Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Německý dokumentární cyklus o hlavních představitelích nacistické III. říše. (oficiální text distributora)

Recenze (97)

Luke-Duke 

všechny recenze uživatele

Fakt výborná dokumentárna séria aká nemá obdobu. Profilovanie jednotlivých fuhrerových vyvolených je naozaj veľkolepé. Vhodne zvolená minutáž venovaná každému osobne. Ich víťastvá aj prehry, úspechy aj pády, ich skutočná (ne)hodnota pre Hitlera. Výpovede očitých svedkov, priateľov aj rodinných príslušníkov. Mňa osobne sa dotkla tá časť s Mengelem - nakoľko sa ku mne dostalo ako pacient, jedno z jeho niekdajších "pokusných detí"... už mám lepšiu predstavu, o čom mi ten pacient rozprával... a prečo sa v noci budí s plačom... ()

Filatov 

všechny recenze uživatele

Dokument, díky kterému člověk zjistí, jak obludný mechanismus nacistický režim byl a jakými zvířaty se Hitler obklopil při svém vzestupu. Hitlerovi muži dávají ucelený komplet informací o elitě tohoto režimu. Dokument jde hodně do hloubky a pozadí režimu a studuje úlohu každého jednotlivce v něm. Oceňuji hlavně to, že dokument sleduje osud každého jednotlivce od mládí přes svojí kariéru až ke svému nezdárnému konci, kterým byl buď norimberský proces, skrývání nebo sebevražda. Viděno: Rudolf Hess, Albert Speer, Adolf Eichmann, Josef Mengele, Joachim von Ribbentrop, Baldur von Schirach, Roland Freisler, Martin Bormann ()

Reklama

Tuttovka 

všechny recenze uživatele

Velmi krásná a zároveň děsivá podoba seriálu, která je dokonale ucelená. Osobních vstupů není příliš mnoho, jako je tomu u většiny dokumentů. Slouží pouze k tomu, aby dokreslili či vygradovali detaily člověka. Informace jsou velmi hutné, ale autoři se nezabývají příliš známými událostmi. Ukazují zde vrcholy i pády moci jednotlivých mužů. Vše je velmi dobře vztaženo na vliv dvanácti mužů na třetí říši a vztah k Hitlerovi. Není to tedy pouze dvanáct medailonů nacistických zločinců. U každého přisluhovače jsou zobrazena zejména fakta, setkání či životní krize, které je ovlivňovaly. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Lima to lépe vystihnout nemohl. Ano, bohužel je to tak. Všichni tito muži se bohužel vydali špatnou cestou, chtěli příliš velké sousto v příliš krátké době. Sloužili, nechali se naplno pohltit nacistickou zlovůlí, až na to nakonec i sami doplatili cenou nejvyšší. Jejich říše nebyla ani stoletá ani tisíciletitá podle vzoru té Římské, přesněji skončila po dvanácti letech, a to úplně v troskách. Každopádně, jde o zajímavý informacemi nabitý projekt, jeden z nejlepších svého druhu. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama