Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Německý dokumentární cyklus o hlavních představitelích nacistické III. říše. (oficiální text distributora)

Recenze (97)

Gismo.kv 

všechny recenze uživatele

Asi každý, koho zajímá 2. světová válka, musí tento seriál ohodnotit plným počtem. Shlédneme zde osudy 12cti mužu, kteří se dokázali svést na Hitlerově moci. Někteří byli fanatický nacisti (Goebbels), nekteří jen chtěli mít vysoké postavení, ať už u moci byli nacisti nebo kdokoliv jinej (Speer). Bylo opravdu zajímavé sledovat osudy těchto můžu od narození až do jejich smrti... ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je dobré, že seriál vznikl. Je tu spousta zajímavých záběrů a vůbec rozkrytých souvislostí. Časová linka cesty hitlerovců k moci je poměrně dobře vystavěná a podepřená fakty. Jediné mne mrzí, téměř nikdo z blízkých spolupracovníků těch hlavounů neřekne, že svou práci dělal rád a s nadšením, že to byla velká a krásná doba. A to pro ně určitě být musela, i když pak přišla deziluze a pád do sraček. Jediný člověk, který na rovinu přiznal tu náklonost, byla vlastně Lída Baarová. Takže za tu jednostrannost dávám jen 60%. ()

Reklama

Filatov 

všechny recenze uživatele

Dokument, díky kterému člověk zjistí, jak obludný mechanismus nacistický režim byl a jakými zvířaty se Hitler obklopil při svém vzestupu. Hitlerovi muži dávají ucelený komplet informací o elitě tohoto režimu. Dokument jde hodně do hloubky a pozadí režimu a studuje úlohu každého jednotlivce v něm. Oceňuji hlavně to, že dokument sleduje osud každého jednotlivce od mládí přes svojí kariéru až ke svému nezdárnému konci, kterým byl buď norimberský proces, skrývání nebo sebevražda. Viděno: Rudolf Hess, Albert Speer, Adolf Eichmann, Josef Mengele, Joachim von Ribbentrop, Baldur von Schirach, Roland Freisler, Martin Bormann ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Rudolf Hess, Heinrich Himmler, Joseph Goebbels, Hermann Göring, Albert Speer, Karl Dönitz, Josef Mengele, Adolf Eichmann, Baldur von Schirach, Joachim von Ribbentrop, Roland Freisler, Martin Bormann - "Hitlerovi muži". Jeden lepší ako druhí. Pekne vypráskaná partička, ktorá utopila svet v krvi. Rozpútali druhú svetovú vojnu. Bezpochyby sú to všetko vojnoví zločinci. Viacerí z nich však mohli byť vďaka svojim výnimočným vlastnostiam úspešné, spoločnosti prospešné osobnosti. Lenže bohužiaľ sa nechali sfanatizovať šialenou fašistickou ideológiou a slepo nasledovali psychicky narušeného megalomana Adolfa Hitlera. **** ()

Expertt 

všechny recenze uživatele

Zkrátka fascinující. Způsob popisující vývoj či změny myšlení jednotlivých představitelů Hitlerovské politické elity spojené s unikátními dechberoucími záběry (možná v některých pasážích pochopitelně uměle rekonstruované) je zkrátka dokonalý. Co dělá z celého projektu naprostý diamant, jsou samozřejmě hlavně doplňující interview, mnohdy nejbližšícho okruhu lidí kolem daných "Hitlerových můžů". Už v době kdy vznikal tento dukementární seriál, bylo jistě obtížné tento přístup sdola do projektu zahrnout, dnes je již bohužel jasné, že už žádné takové "nové" rozhovory, informace nikdy nevzniknou, pokud teda nebudou zveřejněny ty, co leží někomu v krabici na půdě. Je to škoda, určitě by ty nespočetná kvanta příběhů, co navždy zůstanou v myslích již zemřelých zainteresovaných lidí opět dokreslily část této mozaiky. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama