Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Taw Jackson byl propuštěn z vězení a vrací se do svého města. Jeho ranč koupil podvodem obchodník Pierce. Před nějakou dobou zaplatil Lomaxovi, aby Tawa zastřelil. Chtěl odkoupit jeho ranč, protože chce jeho bohatou půdu. Jenže Taw přežil a teď se chce pomstít. Pierce najme Lomaxe znovu, ale Pierce mu nabídne lepší, výhodnější dohodu a tak se přidá na jeho stranu. Pierce bude převážet 500 tisíc dolarů ve zlatě v upraveném povozu. Je celý z kovu, má střílnu a doprovází ho horda poskoků na koních. Billy, expert na výbušniny nastraží nálože pod most. Odříznou tak vůz od ozbrojeného doprovodu. Pomůže i pár dalších lidí, farmář i indián. Zlatý prach v sáčcích schovají do sudů s moukou. Farmář je má odvézt do bezpečí. Zlato by ale chtěli i indiáni a tak dojde k dalšímu výbuchu. Taw podle dohody schová zlato na půl roku. Potom se všichni opět sejdou a kořist si rozdělí. (TV Barrandov)

(více)

Recenze (44)

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Úžasné. Já Johna Wayna uznávám jako největší westernovou veličinu (sorry, Clinte) a když se na plátně setkal s Kirkem Douglasem, vznikl jeden z nejklasičtějších westernů, který nám svět filmu může nabídnout. Wayne si s Douglasem starším očividně padli do noty a jejich neustále pošťuchování dodává filmu takovou pohodově odlehčenou atmosféru, kterou ještě povzbudí několik úsměvných scén. Ale kovbojka má jasně daná pravidla, a tak se tam hodně střílí, nechybí ani pořádná rvačka, honička koňmo, přepadení dostavníku nebo indiáni – no, je tam prostě všechno. :-) Já za nejlepší Waynův film (a nejlepší western obecně) považuju El Dorado, ale War Wagon je taky hodně v popředí. Už jenom kvůli té chytlavé titulní písni... ()

pipapa 

všechny recenze uživatele

Na jedno zhlédnutí docela zábavná dějově jednoduchá westernová báchorka. Pro mě by film získal na atraktivitě obsazením mladších, pohlednějších a i méně známých tváří. Tady se ale opět sází na zprofanované pardály Haulywůdu - obstarožního obtloustlého Wayne a staršího odpudivého Douglase, který obnažený do půl těla vypadá jako stažený králík...Velmi pěkné exteriéry! ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělý western a pro mě velké překvapení, že jsem mězi těmi všemi už přebranými slavnějšími objevil tenhle výtečný kousek. Nechybí tu nic- přestřelky, skvělá rvačka v sallonu, indiáni, podrazy, přepadání, humor. Waine i Douglas se k sobě jako parťáci neparťáci výborně hodí. Navíc to není roztahané a má to spád od začátku až do konce. Vřele doporučuju! ()

Jehan 

všechny recenze uživatele

Osvěžující westernový koktejl se všemi ingrediencemi v podobě indiánů, gatlingova kulometu, zlata, nitroglycerinu apod. John Wayne a Kirk Douglas v životní formě. Wayne jako obvykle sošně toporný, zatímco rtuťovitý Douglas oslňuje skvělou kondicí a předvádí pozoruhodné gymnastické výkony. Navíc fešácké ohozy většiny aktérů, chemlonové paruky rudochů, občas nějaká vymydlená blondýnka, upocení mexikáni a jako bonus rvačka v saloonu ve stylu Limonádového Joea. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zábavná "revenge-heist" historka, stavějící na netypickém vztahu dvou hlavních představitelů. A neobvyklá je i motivace Johna Waynea (tedy, trochu, v jistých aspektech;)). Od filmového studia sázka na jistotu, včetně gatlingu samozřejmě:) Žádná přelomová záležitost to není, a vidět to podruhé asi budete potřebovat jen pokud jste ortodoxní fandové někoho z herců nebo RODOKAPSů. 70% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Ačkoliv hrál Keenan Wynn starého blázna, ve skutečnosti byl o 9 let mladší než John Wayne. (facojurka)
  • Priemerná a stredná dĺžka záberu = 5,8 sekundy. (westerns)

Reklama

Reklama