Reklama

Reklama

More

Krátkometrážní / Animovaný / Sci-Fi
USA, 1998, 6 min

Obsahy(1)

Tento krátkometrážní šestiminutový film nám velice vybíravým způsobem ukazuje dilema úspěchu za "nějakou cenu". Stěžejní postavou filmu je osamělý vynálezce, který ve dne pracuje jako řadový dělník-elektrotechnik v továrně, která ve velkém množství produkuje přístroj který má lidem zlepšovat život. V noci však sám pracuje na vynálezu, který má jeho vytoužené pocity promítnout vizuálně. Konečně se mu přístroj podaří sestrojit a díky slávě z jeho prodeje se stane šéfem v oné fabrice. Později však zjišťuje, že spolu s úspěchem jeho přístroje v něm něco vyhaslo. Film je stylizován do oslovující anonymní šedi, která spolu s vynikající hudbou navodí opravdu správnou atmosféru a donutí člověka o motivu přemýšlet. (ČSFD)

(více)

Recenze (124)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Maličko smutné a až příliš pravdivé. I tak by se dal tento kraťoučký film popsat. Já to ale beru z té veselejší stránky a to tak, že mi film během šesti minut dokázal srovnat myšlenky, spravit náladu a zanechat mě s příjemným pocitem štěstí, že jsem na tuhle hravou a krásně ohudebnělou animovanou story přišel. A takové pocity jsou k nezaplacení :) ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Film o vynálezci se mi moc líbil. Už úvodní tóny hudby vás spolehlivě uvedou do té správně depresivní nálady, ostatně hudba je skvělá! Film, u kterého vás přepadnou chmury, už jen to šedivé město (výborná stylizace), ale i smutné oči plastelínového vynálezce vás dostanou. O štěstí, které je draze vykoupeno. ()

Reklama

Arbiter 

všechny recenze uživatele

[kráťas] Spoiler pohádka: Za svým snem čistým on vydal se nepřátelskou šedí. Jen jím dopředu hnán, jen jím živen byl. Cestou zoufalou, na nohou udržel se stěží. Těmi bez duše nenáviděn, zlost a útrapy jen okusil. Tu náhle, znenadání sen skrze touhu a slzy na svět se dere. Všechno se mění, vše krásné být má. Bez ostražitosti, kouska soudnosti bere, co tak dlouhou dobu si přál. Proč jen se nechal svést, copak nevidí kam míří? Vlastní sen přetváří v šeď kvůli které ho potřeboval. Cestou špatnou se vydal, je pozdě, už to ví. Štěstí hledal skrze oči snové, místo aby šel tam, kde to pravé se nachází. http://www.youtube.com/watch?v=WhEOxrnIM5s ()

K.a.r.i.n 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších kraťasů co znám. Atmosféra by se dala krájet, plus geniální příběh. Dokonalá hudba, bez které by to nefungovalo. A deprese zůstane depresí, i když se na ni díváme skrz růžové brýle. 100% bez debat. P.S. Nejlepší byly zářivě žluté smajlíky s nápisy Get happy uprostřed vší té šedi... ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

O krátkometrážních filmech jsem si až doposud myslel, že mě nedokáží vcucnout do děje. Prostě nemůžou. A tohle moje naivní chování bylo dnešnímu dni učiněno za dost. Mark Osborne vytvořil velmi depresivní svět ze kterého se snad vytratilo štěstí. Malý skřítek bojuje se vším tímhle zasraným svinstvem, silně a nebojácně- a já zírám. Ještě teď to ve mě burácí jako rozdováděný moře a doufám, že podobných, krátkých, silných filmečků bude stvořeno víc. Unikátní klenot! ()

Galerie (1)

Zajímavosti (3)

  • Ako soundtrack k tomuto filmu poslúžila skladba "Elegia" od kapely New Order, ktorú skupina zložila na počesť zosnulému Ianovi Curtisovi. Skladba vyšla ako súčasť albumu Low Life v roku 1985. (Martinius)
  • První krátký film využívající IMAX formát. (mr.filo)
  • Natáčení filmu trvalo 9 měsíců. (Inferion7)

Reklama

Reklama