Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Německý dokumentární cyklus o hlavních představitelích nacistické III. říše. (oficiální text distributora)

Recenze (97)

albiebennett

všechny recenze uživatele

Seriály zde nehodnotím, ale tohle jednoznačně nejlepší dokumentární série z 2. světové války. Opravdu skvělé představení nejnebezpečnějších lidí minulého století. Žádnému dílu nelze nic vytknout. Člověk po tomto shlédnutí nemůže házet nacisty do jedné hromady. Je třeba rozdělit nechutný hajzly jako byl Bormann, Freisler, Eichmann a především Mengele, fanatický magory jako byl Himmler, Hess nebo Goebbels, idiota jako byl Ribbentrop a velmi inteligentního Speera, který u Norimberského procesu opravdu vybalil karty na stůl. Celá série je impozantním náhledem do zvěrstev minulého století. ()

MartyMcFly89 

všechny recenze uživatele

Nemohu dát jinak, tento pořád (seriál? to přeci ne, je to dvanáctidílný pořad) je dobře dělaný. Hodnotit dokumenty je ošemetná záležitost, člověk má tendenci dávat co nejvíce. Zde to tak cítím, obzvlášť se mi líbil ten o Speerovi, o němž jsem si přečetl životopis na wikipedii. Sedělo to. Takže o těch, kteří mu pomáhali již víme. A o samotném H. se toho natočilo tolik, že samostatný díl o tomu, komu helfovali ostatní, nepotřebujeme. Vidět takhle ve zkratce, co vše se jim za tak krátkou dobu podařilo je neskutečné. Narodili se jako lidé, zemřeli jako zvířata. Hitlerovi muži. ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Zde je možno se seznámit s lidmi, kteří byli na vrcholu moci v jednotlivých gestapáckých rezortech. Dozvídáme se o jejich životě, a co předcházelo tomu, než se dostali na tyto vrcholné posty. Jde o zajímavé sondy do životů těch osob, které měli nejblíže k vůdci, a ovlivňovali výrazně průběh II. světové války. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

972. hodnocený film: K tomuhle seriálu snad nemůže mít nikdo sebemenších výhrad. Dokonalým způsobem vyprávěné dějiny, které snad musí zaujmout každého. Vynikající dobové záběry, výpovědi žijících lidí, kteří měli s projednávanými osobami co dočinění, interpretace tehdejších dokumentů a spousta údajů, které jsou podtrženy zajímavými čísly. * si proto zcela jistě zaslouží a podle mě je to asi nejelšpí dokumentární řada, kterou jsem kdy viděl. Uvedu jen nejzajímavější díly z "Hitlerových mužů": 1. Rudolf Hess, 2. Adolf Eichmann, 3. Baldur Von Schirach. 5* ()

pan_buh 

všechny recenze uživatele

Námět je to perfektní a souhlasím že takových dokumentů je jako šafránu. Ovšem do objektivnosti to má daleko. Kdyby šlo skutečně o objektivní zpracování, pak by se tam nesměli objevovat onanisti jako ten v dílu o Albertu Speerovi. To co se tam pasovalo do role "historika" - to byl podle mě větší lidský odpad než kdekdo z těch o kterých o kterých to celé je. Lempl kterej nedokáže oddělit svoje osobní názory od toho co vydává za historická fakta - z toho mi bylo vážně zle. Když jsem viděl jak nakládá s historickými artefakty za to bych mu hnáty zpřelámal. Vzít historický ubrus a válet ho po zemi, vzít historickou výšivku a házet s ní... to může udělat jen blbec. Blbec co nepochopil že už je to dávno minulost a pokouší se na tom honit svý povadlý ego, je totiž přesně ten důvod proč jemu podobní idioti sajou veřejné peníze na "boj proti neonacismu". Jen nepochopili že taková sorta lidí jako je on, je ta samá proti které se snaží bojovat. Prostě vždycky tady bude nějaký procento lemplů inklinovat k různejm opovrženíhodnejm skupinám. A je jedno jestli je to "nácek", multikulturní zastánce kdečeho nebo eurofil.... Každopádně takoví nemají v dokumentech co pohledávat - pokud nejsou o nich samotných. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama