Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízny film nakrútený podľa rovnomennej novely Petra Jilemnického. Príbeh dievčaťa, dcéry slovenskej matky a českého otca žijúcich v Rusku po VOSR, ktoré sa rozhodne ísť vlastnou cestou za šťastím. (oficiální text distributora)

Recenze (4)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Film sa oplatí vidieť už len kvóli krásnej Studenkovej a výbornému Pántikovi v nevďačnej role despotického otca. Slovenskí herci sú tu v celkom iných reáliách porevolučného Sovietskeho zväzu, ale v trochu tuctovom príbehu. Nikto vtedy nebol viac ako traktorista. –––– Daj si pozor. Vraví, že traktorista a vykľuje sa z neho komunista. –––– Dnes je to, pravda, už všetko ináč. Zákon chráni každé dieťa a otec sa oň musí starať. Dnes by už preto nik nemohol nikoho vyhnať. ()

carlos 2010 

všechny recenze uživatele

Už podľa obsahu vidieť, o akú famóznu tému ide. Veľa súčasných hercov sú určite hrdí, že tu mohli hrať. Ináč nuda a o ničom. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Netuším, v jaké míře se setkávají žáci s dílem Petera Jilemnického na slovenských školách, u nás tento zasloužilý umělec příliš známý není. I proto nemám žádné předsudky k jeho tvorbě a ač bych ho mohla odsoudit jako prvorepublikového člena KSS, s televizní adaptací nemám nejmenší problém. Přeci jen klasický selský román z českého prostředí vypadá a funguje jinak a novela Prípad Evy Burdovej, ktorej chceli zahatať cestu k láske nabízí neokoukané prostředí a zajímavě polarizované drama. Obsazení je skvělé, jednotlivé postavy jsou dobře vykreslené, srozumitelné. Dobové politické reálie jsou natolik potlačené, že je lze naprosto odignorovat a zůstane tak dobrý divácký zážitek. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama