Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Casanovu jako malého chlapce přiváží jeho matka k babičce, nechá ho u ní a sama se vydává na hereckou dráhu. Babička moc dobře ví, co ji táhne pryč. Je to touha po milostných dobrodružstvích. Casanova dospěje v muže a zřejmě po matce i ve velkého milovníka. Jednoho dne je pronásledován inkvizicí za své smilstvo a má být oběšen. Pomůže mu sám kníže, ale klade si podmínku. Buď se ožení, nebo bude vykázán z Benátek. Casanova se zasnoubí s panensky čistou Victorií, vzápětí se však setkává s krásnou, bystrou a inteligentní Franceskou. Zamiloval se do jediné ženy, která odolala jeho šarmu a odmítla jeho milostné nabídky. Aby získal její srdce, musí se pokusit dokázat, že je mužem hodným jejích milostných ideálů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Vidět Heatha Ledgera v takové roli je prostě paráda. Je plný života, je skvělý, je uvolněný a pořád vidíte, jak je to parádní herec. Lasse Hallström patří k mým oblíbeným režisérům, protože jeho filmy mě vždy dokážou tak příjemně pohladit po duši, že se pak cítím spokojený a svět zase vypadá o něco hezčí. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Historická limonádová veselohra, kde si to herci užívají, scénáristé místy značně perlí a kameraman nás chlácholí panoramaty Benátek. Hallstromův laskavý, skoro až rodinny styl režie se tu nezapře, ale především druhá polovina strhává celek do jakési lehce bizarní, moderními gagy prošpikované historické parodie, kde dominují kromě Ledgera Irons, Platt a soustavně nadržená, tehdy ještě nepříliš známá Natalie Dormer. Jednou se s tím pobavit, nic objevného nečekat. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych to do něj neřekl, ale Hallström se pro něj nezvyklého čistě veseloherního tématu chopil se stejnou bravurou, jako Casanova balil ženský. Odlehčená a neodolatelně hravá podívaná se skvělým hereckým ansáblem, která se nesnaží diváka za každou cenu rozesmát laciným humorem, ale jenom tak příjemně pomrkává na diváka "Koukni, jak se neberu vůbec vážně". Tlustej Platt, ženský v dobových kostýmech, příjemná klasická hudba a atmosféra Benátek 18.století jsou k sežrání (některými zdejšími uživateli vyčítané slabší triky v tomto případě vůbec neřeším). Snad jenom ten Ledger postrádá tu správnou jiskru, který by nejproslulejší svůdník žen všech dob měl mít a ve srovnání s některými ze svých hereckých předchůdců by neobstál. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Kto by to na Hallströma povedal. Po plejáde dychvyrážajúcich drám so silným emocionálnym podkladom a navše nesúcimi silné odkazy natočil túto pefíkanú, milú a pekne zauzlenú oddychovú veselohru z atraktívneho prostredia s ešte atraktívnejšou témou. Sienna Miller je krásne okúzľujúca, rovnako ako 50tnička Lena Olin. 80%. ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná komedie (nebo co to vůbec je :) ). Hlavně se nesmí přemýšlet nad reálností děje. Když přistoupíte tvůrcům na hru, královsky se pobavíte. A já jsem přistoupila, takže jsem se dobře zabavila. Jistě, je to odhadnutelný film, ale milý, plný vtipných paradoxů a perfektních (až sitcomových) scének. Všechno to podtrhuje hezká hudba, která se úspěšně snaží tvářit jako klasická. Herecké výkony také nepatří k nejhorším, takže proč ne? Klidně bych se podívala znova. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (11)

  • Heath Ledger působil během poutě Casanovy na diváky v amerických kinech schizofrenicky. Kromě dobrodružství promiskuitního Itala totiž zároveň promítali také Zkrocenou horu, ve které si zahrál homosexuálního kovboje. (imro)
  • Nejnovější zpracování příhod legendárního svůdníka si odneslo z kin USA během prvních třech dnů (23. – 25. 12.) promítání 231 077 dolarů, celkem potom něco nad 11 milionů. (imro)

Reklama

Reklama