Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Některé děti to nemají doma jednoduché. Zatímco osmiletý Vítek Koudelka má dva tatínky a dvě maminky, jeho spolužačka Amálka Rychmanová má tatínka jednoho a vidí ho jen jednou za měsíc, protože je záchranářem v Alpách. To vadí také její mamince, baletce Anně, která by chtěla, aby konečně byli normálně fungující rodina. Když Luboš přijede domů o čtrnáct dnů dřív, odmítne jet Amálka na školu v přírodě. Jenže když se táta vypraví do školy, aby ji omluvil, dopadne to tak, že s třídou pojede nejen Amálka, ale také on. Ještě předtím se rodina i s Vaškem vydá k dědovi Pepíkovi, který je k sobě vylákal pod falešnou záminkou, že se žení. Zatím je sice svobodný, ale o nápadnice nemá nouze. Snaží se ho totiž ulovit nejen sousedka Bobulová, ale také starostova sekretářka Julča. Luboš s Amálkou odjíždějí s tím, že se za tři dny vrátí a všichni se sejdou u dědy, který pro změnu odjíždí do Prahy na počítačový kurz. Jenže během výletu se vychovatelka Boženka zraní a Luboš musí zůstat déle. Děti ho sice zbožňují, ale věčně mrzutá učitelka Alice není s ničím spokojená. Naštvaná je také Anna, která po návratu třídy zahlédne Luboše s Alicí a je přesvědčená, že spolu něco mají. Pohádá se s ním a řekne mu, že se chce rozvést. Snadné to nemá ani Vítek, který má sice čtyři rodiče, ale ani jeden nevěnuje pozornost tomu, co by chtěl. A dědovi přibude ke dvojici nápadnic ještě svérázná učitelka Kája. Situace je stále zamotanější a šťastný konec v nedohlednu. (TV Nova)

(více)

Recenze (716)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Šum svistu podle Poleďákové. Btw Ingrid Timková tímto ode mne dostává titul Miss suché tričko. Když chodila bez horního dílu svého spodního prádla prakticky v celém snímku Návrat ztraceného ráje (1999) - což bylo vlivem chladna velmi zřetelné, říkal jsem si, že to asi tak chtěl třeba rejža kvůli tý lásce co tam vznikala... Jelikož se to zde četně opakovalo a Poledňákovou z toho neviním je ocenění zcela na místě. Poledňákové dávám jednu spálenou jitrnici vřeštící Holubové za snahu vystoupit ze stínu svých slavnějších snímků. U některých scén některých snímků bohužel dojde k takovému otřesu diváka, že se mu ta hrůzná místa vpálí do paměti a tam jej straší a straší... Tady to byla očima koulející Naďa Konvalinková s majákem na hlavě... Brrrr * ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Z českých letošních bijáků typu Účastníci zájezdu, Experti nebo Rafťáci se mi tenhle film určitě líbil nejvíc. Film rychle ubíhá, takže se člověk nenudí, má solidní obsazení, odehrává se na moc pěkných místech a prostě je to celkem fajn zábava. Zatim nejlepší český biják roku 2006 (i když furt šedivý průměr). ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Rodinné filmy nemám moc rád. Není v nich ani sex, ani nasílí, takže přesně nechápu jejich význam. Nicméně, když všechny hospody v okolí mají obsazeno, stejně jako moje příležitostné milenky, nezbývá než se pokusit o sebetrýznění. Týrání začalo ve 20:00 na HBO . Nebudu se zmiňovat o ději, ten je od roku 1977, kdy Marie Poledňáková natočila svůj první rodinný film vesměs pořád stejný. Silná stránka rodinných filmu Marie Poledňákové byla vždy účast skutečných herců, ovšem v tomhle ohledu následoval šok srovnatelný snad jen s mým zážitkem z Mnichova, když jsem si objednal krásnou blonďatou děvku a agentura mě poslala tlustějšího gaye. Protože dívat se na rodinný film kde hrají Nekonečný, Vojtek, Laurinová a Štěpánová je stejné jako když v posteli koukáte na to jak se před vámi obnažuje obtloustlý gay. Ne nadarmo se mě po skončení tohoto filmu vybavila maminčina velmi přísná výchovná metoda, při které mě říkala: "Jestli budeš zlobit pustím ti rodinný film". ()

sud 

všechny recenze uživatele

Popravdě řečeno, čekal jsem mnohem větší propadák. Sice to, co jsem viděl nebyl žádný zázrak, ale scházelo málo k tomu, abych mohl říci, že jde o slušný počin. Kdyby se zachovala pouze dějová linie s dětmi na táboře v Tatrách, tudíž by se jednalo o jiný film, neodkazující se na "Jak vytrhnou velrybě stoličku" a "Jak dostat tatínka do polepšovny" a nemuselo by to být špatné. Takhle se děti vrátí půl hodiny před koncem a to co nás čeká je marnost nad marnost. Pokud mě někdo z herců vyloženě sral, pak to byla Bára Štěpánová, Pepa Vojtek a Dan Nekonečný - naprosto jsem nechápal jejich přítomnost. Jirka Mádl v sobě má určitý herecký potenciál, ale ve filmu je zcela nevyužit a jeho postava je zde dějově zcela zbytečná. Ingrid Timková není zdaleka Jana Preissová, ale budiž. Miroslav Etzler není zdaleka František Němec, ale byl docela příjemný. Potěšili herci v dětských rolích (pořád silná stránka Marie Poledňákové) a Jitka Schneiderová, která je alespoň moc pěkná holka. Když to vezmu sem a tam, nečekal jsem zázraky a ani žádný zázrak jsem nedostal. Nedostal jsem ovšem ani úplnou hovadinu, jako třeba v případě "Účastníků zájezdu". Jak jsem již řekl, kdyby se film točil pouze a jen okolo dětského tábora (jezdím taky jako vedoucí na letní tábory, takže pro toto prostředí mám asi slabost), uvažoval bych s trochou dobré vůle a zavřenýma očima i o slabších čtyřech hvězdičkách. Takto to ty hloupé a prázdné scény s naprosto nadbytečnými a stupidními postavami degradovali na 40%. ()

misterz odpad!

všechny recenze uživatele

Zbytočná rodinná komédia plná blábolov so zúfalou snahou o komické scénky a zápletky. Pripadá mi to, ako keby sa nasilu chcelo natočiť pokračovanie omnoho úspešnejších Ako dostať tatínka do polepšovny a Ako vytrhnúť veľrybe stoličku. Formát týchto filmov táto marná snaha ani zďaleka nedosahuje. Je to proste film o ničom, absolútna zbytočnosť. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (22)

  • Ve scéně, kdy je děda (Václav Postránecký) vyfocen na mobil, má potápěčské brýle na očích. Když ale MMS Lubošovi (Jiří Mádl) dojde, je na ní děda s brýlemi na čele. (Mr.Hudson)
  • Když děda Pepík (Václav Postránecký) vstupuje do počítačové učebny, tak na monitoru, ke kterému si později sedne, vidíme otevřenou internetovou stránku. Když si k počítači o chvilku později sedá, je na monitoru modrá plocha. (SONY_)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

Reklama

Reklama