Reklama

Reklama

Daffy - The Commando

všechny plakáty
Animovaný / Válečný / Krátkometrážní / Komedie
USA, 1943, 7 min

Režie:

Friz Freleng

Hrají:

Mel Blanc

Obsahy(1)

Daffy Duckovi sa podarí infiltrovať do nemeckého zákopu a poriadne tam zatočiť nielen s nacistickým veliteľom a jeho poskokom, ale aj so samotným Hitlerom. (pivo)

Recenze (4)

Paldini 

všechny recenze uživatele

Disney má propagandistu Donalda a Warneři mají svého militantní ptáka Daffyho, který názorně ukazuje všem mladým mužům, že válka je fajn a užiješ si v ní spoustu legrace. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Přiznám na plnou hubu, že jsem už jako prcek preferoval Averyho prototyp Daffyho před pozdějším Jonesovým, který je obecně znám dosud. Tento film mi však zrovna moc sympatický není. Kačer Donald ve svým oscarovým cartoonu se aspoň pokoušel naznačit hrůzy nacistického režimu, byť naivním americkým pohledem, proč ne. Jenže tento snímek jde podle klasického schématu Merrie Melodies/Looney Tunes cartoonů, jen s rozdílem německé mluvy rivala, pár překladových cedulí od Daffyho, jedno "ztrestání" Hitlera na konci a samozřejmě prostředí, ale tento faktor byl ve většině snímků víceméně jiný. Takže za účelem zesměšňování nacismu ve prospěch válečné propagace a amerického patriotismu tu stojí, že jsou tu nacisti vyobrazeni jako typičtí animovaní nešikovní troubové, co stejně dostanou mnohokrát na kokos a nepřítele/provokatéra nikdy nedostanou. Nemám páru o tom, jak moc tento film ovlivnil dějiny, ale za mě prostě ne. P.S. Zajímavé, že tento snímek podběhl pod nohama cenzorů ve Foxu během jedné variace openingu Futuramy. P.P.S. Animace Hitlera na tom konci je ovšem mimořádná, tam se určitě investovalo ještě více než obvykle (a že Looney Tunes byly drahý). O tom žádná. ()

Potjoc odpad!

všechny recenze uživatele

Není to ten díl, co jsem viděl v DVD od Levné knihy? I když záměr vzniku souhlasím, ale to neustálé hajlování toho krkavce v dětském seriálu, musel jsem to vypnout a divím se proč až před koncem. Prostě ta politika v dětském zábavném seriálu je pro mě dost. ()

Reklama

Reklama