Reklama

Reklama

Na shledanou, pane Grocku

  • Francie Au revoir Monsieur Grock (více)

Obsahy(1)

Francouzský umělecký film o jednom z největších clownů, jaké kdy vidělo cirkusové obecenstvo - o panu Grockovi. Film vypráví retrospektivní formou o životě Grockově, o jeho lásce k cirku od mládí, o jeho prvých artistických pokusech i jeho vrcholném clownském mistrovství. Film vyjadřuje i celé poslání Grockovy práce - dávat dětem smích a svými zbraněmi bojovat proti válce, která by zničila radostný život dětí. - Film je též pozoruhodný tím, že postavu Grocka hraje sám skutečny Grock a v mnoha scénách ukazuje virtuositu svého clownského umění. (FILMOVÝ PŘEHLED 33 / 1954) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

ripo

všechny recenze uživatele

Cirkusové prostředí svou barvitostí i dramatičností svého ovzduší filmaře odedávna lákalo. V tomto směru je však film „Na shledanou, pane Grocku", novátorským pokusem. Snaží se ukázat pravdivý obraz života a práce jednoho z největších cirkusových umělců. Autoři filmu se snažili dát příběhu mnohem širší rámec, neboť ukazují nejdůležitější historické události let 1939—1949. — Ze všech postav a hereckých výkonů filmu vyniká přirozeně Grock, zvláště jeho výstupy v manéži. Tu jde nejen o hluboký zážitek z vrcholného výkonu cirkusového umění, ale i o dokumentární záznam velké ceny. Filmový přehled 33/1954 ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Grock bola realna postava a arealny clovek. Tuna ide o cirkusove prostredie a film z prostredia klaunov. V Popredi je samozrejme Pan Grock, film ma namakane tempo, slusne dialogy ...a De Funesa opat v uzadi : 60 % ()

Reklama

Reklama