Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ztracené děvčátko klíčem k vyřešení dávného případu. Telly Savalas jako inspektor Kojak v americkém kriminálním filmu. Slavný americký televizní seriál Kojak (1973–78) se vysílal pět sezón a měl celkem 115 epizod. Jeho pilotní díl, natočený na motivy přelomového případu vraždy dvou dívek, se dokonce hrál v řadě zemí v běžné kinodistribuci (u nás pod názvem Kdo zabil Jo-Ann Marcusovou a Kathy Nelsonovou). Představitel titulní role holohlavého newyorského poručíka Telly Savalas (1924–1994) se k této postavě vrátil na přelomu osmdesátých a devadesátých let pěti celovečerními snímky, v nichž se jeho partnerem stává mladý černošský detektiv Winston Blake (André Braugher). Theo Kojak sice zestárl, byl povýšen na inspektora, ale jinak se příliš nezměnil. Neztratil svoji zálibu v elegantních oblecích, svůj cynický smysl pro humor ani buldočí přesvědčení o účinnosti vlastních pátracích metod, jež často narážejí na nelibost jeho nadřízených. První z filmů se jmenuje Ariana, podle řeckého děvčátka, které jeden z dávných detektivových nepřátel chce použít jako návnadu k jeho zničení. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

westman 

všechny recenze uživatele

Bohužel chybí tomu atmosféra kterou obsahoval seriál, a taky jsem nepochopil děj tohoto velice slaboučkého krimisnímku. Tak snad jednu hvězdu za Tellyho. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tento snímek v porovnání se seriálem byl pro mne zklamáním. Kojak do této doby už prostě nepatří. Už to taky nebyl ten svalnatý elegán jako před lety, i když jeho hereckému výkonu nešlo nic vytknout. Chyba byla v příběhu, který postrádal tu bývalou atmosféru a byl na současné poměry nudný bez dramatické zápletky, hodně konverzační, prostě o ničem. Snaha vyšetřovat současnou kriminalitu starými metodami, to mi připadá jako zapojit radu Vacátka do Případů 1. oddělení. To by prostě nešlo. Ještě že nežije, co kdyby to nějakého tvůrce napadlo. ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Zajímavý návrat Tellyho Savalase k jeho nejslavnější postavě. Kojak už působí v roce 1989 modernějším dojmem, stejně tak režie je přijatelná. Přesuneme-li se k příběhu, tak zjistíme, že přes mírnou předvídatelnost ustojí. I Savalas vůbec nezestárnul a dostal nové zajímavé parťáky. Celkově se jedná o jednu z těch lepších televizních předělávek klasických seriálů. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama