Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Do parkmontské střední školy přichází nová učitelka LouAnne Johnsonová. Devět let sloužila u vojenského námořnictva, pak se ovšem rozhodla radikálně změnit svůj život. Třída, kde má učit angličtinu, se však zdá horší než jednotka nepřítele na bitevním poli. Problémoví, většinou barevní studenti jsou sice inteligentní, jsou však naprosto nezvladatelní a divocí. První kolo sice LouAnne prohraje, když neunese vulgarity, kterými ji třída při první hodině zahrne, a uteče ze třídy. Rozhodně se však nemíní vzdát. Odhodlána přesvědčit je, že vzdělání není zbytečné a zákony ulice nejsou přednější, pouští se do studia psychologie a přístupem, kterým by se ke svým studentům přiblížila, si pozvolna získává nejprve zvědavou pozornost, a později dokonce zájem studentů. Její nekonvenční metody se však stávají terčem kritiky některých kolegů i komisního černého ředitele Grandeye. Bojující LouAnne tedy musí otevřít druhou frontu. Přestože se výsledky dostaví, ocitá se učitelka v situaci, kdy začíná uvažovat o smyslu toho, co dělá, a přemýšlet o tom, že odejde. (TV Nova)

(více)

Recenze (197)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Což takhle dát šanci přísňácké Michelle Pfeiffer, která by si ohledně jejích Nebezpečných myšlenek na ČSFD zaloužila mnohem více hodnocení? Být pedagogem není vůbec žádná legrace. A v jedné americké zvláštní třídě, v níž spolu do lavic zasedají vesměs barevní žáci, to potom platí dvojnásob: specifický žánr "učitelských filmů" má podobně jako např. snímky s vězeňskou tématikou to kouzlo, že svého diváka často kompletně pohltí. Tak adrenalinovým dokáže být. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem před pár lety viděl a když jsem si ho znovu pustil, už mě tolik nenadchl. Dal bych i větší hodnocení, ale u tohoto filmu mi chybí jeho opravdovost. Michelle Pfeiffer bych tu roli se zamhouřením oka ještě věřil (znám ze svého okolí hrst učitelů, kteří se opravdu snaží být dobrými učiteli), ale těm dětem už ne. Pár napravených snad, ale rozhodně ne celá třída! Ale musím pochválit hudbu (abych jen nekritizoval), v čele s písní Gangster's Paradise. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Bývalá námořnice (vím, že to zní blbě :) ale v USA jsou všichni od Marines :) se snaží v roli učitelky přivést k rozumu (a ukončení střední školy) ten nejhorší ksindl, který v dané škole mají. Paradoxně má u třídy nepřizplúsobilých jedinců největší úspěch pomocí čokolády a zmrzliny. Hmm. Už vím jak vyřešít otázku romské komunity ... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ve filmových devadesátkách bylo v očích českých distributorů všechno nebezpečné - rychlost (Speed), pády (Terminal Velocity), hry (Wild Things)... Ale opravdu nebezpečné byly jen Nebezpečné myšlenky. Feel good odvar učitelských bijáků jako Džungle před tabulí a Panu učiteli s láskou. Typově dobře vybraná děcka a opravdu hodně tomu dává Michelle Pfeiffer v hlavní roli. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Noooo ... zdá se, že s přibývajícími roky se ze mě stává silně otrlý cynik, neboť maličko prostoduché drama učitelky a jejích problémových žáků mě nikterak nedojalo. Že prý byla mariňákem ?!? Povídali, že mu hráli ! S nejistými grimasami, nervním prohrabováním vlasů a účelovými úhybnými manévry si ji u armády dost dobře nedokážu představit. Krom toho ... chápu, že skrz texty písní či básní lze dospět k vyššímu poznání, nicméně měla bych pár poznámek: 1) Pamlsek se za odměnu háže psu, nikoli studentovi ... v prostředí střední školy je používání takových metod poněkud ponižující - pro všechny zúčastněné; 2) Pokud vaši svěřenci pocházejí ze "sociálně vyloučené lokality" - z ghetta v zemi neomezených možností (!), hlubokou, zkušenostmi podloženou životní pravdu má spíš matka dvou z nich nežli vy: Je třeba především platit účty ... jinými slovy - možná by bylo na místě zaměřit se ve výuce i na něco praktického, použitelného v běžném životě; 3) Pokud žákům svým sluníčkovým přístupem seberete zbraň i štít, co jim dáte na vlastní obranu ? Básničku ? ... 2,5* ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Při výběru skladeb do soundtracku hodně pomohl producent Don Simpson. (tequilla)
  • Herec Andy Garcia měl hrát manžela hlavní hrdinky. Scény ale tvůrci nakonec nepoužili. (Duoscop)
  • Původně se film měl jmenovat "My Posse Don't Do Homework" (Moje banda nedělá domácí úkoly), podle knihy, která je filmu předlohou. (tequilla)

Reklama

Reklama