Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Georgia Byrdová pracuje jako prodavačka nábytku v obchodním domě Kragen v New Orleansu. Miluje vaření a jedním z jejích snů je mít vlastní restauraci nebo malé bistro, kde by se mohla svému koníčku věnovat profesionálně. Je platonicky zamilovaná do kolegy Seana Williamse, ale není schopná mu to dát najevo. Jednoho dne si s ním povídá a při té příležitosti se bouchne do hlavy takovou silou, že na chvíli ztratí vědomí. Sean ji vezme k firemnímu lékaři a zde podstoupí vyšetření na CT. Není to úplně nový přístroj, ale funguje. To, co tam doktor Gupta spatří, je šokující. Georgia má v mozku nádory a její dny jsou sečteny. Lékaři jí dávají tři týdny života, maximálně čtyři. Přestože si Georgia platí zdravotní pojištění, na operaci mozku se to nevztahuje, a jelikož operace stojí více než 300 tisíc dolarů, nemůže si ji dovolit zaplatit. Nešťastná Georgia to považuje za nespravedlivé. Vždy žila střídmě, pobožně, nestřídala milence jako její sestra, a přesto ji Bůh takto potrestal. Každý druhý by se po takové zprávě hroutil, ale Georgia se rozhodne užít si dny, které jí ještě zbývají. Vybere si všechny peníze z banky, prodá dluhopisy po matce a rozhodne se, že si splní svůj sen. Koupí si letenku do Karlových Varů, ubytuje se v hotelu Pupp v prezidentském apartmá a užívá si delikates, které vaří světoznámý kuchař Didier. Ten si Georgii okamžitě oblíbí, protože dokáže ocenit jeho kuchyni. Georgia se baví i jinak. Učí se jezdit na snowboardu, skočí basejump, vyhrává v kasinu. Svým přátelským, bezprostředním chováním na sebe poutá pozornost hotelových hostů, kterými nejsou nikdo jiný než senátor New Orleans, a dokonce i pan Kragen s milenkou, slečnou Burnsovou, její hlavní šéf. Georgia si získá sympatie všech, až na Kragena, kterému se Georgia moc nezdá. Má pocit, že něco tají, a tak podplatí hlavní pokojskou paní Guntherovou, aby prohledala Georginy věci a dozvěděla se o ní něco více. A Guntherová, nepříjemná žena, to udělá. To, co zjistí, v ní vzbudí lítost. Zjistí, že Georgia je obyčejnou prodavačkou v Kragenově obchodním domě a do konce života jí mnoho času nezbývá. Dojatá Guntherová se Georgii přizná a nabádá ji, aby strávila poslední dny života s těmi, které miluje. Georgia má stejný nápad a rozhodne se odletět domů. Na silnici však spadla lavina, a tak se Georgia musí vrátit. Netuší, že na druhé straně laviny je Sean, který ji doma hledal a rozhodl se, přestože se hrozně bojí létání, odletět za ní do Karlových Varů. Vystoupí z taxíku a jde za Georgiou pěšky. Je zrovna Silvestr a oslavy jsou v plném proudu. Kragen, který již ví, kdo Georgia je, se rozhodne před ostatními prozradit její pravou identitu... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (324)

ZoltanCZ 

všechny recenze uživatele

Nenáročná, sympatická a pohodová komedie se skvělou Queen Latifah a krásnými Karlovými Varami s jejich Alpami. Příběh je krapet předvidatelný a místy trochu zdlouhavý, nicméně za nudnějšíma scénama se naštěstí vždy objeví nějaká zábavná a vtipná. Není to vrchol žánru, ale svých 6/10 si v klidu zaslouží. A Gérard Depardieu je jen sladkou třešničkou na dortu. ()

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Začněme přednostmi: Doslovný překlad názvu a absence ruštiny v Karlových Varech. Pokračujme nedostatky: Fádní a otravně dojemná Queen Latifah, zbytečná Lucie Ondráčičková, Karlovy Vary jako vysokohorské středisko, nudný scénář, not-cool hlášky, předvídatelný konec, absence humoru. Shrnutí: Jistě se najdou lepší a originálnější způsoby, jak roztočit prachy před smrtí než v grandhostelu puppek. AR: 2,35:1 - Super 35 ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem vůči tomu měl nejdřív značné předsudky - možná o to víc jsem pak byl příjemně překvapený, jak moc se mi to nakonec líbilo. Ačkoli je závěr samozřejmě dokonale předvídatelný (a nevyhnulo se mu ani to stupidní americké klišé s tleskáním čumilů), stejně je megadojemný, a vůbec celý film je prostoupen neuvěřitelně pozitivní atmosférou, která člověku vyloženě dodá optimismus do života (byť mi úvod filmu přišel naopak strašně depresivní kvůli tomu všemu, co se hlavní postavě děje). Queen Latifah, respektive její postava, je prostě strašná sympaťačka, kterou si člověk nemůže nezamilovat a nedržet jí celou dobu palce, aby vše dobře dopadlo. Pro českého diváka je zde navíc samozřejmě ten "bonus", že je to dějově zasazeno do hotelu Pupp v Karlových Varech a že se tam vyskytuje pár českých herců, což je opět pro člověka, který si to pustí naslepo, velmi nečekaným - a milým - překvapením. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Problém je, že při lékařově sdělení jsem nevěřil, že hrdince zbývá jen pár týdnů života. A užívat si hrdinčiny zimní radovánky na snowboardu ana Snowboarďáci mě zase tolik nebavilo. Naštěstí se občas povedl záběr do kuchyně. Celkově se jedná o líbivou reklamu na dovolenou v Česku. Těch Američanů v Karlových Varech, potažmo policistů pod hotelem při "skákací scéně" ale bylo příliš. Ale když může lavina způsobit dopravní kolaps, přejme Američanům smysl pro nadsázku... A potěší nenatahovaný konec, který prostřednictvím Knihy možností, nebo spíš skutečností, sděluje, jak se vedlo jednotlivým aktérům. ()

jerry12 

všechny recenze uživatele

40%. Celkem 102 velmi slušných minut o tom, jak je také možné alternativně se vyrovnávat s blížící se smrtí, jinak než ničivou depresí a alkoholismem. Celkem příjemná komedie. Proč tedy takové hodnocení? Celou dobu jsem se bál, aby nepřišel nějaký závěr, který podkope kompletně celý film. Přišel. A podkopal ho. Posledních 5 minut, jak už to tak často bývá, bylo z narativního pohledu opravdu tragických. Škoda, s takovou se ale hollywoodské romantické komedie náplasti totálního kýče nikdy nezbaví... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Společnost Food Network zveřejnila recepty na všechna jídla, co se objeví ve filmu, na své webové stránce. (HappySmile)
  • Scéna, kde se nachází bazény v síni se sloupy, byla natočena v římských lázních v hotelu Centrální Lázně v Mariánských Lázních. (veronikajel)

Související novinky

České lázně ve filmu

České lázně ve filmu

28.10.2019

Česká města se v průběhu let stala kulisou pro mnoho filmových tvůrců. Zrakům lokačních z českých i zahraničních filmů neunikla ani lázeňská města. A zájem o ně mezi filmaři stále je. Na výlety po… (více)

Reklama

Reklama