Reklama

Reklama

Underworld: Evolution

  • USA Underworld: Evolution (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Markus je probuzen. Víme, že celý spor lykanů proti upírům má kořeny někde ve dvanáctém století, kdy byli potomci vojevůdce Corvina pokousáni upírem a vlkodlakem. Markus se proměnil v upíra a William zase ve vlkodlaka. První lykani ale neuměli krotit svou touhu zabíjet a vraždili a plenili vesnice jednu za druhou. Viktor, tehdy ještě člověk a majitel mnoha panství, si vraždění nenechal líbit a tak se spojil s Markusem, aby krvavou lázeň zastavili. Vitor ale Williama uvěznil, Markusovi se jeho rozhodnutí nelíbilo, ale nebyla jiná možnost. Vitkor se mu totiž na smrtelné posteli odevzdal a proměnil jej i jeho armádu v nesmrtelné. Selene teď prchá před hněvem Markuse, který se snaží zbavit všech kolem a osvobodit svého bratra. Michael se snaží Selene pomoci ale při jednom ze zápasů s Markusem je poražen a zdá se, že také přiraven o život. Selene proto vyhledá Markusova otce, jednoho z nejstarších upírů vůbec, vojevůdce Corvina. Ten ji poradí, jak Markuse polapit, ale až po té, co ho sám Markus smrtelně zraní. Selene se napije Corvinovy krve a stane se z ní super upír. Pak tedy najde místo, kde je vězněn William a tam se střetne s oběma bratry. Michael díky spojení upírské a lykanské krve zranění přežil a může tak pomoci. Společně tak oba bratry zprovodí ze světa. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (503)

Psema 

všechny recenze uživatele

O fous lepší než jednička, což není zrovna dobrá vizitka. Wiseman moc dobrý scénárista není, jeho tvorba upíří historie je místy děravá, směšná či nelogická a příběh samotný taky za mnoho nestojí. Modrý filtr a spolu s ním celá stylizace se mi nezamlouvají už od jedničky a pod Lenovou režií je to vypravěčsky bídné. Zlepšení přichází až s akčními scénami, které jsou celkem fajn a obzvlášť na střelecké exhibice se nedá moc stěžovat. Přesným opakem jsou souboje jeden na jednoho, v nichž postrádám jak rozumnou choreografii, tak lepší kameru. Scott Speedman je pořád stejný dřevo jako minule, nejlepšími momenty jeho působení jsou souboje, při nichž někomu trhá hlavu nebo když to rozjíždí s Kate. Ta je nejen sexy, ale dokonce i slušně hraje. A když na závěr vysvitne i slunko a na chvíli opadne modrá clona, je Underworld celkem příjemný. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Teenagerům, kterým se líbí Resident Evil: Apocalypse nebo Alien vs. Predator, bych to snad doporučil, ostatním ani náhodou. Hlavní hrdinka možná skvěle vypadá, ale je tak zoufale necharismatická! O příběhu škoda mluvit, Wisemanova režie nepřekvapí, snad jen kamera zaslouží uznání. Ze začátku to celé ještě vcelku příjemně ubíhalo, druhá půlka mě však nekompromisně uspávala... ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Božská Kate v latexu, který dokonce odloží, jenže během milostné scény se oba tak snaží zakrýt vše, co jde, že kdyby se nesvlékli, vyjde to nastejno. Okřídlený Marcus je konečně děsivý upír a Corvinus (Darek Jacobi) vystupuje s aristokratickou noblesou, jako by skutečně byl prvním a nejstarším. Modré tónování, vlkodlak, kam se podíváš (byť počítačové metamorfózy nic moc) a pro žejdlík krve se nejde daleko. Nechybí krvavé zákusy, probodnuté hrudi, roztržené hlavy a rubínové průstřely. Asi nejlepší je dobývání hradu a boj u vrtulníku. Jo, listy rotoru nejsou žádná šimrátka. Spokojenost i na podruhé, a tak hodnocení ponechávám. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neočekával jsem nic excelentního ani nic přehnaně inteligentního, ale že mě autoři do příběhu ve dvojce zamotají natolik, že se v tom sotva vyznám už svědčí o tom, že se to zas tak moc nepokazilo, pač jednička byla taky solidně zamotaná. Ze začátku při vcelku zajímavé bitvé jsem si řikal, že by to mohlo být slušné ale postupně jsem se nudil a nudil až byl konec a já s radostí dosledoval tenhle zbytečný film. Doufám, že nenatočí trojku. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|58%| Jak už jsem psal v předchozím filmu. Tato série mi dlouho unikala, takže až nyní jsem se odhodlal to napravit. Námětem mi to trochu připomnělo sérii Blade a trochu vzdáleně Resident evil. První díl mě celkem bavil, ty slabší 4* a 70% jsem udělil. Toto pokračování mi celkově přišlo o něco slabší. Ještě tak ta první polovina mě držela v dobrém rozpoložení, ale ta druhá už šla téměř mimo mě. Furt se tu něco dělo, to nepopírám, nemělo to snad žádnou chybu, ale čekal jsem jiné pojetí snímku. Ta historie upírů, Lycanů – to mě moc nebralo. V předchozím filmu to bylo nastíněno minimálně, zde se to furt omívalo, ani příběh nebyl nejchytlavější. Akce byla ale dobrá, lycani, upíři – to vše bylo hezky natočeno. Hlavní hrdinka Kate Beckinsale je krásná ženská, opět mě zaujala. Stejně jako sympaťák Scott Speedman. I záporáci nebyli špatní. Rko bylo opět využito málo, ale to mi nevadilo. Hudba od skvělého Beltramiho se vydařila. Hlavním problémem bylo, že jsem se nemohl ponořit do příběhu, i první díl měl své mouchy a nedostatky, ale zde jsem je cítil zřetelněji. Jinač si nemůžu stěžovat, to jedno shlédnutí bylo pohodové. Bojím se třetího dílu, který se má dějově vrátit o dost do minulosti. Uvidíme. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (18)

  • Při natáčení scény, kdy se na sebe Selene (Kate Beckinsale) a Michael (Scott Speedman) toužebně zadívají, pustil režisér Wiseman píseň Bryana Adamse, „Everything I Do, I Do It For You“. Snažil se dosáhnout správné romantické atmosféry, ale místo toho se celý štáb rozesmál. (imro)
  • Když Tonymu Curranovi (Marcus) potřeli bradu umělou krví, další den se mu na ní objevily boláky, proto musela být další scéna odvolána, než se vyléčil. (Beckett51)
  • Na začiatku sa dozvedáme, že lykan po smrti naberie ľudskú podobu, avšak počas scény v kláštore sa toto pravidlo ignoruje. (johnsnow)

Související novinky

Kšefty s nesmrtelností

Kšefty s nesmrtelností

27.12.2005

Režisér Len Wiseman dokončil druhý díl své upírské ságy Underworld: Evolution (v plánu je celá trilogie) a už rozmýšlí nad dalším projektem, snímkem SHELL GAME. Ten by se měl odehrávat v nedalekém,… (více)

Reklama

Reklama