Reklama

Reklama

Volání vlků

Obsahy(1)

Mladý biolog se nechá dobrovolně vysadit kdesi v severní Kanadě, aby zde studoval a shromažďoval údaje o vlcích, kteří údajně mohou za stále se zmenšující stáda Karibu. Postupně se biolog seznamuje s okolím a dokonce s životem vlků samotných. Zjišťuje, že vlci nejsou zdaleka takovou hrozbou jako lidé, kteří vlky vybíjejí pro jejich kůži. Dokáže se mladý biolog rozhodnout na čí stranu se přiklonit? (TomikZlesa)

(více)

Recenze (77)

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Unikum. Naprosto brilantni film. Fiktivni dokument o vyprave zoologa kamsi na kanadsky sever. Ukol: sledovat vlky v prirozenem prostredi. Ovsem prvni problem nastane ve chvili, kdy pana profesora a jeho nadmernou bagaz letadlo proste vylozi na zamrzlem jezere uproztred kanadske tundry. Blizi se noc a prichazi ledova boure. Vsechno vybaveni a zasoby potrebne pro preziti jsou teoreticky po ruce, uhledne zapakovane v bednach.. jenze to pro preziti nestaci. Musim rict ze me tenhle film dostal. Nesentimentalni, syrove, ale nikoli zamerne zdramatizovane. Mozna to pusobi tak skvele prave proto, ze se tvurci vzdavaji temer vsech filmovych prostredku jak 'ozivit' dej a proste ho nechaji plynout. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Moc hezká věcička, krásně se na to koukalo, to souznění s přírodou je nádherné.. Příběh mladého muže, který se odvážil vydat do divočiny, je v podstatě dech beroucí, zcela upřímně mě by tam nikdo nedostal a zpočátku jsem uvažovala i nad tím, je-li hlavní postava duševně v pořádku.. Nakonec se z toho vyklubal kouzelný polodokument o životě vlků se zamyšlením nad lidským ničivým faktorem.. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Zřejmě jediný film z dílny Walta Disneye, který není pro ty nejmenší. Vzhledem ke své ponuré atmosféře a celkové dějové konstrukci je mizivá šance, že by naplnil očekávání dítěte. Tohle výjimečně vyprávění má v sobě hloubku, nějaký cíl, výraznou psychologii a také hrdinu poznávajíc nejen sebe samotného, ale hlavně duše majestátních vlků, jejichž fantasticky nasnímané pohledy a pohyby jsou nejednou třešničkou na dortu. Originálně zpracovaný scénář nemá v takovém tématu obdoby. Téměř každá věta má šarm a většina z nich nutí diváka se zamyslet. Před takovýmito filmy smekám a vzdávám jim hold. Zajímavá podívaná o nelítostné přírodě, která dává poutavým způsobem najevo, že ne všichni predátoři mají v sobě jen dravost a zlou krev. Mají hrdost, city a dobrosrdečnost, což bohužel některým narušeným jedincům z rodu Homo sapiens chybí. 80% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný dobrodružný film o zapáleném biologovi, který bojuje o přežití v nehostinných podmínkách severní Kanady aby zde studoval život a chování místních vlků. Velice dobrý výkon Martina Smithe, nádherné kanadské prostředí a pár opravdu povedených scén (převážně scéna s krysami mě velice pobavila) jsou hlavními devizami tohoto nepříliš známého ale příjemného snímku. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku ma prekvapil hlavný herec. Asi do polhodiny som si hovoril, kde som ho už videl??? A tak neostávalo, len prelustrovať csfd a pak mi to došlo. Účtovník v Nepodplatitelných. Inak čo sa tohto filmu týka zo začiatku ma zaujal. Príroda, hory, sneh, vlci - no dokonalá kombinácia. Ale potom to nadšenie opadlo. Príbeh je dosť statický a okrem toho, že sa dozvedáme, že ten známy biológ má rád myši a celý deň čučí zo stanu na vlka je asi tak všetko. Čakal som trochu viac takého akčného zobrazenia. To nastáva asi až po 70% príbehu, kedy sú zobrazené aj scény, kde vlk naplno prejavuje svoj inštiknt lovca. A práve toto mi tu do vtedy dosť chýbalo. Ch. M. Smith ako rozprávač to skôr hovorí ako komédiu a nie ako odborník. Možno skvelý rodinný film ale ja som sa počas neho aj nudil. Apropo produkcia Walt Disney. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (8)

  • Film je založen na skutečném příběhu biologa Farleyho Mowata. (TomikZlesa)
  • Filmovanie snímky, ktoré prebiehalo na Aljaške, v Britskej Kolumbii a Yukone, trvalo viac než 2 roky. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama