Reklama

Reklama

Důsledný vyšetřovatel Michael Riley je přesvědčen, že za zmizením patnáctiletého chlapce stojí úspěšný chicagský podnikatel Brian Dennehy. Ukrývá se opravdu pod maskou zábavného a laskavého souseda sériový vrah? (oficiální text distributora)

Recenze (13)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keď sa niekto rozhodne natočiť snímok, ktorý by mal opísať skutočnosti okolo vyčíňania nejakého sériového vraha, mal by postupovať podľa faktov. Chápem, že je divák v úvode upozornený, že sú určite skutočnosti pozmenené, no "realita" je v takýchto prípadoch sama o sebe dostatočne krutá, nemusí byť ešte "prikrášlovaná" nejakými prvkami, ktoré síce nadväznosťou v tejto zmyslenej story dávajú zmysel, no aj tak. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Mám rád, když se filmy dle skutečných událostí drží skutečných událostí a "umělecké" pokusy o ozvláštnění, či umělé kličky v příběhu směřující k oživení za každou cenu si nechávají od cesty. Movie natočené dle reálné hrůzné události dostává do vínku obrovský dramatický potenciál ve vyznění k divákovi, ovšem drtivá většina takových snímků o sériových vrazích ho nedokáže využít v plné míře, v horším případě jej přímo planě zneužívá. Je to i případ tohoto díla, které ale přece jen patří v rámci žánru k tomu lepšímu. Je to díky výbornému Brianu Dennehymu, jež si svého "Gacy gacy na holou" zahrál opravdu s gustem úchylného prasete a veškerou atmosféričnost snímku si může směle připsat na svůj vrub. S Michaelem Rileyem, jakožto policejním vyšetřovatelem Kozencakem, to už bylo horší. Když poprvé zazvonil na dveře Gacyho domu, nevěděl jsem, zda pana domácího přímo ve dveřích podrobí výslechu, orálnímu sexu či se mu pokusí prodat sušenky. Herec se snažil, ovšem ten jeho legrační babyface s očima kolouška Bambiho vytrvale vetoval veškeré vyznění respektu, který by asi policista měl mít. 60% ()

Reklama

Iifka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděla hodněkrát. Žádné nečekané lekačky a stříkající krev, je to spíš psychologicky pojatý příběh skutečného sériového vraha Johna Gacyho. Výborně zahrané. Jemu (B. Dennehy) tyhle role jdou, podobného blázna zahrál i ve filmu Za bílého dne. Líbila se mi i ta postava polského detektiva (M. Riley). ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Kvalitní televizní kriminálka volně inspirovaná skutečným příběhem SÉRIOVÉHO (ne masového jak ve filmu uvádí) vraha Johna W. Gacyho. Narozdíl od snímku "GACY" je dobře natočený a hlavně co mě překvapilo, tentokrát skvěle zahraná role Gacyho. Dennehy dobře vystihl povahu navenek silného, tvrdého podnikatele, vnitru však narušeného, vystrašeného psychopata, který hledá klid v omamných látkách a užívání-si s teenagery stejného pohlaví. Je smutné, že tento příběh je pravdivý a i přes dějové odlišnosti je kostra děje založena na pravdě. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Podobně jako u mnohých z podobné sorty filmů (na motivy skutečného sériového vraha) sledujeme policistu, který se snaží dopadnout toho svého ničemu. Tentokrát však trochu neklasicky, protože on vraha zná a jde jen o to mu vraždu dokázat. Film tak silně pracuje i s hlavním podezřelým a nabízí psychologický náhled do myšlení obou hlavních protagonistů (vraha a vyšetřovatele). Ovšem tohle sledujeme v zásadě celých 180 minut bez jakékoli akce a udržet napětí při pouhém „pátrání“ po tak dlouhou dobu je setsakramentsky těžké. Divákovu pozornost tak napíná jen velmi pozvolné odhalování, že s onou jednou vraždou to pravděpodobně ani zdaleka nekončí. To Catch a Killer je i tak při své stopáži poměrně koukatelné a to už nějaké uznání zaslouží. Nakolik děj filmu odpovídá skutečným událostem posoudit nedokáži, s Gacyho případem jsem obeznámen poměrně povrchně, ale „wiki“ to ví. Ovšem Brian Dennehy je jako Gacy dokonalý a teď už ho v něm uvidím vždycky. No bude to zajímavé, až po Jonhu Rambovi nepůjde šerif Teasle, ale John Gacy. Pěkných 50% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • John Wayne Gacy (Brian Dennehy) zabil 33 mladých chlapcov, z ktorých sedem tiel nebolo vôbec dodnes identifikovaných kvôli pokročilému štádiu rozkladu. Boli pochované do spoločného hrobu s nadpisom: "Nikdy nebudete zabudnutí". Ide o tretieho najmasovejšieho vraha v dejinách USA s dokázaným počtom vrážd. (Raccoon.city)
  • Film bol inšpirovaný skutočným vrahom - Johnom W. Gacym. (Cappuccino)
  • Prvý film inšpirovaný skutočným masovým vrahom Johnom Waynom Gacym (Brian Dennehy). Zároveň to bol jediný film natočený ešte počas jeho života, pred jeho popravou v roku 1994. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama