Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý Newyorčan Matthew se po nervových záchvatech dostane do zdravotnického zařízení, kde je mu určena diagnóza - paranoidní schizofrenie. Není schopen uspořádat si své věci a postupně se dostane k bezdomovcům. Hrozí mu, že si ho podrobí tvrdá parta z Fort Washingtonu. Zachrání ho vietnamský veterán Jerry, který ho považuje málem za svatého, neboť Matthew slyší "hlasy" a dovede utišovat bolesti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

Webb 

všechny recenze uživatele

Snový život jako náhražka toho skutečného se zdá být dobrý jen do té doby, dokud divák nezjistí, že lidskost tu slouží jen jako záplata pro jednotvárný scénář a slabší zpracování. Nejlepší na snímku jsou tudíž kontrasty, např. když Danny Glover myje čelní sklo vozu a přitom pronáší "Taková krásná dáma a schovává se za špinavým sklem. Svět potřebuje krásu, spoustu krásy madam!" ()

Joanna 

všechny recenze uživatele

Už podle počtu komentářů tady je vidět, že tento film je bohužel nedoceněný a to je velká škoda! Smutný příběh psychicky nemocného kluka, který ne vlastní vinou skončí na ulici, ale má štěstí, že potká kamaráda Jerryho který ho "zaučí" jak přežít. Z bezdomoveckého prostředí jde chvílemi hrůza, a z filmu je patrné, že takhle může skončit kdokoli z nás. A bohužel ne všichni bezdomovci jsou "Ti hodní".. ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Já si myslím, že se jedná o film, který by měl každý fanda filmu vidět. V poměrně krátké stopáži je zde vyobrazena lidskost, naděje a touha důstojně žít. Nechci zabředávat do klišé jako že všichni bezdomovci nejsou stejní atp. - tento film se to snaží říct sám. Navíc jsou zde předvedeny tak nádherné obrazy, jako kdyby si režisér dal speciálně na této stránce filmu záležet nejvíc. Velice silná je scéna s masáží nohou a poté ještě s masáží rukou. Já vím, že to zní celkem legračně, ale opravdu to stojí za to. Film je navíc propojen nenásilnou hudbou, která do děje krásně zapadá. Myslím si, že role schizofrenního mladého bezdomovce je nejlepší rolí M. Dillona v jeho kariéře. ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Tak milé děti! Od rodičů těch 49 korunek jistě nějak vymámíte a šupky koupit na stánek levné DVD. A až se vám nebudou někdy chtít dělat úkoly, místo super krvavé střílečky do mechaniky PC vložte tento film, nechte se další osobou připoutat do školáckého křesílka, ať neutečete před koncem a zapomeňte na to, že New York je daleko!! Teď počkáme 103 minut... a...?!? Zabralo to?! Už se učíte?! No výborně!! :) Tak to má být!! Už se snažíte vydupat si své místečko na slunci v tomhle roztomilém světě!! Tak fajn! Snažte se!!! ()

CliffLee 

všechny recenze uživatele

Obrovská škoda, že je tento film tak neznámý. Jedná se o sociálně psychologické drama z bezdomoveckého prostředí, kde exelují zejména Danny Glover v roli starého veterána z Vietnamu, který měl prostě velkou smůlu a o vše přišel a Matt Dillon v roli schizofreního chlapce, který se ocitá na ulici... Jejich setkání jim změní život na vždy... Kruté a snad i celkem reálné nakouknutí do komunity bezdomovců v New Yourku, jen škoda že ne příliš známé. Je pravda, že pár chybek by se našlo, ale čert to vem, tento film by si uznání i tak právem zasloužil... 9/10 ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Aby se Danny Glover vžil do role bezdomovce, kterou v tomto filmu ztvárnil, před natáčením s několika skutečnými bezdomovci udělal rozhovor, na jeden den jako bezdomovec převléknul a vyrazil do města. (slatkac)

Reklama

Reklama