Reklama

Reklama

Po patnácti letech manželství ji opouští muž a po jeho odchodu zůstává v Judyině srdci jen prázdnota. Možná ale její rozbolavělá duše najde ve výtahu ve vlastním domě někoho, kdo jí porozumí.  Na začátku toho všeho stála láska. Láska tak silná, že donutila Judy Mooreovou opustit studia medicíny a zařadit se po bok muže, který se zdál být tím pravým na celý život. Ale po patnácti letech manželství Judy, nyní bohatá panička z Manhattanu a manželka úspěšného doktora, zjišťuje, že ne každému snu je dáno stát se skutečností. Manžel po patnácti letech odchází kvůli jiné, mladší ženě, s níž čeká dítě, a Judy začíná chápat, jak moc je její život vlastně prázdný a zbytečný. Ale místo toho, aby konečně začala naplňovat svoje vlastní tužby, na které už málem zapomněla, potácí se v lítosti a bezradnosti, jak pokračovat dál. Někdy však stačí k velké změně málo, třeba jen impuls v podobě setkání s nevšedním člověkem, v tomto případě se zpěvačkou Liz, excentrickou a emotivní ženou plnou života a lásky, na kterou Judy náhodou natrefí v jednom nočním baru. A také dokáže mnohé změnit jediný nezávazný polibek, který Judy dostane od zcela neznámého muže, z nějž se postupně vyklube vrátný a liftboy z domu, kde žena bydlí. Nesmělý dobrák Pat je stíhaný mnoha problémy, včetně dluhů z gamblerství, a také svíraný bolestí ze smrti své dcery. Možná je ale právě on ten nejlepší člověk, s nímž se měla zklamaná žena nyní seznámit. Dvě rozbolavělé duše si totiž mají často hodně co říci. V něžné komorní romanci, jež se stala debutem režiséra a scénáristy Richarda LaGravenese, autora dramatu P.S. Miluju tě, excelují Holly Hunterová, Danny DeVito a Queen Latifahová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

JannieMc 

všechny recenze uživatele

Hola Guys! =´) ...jakkoli Vám to bude znít, musím napsat, že tento film mi VONĚL! ...nezaměnitelná atmosféra...sladký Danny DeVito...jako vždy svá Holly a k tomu všemu milé, přemilé!, poselství podané nefalšovaně lidsky, že VŠE BUDE OK!, a cesta není jenom jedna... - doopravdová paráda! S nimi bych si někdy ráda otevřela lahvinku... =´) ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Koukám, že zde na CSFD je tenhle film takřka neviditelný a to je obrovská škoda!!! .... No nic, začnu hned nejvýraznějším záporem a to je scénář, který byl místy teda absolutně mimo mísu. A tím má kritika i končí. Tenhle film má v sobě takové zvláštní kouzlo, které se těžko popisuje. Ke všemu děj tvoří zajímavý příběh, který se pěkně vyvíjí a i celková atmosféra je navozena výbornou soulovou hudbou. Herci jsou taky výborní. Zajímavostí je i to, že tento film vlastně nelze žánrově vymezit. Nejde ani o drama, ani moc o komedii a o romantiku vyloženě taky ne. Závěrem se dá říct, že jde jednoznačně o milé překvapení, ale kvůli scénáři prostě výš jít nemůžu. Zajímavý komentář: uživatel "freddy". ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, který zaujme něčím, co většina filmů nemá, a to sice atmosférou. Toto komediální drama má takovou atmosféru, že by mu mohly leckteré filmy závidět. Nevím, jestli to je citlivým nasnímáním jednotlivých scén, nebo perfektně zvolenými prostory, vhodně zvoleným hudebním doprovodem či důsledným režisérským vedením jednotlivých herců, ale fakt prostě je, že z tohohle filmu jsem měl pocit, jako bych vše prožíval s jednotlivými zúčastněnými, jako by se mě to všechno týkalo také, zkrátka atmosféra je to, co tenhle film činí výjimečným zážitkem, opravdu jsem takových filmů s důsledně vybudovanou atmosférou viděl jen velice málo. Co se týče příběhu, tak ten není vůbec špatný, ale bohužel není ani nijak originální. Rozvádějící se žena si začne románek s vrátným z domu, kde bydlí, aby nakonec zůstala sama. Pokud se dá děj filmu shrnout do jedné věty, je to asi špatné. Holly Hunter a Danny DeVito v hlavních rolích ale hrají docela solidně a dělají co mohou, stejně tak i Queen Latifah hrající zpěvačku z jednoho nočního baru potěší, ale bohužel tohle je další chyba, mám totiž pocit, že Queen Latifah ve vedlejší roli převyšuje svým výkonem hlavní zúčastněné, což se sice může stát, ale přece jen je to k zamyšlení. Celkově vzato to byl s tímto filmem příjemně strávený čas, a za tu úžasnou a neopakovatelnou dokonalou filmovou atmosféru musím prostě dát nadprůměrné hodnocení, takže uděluji čtyři hvězdy. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Poslední měsíce si připadám jak vyvrhel, když zcela odlišně hodnotím filmy než ostatní. Opět nerozumím nízkému hodnocení tohoto snímku, ve kterém Hunterová i DeVito naprosto excelují. Setkání dvou lidí, kteří se snaží začít od začátku, zároveň nesklouzává do očekávaného happy endu, že se postavy Hunterové a DeVita dají dohromady. Prostě setkání dvou lidí ve středním věku, nečekaně realistické, nezkrášlené, navíc v pohodové atmosféře newyorských ulic a barů. Tento film si pohlídám a zkouknu určitě ještě jednou. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 15. září 1998 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Natáčelo se od 21. dubna do 23. června 1997 v Los Angeles (Kalifornie, USA) a New York City (New York, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama