Reklama

Reklama

Quest

všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný
Německo, 1996, 12 min

Obsahy(1)

Putování písečného tvora je poháněno pouze jediným cílem - vodou. Na své cestě vstoupí do různých bizardních světů, které ho navádějí stále blíž k vodě. Až se k ní přeci jen dostane, tak umírá. Voda ho však opět oživí a on tak završuje nikdy nekončící koloběh života. (reqiuem)

Recenze (6)

dwi 

všechny recenze uživatele

Kafkovsky absurdně působí putování písečného tvora za slzou vody. Melancholický až pesimistický příběh o nemožnosti dosáhnout vytouženého cíle (přechody mezi jednotlivými „pouštěmi“) zároveň symbolizuje koloběh života a bytí. Realizace alternativních světů zabrala tvůrcům většinu času a znamenala obrovskou piplačku (jen vymodelování industriální scenérie zabralo více než ¾ roku), ovšem kýženého ocenění se jim nakonec dostalo v podobě zlatého panďuláka. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Klasicá stop motion animácia mapuje príbeh pieskového panáka a za doprovodu jemného hudobného backgroundu sme svedkami silného a dojeménho príbehu a nenaplnenom sne. Len doplním, že na príbehu spolupracoval znamý Holadnský animátor Paul Driessen. Oscar zaslúžene. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Melancholicky až beznádejne depresívne pôsobiaci príbeh špongiového panáka, putujúceho a hľadajúceho kvapku vody...Tak ako v živote:niektoré veci ktoré sa zdajú byť veľmi blízko nás sú v skutočnosti ďalej a nedostupnejšie než si myslíme... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Animace je skutečně skvělá, o čem animák je, již napsali komentující přede mnou, takže snad jen zdůrazním, že jde v mnohém i o podobenství o koloběhu lidského života. Podobenství smutné, melancholické, které v žádném z těch světů vlastně nevidí nic hezkého (písek - papíry - skály - stavební stroje). Trochu mi to tou bezvýchodností připomnělo Malou mořskou vílu. Což mně osobně jde trochu proti srsti, protože i v tom koloběhu se dají najít hezké a příjemné věci... Takže slabé čtyři. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Bezvýchodná a vlastně nekonečná cesta písečného tvora, která je vlastně přirovnáním k lidskému životu. Už to tady všichni přede mnou napsali, takže už nemám moc co k tomu dodat. 4* ()

Reklama

Reklama