Reklama

Reklama

Když se rozednívá

(festivalový název)
  • Kanada When the Day Breaks
všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný / Drama
Kanada, 1999, 10 min

Obsahy(1)

Poté, co byla svědkem náhodné smrti cizince, shání prasnice Ruby po městě prohlášení a nachází ho na překvapivých místech. Film Když se rozednívá vrhá světlo na spojitosti mezi našimi městskými životy, evokuje přitom příslib a křehkost nového dne. Obdržel přes 40 cen z celého světa. (Anifilm)

Recenze (9)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Skvelá animácia. Všetko súvisí zo všetkým aj keď si to neuvedomujeme. Ľudia( zvieratá) využívajú rovnaké výdobytky, chodia nakupovať do rovnakých obchodov, kráčajú po tých istých uliciach a vzájomne sa ovplyvňujú. Krásne podané posolstvo zrážky dvoch osudov, ktorá zanecháva pocit zúfalstva a ktorá zobrazuje vysporiadanie sa z každodenným melodramatom. Pomocou robenia normálnych, osvedčených a známych vecí ( byť jednoduchých ako napr. raňajky) v ktorým máme istotu a ktoré nesklamú. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Zajímavá animace, atmosféra ne ojedinělá a ani nezafungovala, příběh jsem už vůbec nepochopil. Že shání prohlášení (z obsahu) to čumím. Nesrozumitelný. 1/5 ()

Hafran 

všechny recenze uživatele

Pro mě pocitově jak Blade Runner o zvířátkách. Nečekejte od toho žádné animační zázraky, nebo převratný děj. Jde opravdu jenom o atmosféru, která je vynikající. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Zajimava meditace nad zivotem ve meste, odpojeni/spojeni s prirodou, zivotem obecne a kdo vi ceho vseho dalsiho. Animaci to ma minimalistickou a silne atmosferickou. ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Slušný animák s příjemně divnou atmosférou. Jenom tomu trošku chybí pointa a místy je to trochu moc artové na úkor srozumitelnosti. *** Ve zkratce: Zvířátka ve městě. ()

Reklama

Reklama