Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Katolická církev učinila extrémně vzácné rozhodnutí a oficiálně potvrdila, že je devatenáctiletá studentka prvního ročníku vysoké školy posedlá zlý duchem. Příběh filmu V moci ďábla pojednává o dramatickém soudním líčení s farářem, odsouzeným za nedbalost, která vyústila ve smrt mladé, údajně posedlé dívky. V hlavní roli snímku, založeného na skutečných událostech, se představí LAURA LINNEY jako Erin Bruner, obhájkyně otce Richarda Moorea (TOM WILKINSON), který kontroverzní vymítání ďábla vedl.

Emily Rose (JENNIFER CARPENTER) opouští svůj klidný venkovský domov, aby mohla studovat na vysoké škole. V osamělé noclehárně ji však jedné noci potká děsivá "halucinace", po níž ztratí vědomí. Útoky se postupně stávají častějšími a jejich intenzita se stále stupňuje, proto se nábožensky založená Emily rozhodne podstoupit vymítání ďábla pod vedením faráře, otce Richarda Moorea. Když pak mladá dívka během obřadu zemře, je farář obviněn ze zabití z nedbalosti. Roli jeho obhájkyně neochotně přijímá renomovaná právnička Erin Bruner, jejíž skálopevný ateismus a nedůvěra v nadpřirozeno jsou v průběhu soudního procesu nalomeny oddanou vírou otce Moorea a zvláštními, nevysvětlitelnými okolnostmi, které případ provázejí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (695)

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Tak předně bych chtěl upozornit, že tohle není žádný horor a ani jím být nechtěl, ale to jen tak pro informaci. Podstatné je, že byste letos v kinech marně hledali tak působivé psychodrama, jakým V moci ďábla rozhodně je. Od velice dobrého scénáře(moc se mi líbil několikrát použitý pohled z obou stran), přese výborné výkony(spolehlivá Liney či Wilkinson) až po precizně použitou Youngovu hudbu(která sice asi na samostatný poslech nijak extra nezaujme), ale ve filmu funguje dokonale a podporuje celkovou atmosféru filmu, u kterého mi běhal mráz po zádech déle, než bývá v současnosti u takových filmů obvyklé. Takže ještě jednou, V moci ďábla není horor(i když u toho budete sedět jak přikovaní). Jedná se "jen" o velice syrové a sugestivní soudní drama s nějakým tím bu bu flashbackem k tomu. A já ho můžu stoprocentně doporučit, protože tenhle film je na tuty to, čemu se říká "worth the money". ()

petero 

všechny recenze uživatele

Tak musím priznať výrazné sklamanie po dopozeraní tohoto filmu. Zaradenie deja do súdneho procesu bolo zo začiatku celkom zaujímavé ako aj pohľad na prípad z dvoch strán, no bohužiaľ scenárista zo seba nevypudil nič nové čo by sme už nevideli a celkovo potenciál filmu zostal až zarážajúco nevyužitý. A hlavne ma sklamalo meno v kolónke režiséra, pretože to čo natočil predtým bola riadna divočina – Hellraiser Inferno (2000) ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Samotnou scénou vymítání dává Scott Derrickson na prdel i Williamu Friedkinovi, ale tím pozitiva nekončí. Je sice pravda, že soudní pletky jsou rutina, která ale skromnějšího diváka neurazí, tudíž hlavní devízou je samotné randevous se silami temna, které je natočené tak dokonale, až by si u Derricksona měli nechat producenti kdejakých remakovaných duchařin dopřát menší technické školení. Režisér výborně pracuje s kamerou, hudbou i zvuky, takže u mnohých pasáží velmi příjemně mrazí. Z herců to jasně táhne famózní Tom Wilkinson, ale nad kreací Jennifer Carpenter padá brada. Škoda jenom toho opatrnického přístupu k církvi samotné, více kontroverze by nebylo na škodu. I když je fakt, že raději takhle, než pozérské výkřiky do tmy, jako jinde. Ve výsledku překvapivě chytrá a zručná záležitost, která sice těžké spaní nezpůsobí, ale v jistém slova smyslu potěší. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Výborné soudní drama, které ještě více doceňuji až po letech (a tak jsem zvednul hodnocení). Zatímco obhajoba se snaží dosáhnout osvobození venkovského faráře a obžaloba jej naopak ztrestat maximálně, sledujeme v prostřizích a výpovědích svědků trpký osud studentky, která buď psychicky onemocněla, nebo ji posedli démoni s Luciferem v čele. Snímek disponuje strašidelnými scénami, co se naštěstí obejdou bez viditelných bubáků, anžto jen tušené zlo je mnohonásobně děsivější. Viditelný odkaz na 3:15 zemřeš (pův. Horor v Amityville), je navíc vysvětlen tak, že třetí hodina ranní je hodinou démonů a temných sil; hodina mezi 3. a 4. ráno bývá také označována jako mezi psem a vlkem. Velmi dobré je užití barev v kombinaci s temnou hudbou. Útěk Emily z přednášky evokuje Suspirii. Rozsudek byl poněkud.... Nesrovnával bych úplně s kultovním Vymítačem Ďábla, protože tenhle film má přeci jen odlišný hlavní motiv. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí Exorcisty teprve doceňuji tento zábavnější, působivější a zajímavěji odvyprávěný klon. Překvapivě kvalitní soudní rovina a retrospektivní líčení událostí, navíc z více úhlů pohledu, představuje jednoznačný krok vpřed oproti zdlouhavé expozici klasických hororů, hrůzostrašnost byla taktéž obstojná, byť trenky jsem si rozhodně nepokálel. Celkově vzhledem k tomu, že Silent Hill (na který jsem si bůhvíproč vzpomněl) si ode mě vysloužil jen 3*, musím zde vyšlápnout o stupínek výš... 7/10 ()

Galerie (56)

Zajímavosti (43)

  • Jako scénárista má Scott Derrickson za sebou slušnou hororovou průpravu, napsal již Urban Legends: Final Cut (r. 2000) či Hellraiser: Inferno (r. 2000), který také režíroval. Své snímky obyčejně píše v tandemu s Paulem Harrisem Boardmanem. (imro)
  • Film sa natáčal vo Vancouveri (Kanada) a Los Angeles (Kalifornia, USA). (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Goliáš bude hodovat v pekle

Goliáš bude hodovat v pekle

23.01.2011

„Ve stylu 300“ je už poněkud ošoupaná formulka, ale Hollywood s ní pořád operuje. Několikrát jsme něco takového opravdu viděli, hlavně v seriálu Spartakus: Krev a písek či v aktuálním mixu westernu a… (více)

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama