Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Casanovu jako malého chlapce přiváží jeho matka k babičce, nechá ho u ní a sama se vydává na hereckou dráhu. Babička moc dobře ví, co ji táhne pryč. Je to touha po milostných dobrodružstvích. Casanova dospěje v muže a zřejmě po matce i ve velkého milovníka. Jednoho dne je pronásledován inkvizicí za své smilstvo a má být oběšen. Pomůže mu sám kníže, ale klade si podmínku. Buď se ožení, nebo bude vykázán z Benátek. Casanova se zasnoubí s panensky čistou Victorií, vzápětí se však setkává s krásnou, bystrou a inteligentní Franceskou. Zamiloval se do jediné ženy, která odolala jeho šarmu a odmítla jeho milostné nabídky. Aby získal její srdce, musí se pokusit dokázat, že je mužem hodným jejích milostných ideálů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na Casanovu jsem se poměrně těšila. Prováděly ho příznivé kritiky i chvála kamarádů. Nezklamal mě, ale ani nepředčil má očekávání. Čekala jsem, že to bude oddychovka a ne nějaká lekce dějepisu a toho se mi bohatě dostalo a musím říct, že jsem uděla dobře, když jsem neočekávala historický film, protože pak bych byla asi zklamaná. Tohle bylo pohodové, svěží a vtipné, v čele se sympatickými herci. Zajímavý film, rozhodně stojí za to ho vidět! ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

- "Witchcraft!" - "Actually, I believe it's because hot air rises, overcoming the gravitational force of... Witchcraft!" ## - "I think we could say if everything went according to plan, we could return your reputation and your virginity to you." - "You could do that?" - "Oh, yes. We are the Catholic Church. We can do anything." ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Tento film mě naopak velmi příjemně překvapil svou komickou stránkou, která vyobrazuje Casanovu (Heath Ledger) jako muže, který se na první pohled zamiluje do nepoddajné Francescy Bruni (půvabná Sienna Miller) a je pro získání jejího srdce ochoten podstoupit nejedno dobrodružství a obětovat dokonce svůj život. Ale protože se jedná především o komedii, vše probíhá poměrně vtipně a jediné co mohu vytknout je moc perfektně akčně precizní závěr. Ale tento fim má mnoho půvabných postav. Ctihodná panna Victoria (Natalie Dormer), která je nadržená a obzvláště na Casanovu, kterého si ma brát, Francescy bratr Giovanni (Charlie Cox), který je do Victorie zamilovaný a z plachého mládence se stává "novým" Casanovou. Fancesčina matka Andrea (Lena Olin) do které se na první pohled zamiluje původně Francesčin snoubenec Papprizzio (Oliver Platt), Casanův sluha Lupo (Omid Djalili), benátský dóže (Tim McInnerny). A samozřejmě biskup Pucci (skvělý Jeremy Irons), vrchní inkvizitor, jehož největším přáním je zatknout Casanovu a popravit. Což se mu sice skoro povede, ale právě jen skoro. Velmi zábavně vtipný film, který si utahuje z církve a z Casanovy činí romantickoakčního hrdinu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se rozhodoval, ale nakonec volím nížší hodnocení.. Důvodů je několik. Určitě pozvolný a nesvižný úvod. Prvních třicet minut mě za tónů klasické hudby příliš nechytlo, režisér dlouho představuje situace, postavy (kterých je požehnaně) apod. Zamotané je to v těchhle pasážích hodně, děj je utahaný a NIJAKÝ, ale musím uznat, že to tvůrci zvládli i svižně rozmotat. Zkušený Hallström, který udělal ralativně velký žánrový skok, tak natočil oddychovou zábavu, která neurazí, a kterou po úvodní rozvleklosti oživí příjezd dvou bizarních postav - "sádlový" obchodník a vrchní inkvizitor. Nastává tak nejvíce podařená část filmu (i přes velmi předvídatelný scénář), ale na mém hodnocení se podepsal i závěr, kde je všeho už trochu moc. A především pak láska mezi dvěma hlavními aktéry působí hodně nevěrohodně. Být o pár záměn a převleků méně, volím jinak. Herecky film ale potěší nejvíce. Pro Heathe Ledgera byl rok 2005 více než příjemný. Ostatní postavy odvádějí to, co je třeba a rozhodně to není k zahození. Jedničku s hvězdičkou ale zasluhují i vznosná výprava, kostýmy a kamera. A místy příjemný humor!! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Historická limonádová veselohra, kde si to herci užívají, scénáristé místy značně perlí a kameraman nás chlácholí panoramaty Benátek. Hallstromův laskavý, skoro až rodinny styl režie se tu nezapře, ale především druhá polovina strhává celek do jakési lehce bizarní, moderními gagy prošpikované historické parodie, kde dominují kromě Ledgera Irons, Platt a soustavně nadržená, tehdy ještě nepříliš známá Natalie Dormer. Jednou se s tím pobavit, nic objevného nečekat. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (11)

  • V jednom dlhšom zábere v Benátkach je možné vidieť vzdušné čiary spôsobené lietadlom. (Fejpof)
  • Nejnovější zpracování příhod legendárního svůdníka si odneslo z kin USA během prvních třech dnů (23. – 25. 12.) promítání 231 077 dolarů, celkem potom něco nad 11 milionů. (imro)

Reklama

Reklama