Reklama

Reklama

Americký gigolo

  • Česko Muž pro jisté hodiny (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Julian Kay (Richard Gere) je zvláštní druh muže. Chlapecký. Smyslný. Profesionální. Mluví pěti nebo šesti jazyky a lze si ho zaplatit jako společníka, průvodce, překladatele či šoféra. Julian Kay je americký gigolo. V černém kabrioletu značky Mercedes 450 SL se prohání svým kalifornským světem blahobytu a žen. Michelle Strattonová (Lauren Huttonová) je krásná, žádoucí a osamělá. Je provdaná za kalifornského senátora a hraje oddanou manželku. Ale čeká. Čeká na něco, co jí změní život. Potká Juliana a sleduje ho až na místo, kde žije. Pomalu a váhavě se mezi nimi začne vytvářet pouto. Pak ale přijde Juliana vyslechnout detektiv Jack Sunday (Hector Elizondo). V Palm Springs totiž došlo k vraždě a čím hlouběji se vyšetřování dostává, tím více je Julian do případu zapleten. Jeho alibi je vratké. Několik zmizelých šperků bylo nastraženo u něj v autě. Někdo se snaží očernit Juliana z vraždy. A je jen na něm, aby zjistil proč. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (33)

Dr.Marek 

všechny recenze uživatele

To co Vas pri sledovani tohohle filmu udrzi od zacatku do konce neni zapletka, ta je jednoducha, ale dokonale dialogy (v originale) a psychologicka propracovanost postav. Vzijete se do Richarda Gera jako by byl ted s Vami v pokoji a budete hltat co udela dal. Vzdyt prave tenhle film ho vystrelil ke hvezdne kariere. A atmosfera 80.let Vam nebude protivna, naopak si po tomhle filmu zacnete stahovat pisnicky od Blondie. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Ukážka, že už začiatkom 80. rokov fungoval v Spojených štátoch dopyt po luxusných "spoločníkoch". Hlavný hrdina sa má - luxusný byt, auto, vystupovanie, prestíž, dar zvádzať a ženy sa mu ponúkajú so stodolárovými bankovkami v rukách...stačí si len vyberať - nejeden muž mu môže závidieť a chcel by žiť podobne. Lenže má to aj tienisté stránky. Ak ide do tuhého a to v prípade vraždy a krivého obvinenia ide určite, sa od takéhoto človeka, podobne ako v prípade ženskej štetky, všetci odvracajú a ostáva v tom sám. Gere nikdy nepatril medzi tých lepších hercov, ale tu nehrá vôbec zle. Film môže stavať aj na dotiahnutých detailoch a uveriteľnému vystupovaniu postáv. Napriek pomalšiemu tempu príjemne ubieha. Podarená je aj ústredná pieseň a s ňou spojená celková atmosféra. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mluvím špatně americky, mám naprosto průměrně velký penis, nevlastním žádný oblek šitý na míru a neumím být okouzlen z každé dámy, ani když mi za to zaplatí - proto se nikdy nemohu živit jako americký gigolo Julian Kay. Nicméně po premiéře filmu jsem si tím až tak jistý nebyl a pořídil jsem si stejné závěsné boty k posilování, jaké měl Julian. Ke kariéře souloživého povaleče mi to sice nepomohlo, ale vzpomínky na tu dobu mám celkem příjemné. Mně se tento snímek prostě celkem líbí a soundtrack, v čele s úžasnou skladbou Call Me od Blondie, vždycky dokázal zaujmout mé uši. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé v detailoch (štýlové kostýmy, atmosferické neo-noir nasvietenie v interiéroch, neóny nočnej ulice), ako vo zvyšných zložkách nanajvýš priemerné a v celku nesúrodé. Veľmi nevyvážené hlavne ku koncu: akoby film potrebovali na rýchlo dokončiť a cez stmievačky naservírovali sériu skratkovitých scén, ktoré som im neveril ani zďaleka. Záverom, od takého kalibru akým je Schrader (Taxikár, Hardcore) by som čakal prepracovanejší príbeh. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Americký gigolo je první trošku známější krimi z roku 1980. Ve škatulce romantický/erotický thriler vzniklo v 80-90. letech spousta filmů a většina z nich byla nuda, což platí i tady. Táhne se to, zmínka o vraždě padne až po 3/4 hodině, žádná akční či napínavá scéna a konec vlastně nic extra neobjasní. Ani erotiky se nedočkáte. Na druhou stranu to mělo určitou atmosféru, jako náhled do prázdného světa luxusních gigolů to nebylo špatné, Moroderova hudba byla vynikající, k tomu je tu ústřední motiv Call Me od Blondie, což byl v roce 1980 jeden z těch větších hitů. A Gere? Toho prázdného panáka hrál... inu jako prázdný panák spoléhající se na šarm a hezkou tvářičku. Má to klady i zápory, za týden nebudu vědět o čem to bylo, takže neutrální 3*. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (5)

Související novinky

Americký gigolo Harrelson

Americký gigolo Harrelson

25.03.2006

Režisér Paul Schrader, který začátkem osmdesátých let odstartoval kariéru Richarda Gera ve snímku Americký gigolo, se chystá k ožehavému tématu vrátit i po letech. Za tímto účelem hodlá obsadit do… (více)

Reklama

Reklama