Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joe, Bobby a Pink jsou profesionální zloději a specializují se hlavně na zlato. Vykradou klenotnictví, ale jejich překupník Bergman nechce partě zaplatit, dokud pro něj neudělají další loupež. Tentokrát jde o zlaté cihly ze zásilky pro švýcarskou banku. Protože Joeho zachytila při posledním lupu bezpečnostní kamera, má to teď těžké. A Bergman ho navíc vydírá. Parta nakonec z nouze svolí, Bergman jim dá nějakou zálohu, ale zároveň jim vnutí ke spolupráci svého synovce, ctižádostivého hajzlíka Jimmyho. Ten se brzy dá dohromady s mladou a hezkou Joeho ženou Fran. Situace se začíná komplikovat, protože Jimmy vnese do Joeových plánů zmatek a posléze i vzájemnou nedůvěru. Fran s Jimmym začne spát a pracuje s ním proti ostatním. První plán se kvůli Jimmymu zdá příliš riskantní, a tak Joe vymyslí další, rafinovanější. Pak parta uskuteční velkou akci na letišti, odkud má startovat letadlo se zlatem. Letadlo zastaví, vykradou a přelstí personál. Jimmy se ale ukáže jako sketa, Joa omráčí a spolu s Fran se zlatem ujedou. Netuší, že Joe není tak hloupý, jak si mysleli, a místo zlata najdou v trezorcích jenom železné matky... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

kingik 

všechny recenze uživatele

Slaboučké a hlavně neřadil bych to do žánru thrilleru. Ten má nějaké zásady, které je třeba naplnit. O nějakém napětí, poutavé zápletce, nebo zajímavém vyústění nemůže být ani řeč. Hackman, DeVito a spol. jsou až moc dobří herci a je tedy až s podivem, že se nechali uvrtat do tak nezáživného filmu s podprůměrným vyzněním. Asi to vypadalo na papíře velmi neotřele a možná i stylově, ale tohle je spíše loupež divákova času. S thrillerem to nemá nic společného. Nepříjemně pomalé a zastaralé i na rok vzniku. 30% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Heist mi pripomenul Kto z koho s Robertom De Nirom. Ako lúpežnou zápletkou, tak legendou v hlavnej úlohe. Tieto herecké hviezdy sa na staré kolená rozhodli, že sa budú viac baviť, ako ponárať do zložitých postáv v umeleckých filmoch. Robia to ale akosi pričasto. Heist je veľmi fajn film s pekne natočenou a premyslenou lúpežou, avšak vzhľadom na tú všadeprítomnú pohodu končí trochu viac násilne a vážne, ako by sa patrilo a je to chyba. Viac by scenáru svedčal ľahší nádych a sem tam humorná hláška. Každopádne je film natočený tak, že utečie ako voda, preto som prekvapený z viacerých komentárov, používajúcich slovo nuda. Neviem prečo, ale film mi atmosférou trochu pripomenul, okrem spomenutého Kto z koho, Kobru 11. Ak by policajti boli zločinci. Ani neviem prečo. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Na takovýchto krimi-akčních thrillerech bývá krásné právě to, že veškerá lupičsko-podvodnická akce je do poslední mrtě promyšlená a provedená a právě to promyšlení je uvěřitelné. Jenže tady to na uvěřitelnosti troskotá jak Titanic o kus ledu. Tedy film je v pořádku a všechno to odsýpá, bohužel jen do té části s lodí a odněkud se vyloupnuvším se DeVitem. To, co se děje potom, už se zřejmě nějak splašilo scénáristovi na papíře a splašeně pobíhalo všude kolem, jen ne na linkách papíru se scénářem. Nedomyšlenost, nelogičnost, překombinovanost. Tou dobou se už místností ozývá hlasité plesknutí. To jak jste si dlaní pleskly o čelo se slovy "To myslí vážně?". A oni to myslí vážně a film jde kopru a dobrá koprovka z toho nebude. Gene a Delroy se hodí na mozky operací, ne na akční hvězdy a kdyby raději všichni na místě pochcípali, mohl to být slušný dramatický konec filmu. Takhle to kanadsko-americká produkce pěkně zprasila. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem se bavila, já se ostatně bavím vždy, když okrádá zloděj zloděje, kujou se pikle a podvod stíhá podvod, k tomu mě fascinuje mít hlavní plán loupeže, pak plán B, navíc záložní plán C a ještě i únikovou cestu.. Gene Hackman v roli stárnoucího, přesto okouzlujícího a naprosto odzbrojujícího „padoucha“ úžasný.. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Premiéra filmu měla být v září, avšak byla posunuta až na prosinec. Důvodem byla přítomnost scény, kdy se hlavní postavě podařilo obejít bezpečnostní prohlídky na letišti, což se stalo po teroristických útocích z 11. září nevhodné. (blackrain)

Reklama

Reklama