Reklama

Reklama

Volání vlků

Obsahy(1)

Mladý biolog se nechá dobrovolně vysadit kdesi v severní Kanadě, aby zde studoval a shromažďoval údaje o vlcích, kteří údajně mohou za stále se zmenšující stáda Karibu. Postupně se biolog seznamuje s okolím a dokonce s životem vlků samotných. Zjišťuje, že vlci nejsou zdaleka takovou hrozbou jako lidé, kteří vlky vybíjejí pro jejich kůži. Dokáže se mladý biolog rozhodnout na čí stranu se přiklonit? (TomikZlesa)

(více)

Recenze (77)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Filmy, jejichž děj se odehrává v člověkem téměř nenarušené přírodě, patří do kategorie mých srdečních kinematografických záležitostí. Never Cry Wolf není výjimkou a už během sledování se zařadil mezi ně - skvosty typu Himaláj karavana, Zálesák (1966), Útěk do divočiny, Poslední traper,...Na Ballardově snímku bych vyzdvihl vykreslení soužití člověka s přírodou, lásku člověka k ní a ke zvířatům, dále pak sestříhání scén, jež místy působilo mírně komicky (záběr na vlka lovícího myš a následně Tylera konzumujícího jednu malou myšku za druhou), ale také samotný děj a postavy, zejména pak hlavního hrdiny a zkušeného, moudrého Ooteka. Závěr snímku za doprovodu pěkné melodie a textu staré inuitské písně dotvořil výsledný dojem za neodmyslitelné 4*. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Můj nehynoucí obdiv i respekt k přírodě jako takové mi v tomto snímku kazí asi jen to, že je to vážně pohádka.. Člověk tohoto ražení, sám v těchto končinách...proč by to vůbec podstupoval? ..to by byla sebevražda.. Ale když se od toho oprostíte...je to nádhera... Vlci, hory, čistá voda, ticho.. Nechtěl bych tam žít, ale je to nádhera. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Moc hezká věcička, krásně se na to koukalo, to souznění s přírodou je nádherné.. Příběh mladého muže, který se odvážil vydat do divočiny, je v podstatě dech beroucí, zcela upřímně mě by tam nikdo nedostal a zpočátku jsem uvažovala i nad tím, je-li hlavní postava duševně v pořádku.. Nakonec se z toho vyklubal kouzelný polodokument o životě vlků se zamyšlením nad lidským ničivým faktorem.. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Díky Never Cry Wolf se mnohým z nás otevřel jiný pohled na "zlého" vlka, který sežere vše včetně babičky a Karkulky. Tady to byl elegantní, krásný, hrdý tvor, s notnou dávkou inteligence, schopností si hrát i "zpívat". Tady - to ale znamená v přírodě, která vítá a objímá, je laskavá i nekompromisní. A krásná. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zpočátku trochu zaráží fakt, že se nechá nezkušený biolog vysadit kdesi uprostřed kanadské tundry a chová se jak naivní hošík na své první kempovačce. Jestli to fakt takhle bylo i ve skutečnosti, tak měl tenhle chlapík fakt cojones ze železa. Jméno Walt Disney v úvodních titulcích mě zprvu trochu vyděsilo, ale nebylo proč. Never Cry Wolf není typická disneyovka. Co do atmosféry je to dost syrový, atmosférický a myšlenkově bohatý dobrodružný film, byť dějově jednoduchý a spíše pojatý jako dokument. Drama o přežívání v nehostinné krajině, kde dominují záběry lidmi téměř ještě neposkvrněné přírody. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (8)

  • Filmovanie snímky, ktoré prebiehalo na Aljaške, v Britskej Kolumbii a Yukone, trvalo viac než 2 roky. (MikaelSVK)
  • Přestože vlci ve filmu byli ochočeni a částečně cvičeni, k docílení jejich různých výrazů byla použita kuřata, s nimiž kameraman různě pohyboval nad hlavou vlka. (TomikZlesa)
  • Většina rozpočtu padla na scénu kdy Farley Mowat beží za stádem karibu. Několik helikoptér před sebou hnalo stádo před vypuštěnými vlky. Natáčení zabralo i 20 hodin denně v průběhu 1 měsíce. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama