy Casanova jede jak turbo dildo s baterkama Duracell by moh trvat dyl a prilis rychle se to presune do vicemene predvidatelny romantiky, kdy je zamilovanej do jedny zensky, na druhou stranu, diky docela vymakanymu scenari teziciho z nekolikanasobny zameny to ani trosku nevadi. Navic se povedla skvele vyvazit komedie a romantika, pricemz precejen to je hlavne o ty zabavnosti, takze neustale se neco deje, pribeh je perfektne sviznej, hudba rovnez, to vse navic zasazeny do nadhernejch Benatek a sesla se tu skvela herecka sestava v cele s Ledgerem, kterymu to clovek veri, naprosto ultimatnim hovadkem McInnernym a paradnim Ironsem, pricemz vsechny aspon trochu zapornejsi postavy se drive ci pozdejs zesmesni. Proste neda se to brat moc vazne, je to takova saskarna, ale jako absolutne pohodova a zabavna romantika to funguje na vybornou, uz dlouho jsem se takle u romanticky komedie nebavil. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jeden by řekl, že tyto historické a na výpravu bohaté dobrodružné taškařice se již dnes netočí. Hallströmův Casanova vás vyvede z omylu. Není bezchybný, kupříkladu zaklíčované scény jsou opravdu místy až směšné, ale má svůj nepopiratelný půvab a to především díky skvostně zachycené atmosféře Benátek. Heath Ledger je v "belmondovské" roli překvapivě přesvědčivý, Sienna Miller okouzlující a když na scénu navíc ještě napochoduje duo Platt s Ironsem, tak není co řešit. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Lasse Hallström má na víc, což už mnohokrát dokázal. Casanova je film nevyvážený a místy nevýrazný. Nevýrazný ze začátku a přehnaný, naivní a neskutečný na konci. Všechno mezi tím vykazuje špičkovou kvalitu, snad až na tu poněkud nezapadající variaci na Marie Curie v podání (pravda roztomilé) Sienny Miller. Té to ovšem daleko víc sekne jako čisté blondýnce;) Připojím se k všeobecnému nadšení z Olivera Platta a Jeremyho Ironse a přihodím ještě Lenu Olin, stále nadmíru atraktivní dámu s všestranným talentem. Snad jen hudba mohla být zajímavější..že by to bylo dáno výběrem méně známých klasických melodií? Dost možná, i když svoji roli bezesporu sehrály i taktéž nevyvážené kvality Alexandra Desplata. Co na závěr? Casanova je příjemný film, obzvláště na podívanou ve společnosti osoby, ke které chováte hluboké city. Ale pro jistotu počkejte na menší kino, protože multiplexových 150 Kč je za sledování Heatha Ledgera v punčocháčích přece jen trochu moc:)) Na těch 80% je to opravdu jenom když do kina nepůjdete sami;) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (11)

  • Heath Ledger působil během poutě Casanovy na diváky v amerických kinech schizofrenicky. Kromě dobrodružství promiskuitního Itala totiž zároveň promítali také Zkrocenou horu, ve které si zahrál homosexuálního kovboje. (imro)
  • Nejnovější zpracování příhod legendárního svůdníka si odneslo z kin USA během prvních třech dnů (23. – 25. 12.) promítání 231 077 dolarů, celkem potom něco nad 11 milionů. (imro)

Reklama

Reklama