Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Německý dokumentární cyklus o hlavních představitelích nacistické III. říše. (oficiální text distributora)

Recenze (97)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Lima to lépe vystihnout nemohl. Ano, bohužel je to tak. Všichni tito muži se bohužel vydali špatnou cestou, chtěli příliš velké sousto v příliš krátké době. Sloužili, nechali se naplno pohltit nacistickou zlovůlí, až na to nakonec i sami doplatili cenou nejvyšší. Jejich říše nebyla ani stoletá ani tisíciletitá podle vzoru té Římské, přesněji skončila po dvanácti letech, a to úplně v troskách. Každopádně, jde o zajímavý informacemi nabitý projekt, jeden z nejlepších svého druhu. ()

pan_buh 

všechny recenze uživatele

Námět je to perfektní a souhlasím že takových dokumentů je jako šafránu. Ovšem do objektivnosti to má daleko. Kdyby šlo skutečně o objektivní zpracování, pak by se tam nesměli objevovat onanisti jako ten v dílu o Albertu Speerovi. To co se tam pasovalo do role "historika" - to byl podle mě větší lidský odpad než kdekdo z těch o kterých o kterých to celé je. Lempl kterej nedokáže oddělit svoje osobní názory od toho co vydává za historická fakta - z toho mi bylo vážně zle. Když jsem viděl jak nakládá s historickými artefakty za to bych mu hnáty zpřelámal. Vzít historický ubrus a válet ho po zemi, vzít historickou výšivku a házet s ní... to může udělat jen blbec. Blbec co nepochopil že už je to dávno minulost a pokouší se na tom honit svý povadlý ego, je totiž přesně ten důvod proč jemu podobní idioti sajou veřejné peníze na "boj proti neonacismu". Jen nepochopili že taková sorta lidí jako je on, je ta samá proti které se snaží bojovat. Prostě vždycky tady bude nějaký procento lemplů inklinovat k různejm opovrženíhodnejm skupinám. A je jedno jestli je to "nácek", multikulturní zastánce kdečeho nebo eurofil.... Každopádně takoví nemají v dokumentech co pohledávat - pokud nejsou o nich samotných. ()

Reklama

Tuttovka 

všechny recenze uživatele

Velmi krásná a zároveň děsivá podoba seriálu, která je dokonale ucelená. Osobních vstupů není příliš mnoho, jako je tomu u většiny dokumentů. Slouží pouze k tomu, aby dokreslili či vygradovali detaily člověka. Informace jsou velmi hutné, ale autoři se nezabývají příliš známými událostmi. Ukazují zde vrcholy i pády moci jednotlivých mužů. Vše je velmi dobře vztaženo na vliv dvanácti mužů na třetí říši a vztah k Hitlerovi. Není to tedy pouze dvanáct medailonů nacistických zločinců. U každého přisluhovače jsou zobrazena zejména fakta, setkání či životní krize, které je ovlivňovaly. ()

albiebennett

všechny recenze uživatele

Seriály zde nehodnotím, ale tohle jednoznačně nejlepší dokumentární série z 2. světové války. Opravdu skvělé představení nejnebezpečnějších lidí minulého století. Žádnému dílu nelze nic vytknout. Člověk po tomto shlédnutí nemůže házet nacisty do jedné hromady. Je třeba rozdělit nechutný hajzly jako byl Bormann, Freisler, Eichmann a především Mengele, fanatický magory jako byl Himmler, Hess nebo Goebbels, idiota jako byl Ribbentrop a velmi inteligentního Speera, který u Norimberského procesu opravdu vybalil karty na stůl. Celá série je impozantním náhledem do zvěrstev minulého století. ()

Tucqa 

všechny recenze uživatele

Ze všech dokumentárních seriálů mě tenhle nadchnul asi nejvíc. Ať už je to zpracováním, nebo tím, že se o tohle téma zajímám a připadá mi to záživnější záživnější než všichni vládci českých zemí ve středověku. Tohle bychom se ve škole měli učit, ne kolik měl ten a ten panovník dětí před 1200 lety... Tohle vědět nám k něčemu bude, protože to ještě pořád ještě není tak dávno a neměli bychom na to zapomínat... ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama