Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Některé děti to nemají doma jednoduché. Zatímco osmiletý Vítek Koudelka má dva tatínky a dvě maminky, jeho spolužačka Amálka Rychmanová má tatínka jednoho a vidí ho jen jednou za měsíc, protože je záchranářem v Alpách. To vadí také její mamince, baletce Anně, která by chtěla, aby konečně byli normálně fungující rodina. Když Luboš přijede domů o čtrnáct dnů dřív, odmítne jet Amálka na školu v přírodě. Jenže když se táta vypraví do školy, aby ji omluvil, dopadne to tak, že s třídou pojede nejen Amálka, ale také on. Ještě předtím se rodina i s Vaškem vydá k dědovi Pepíkovi, který je k sobě vylákal pod falešnou záminkou, že se žení. Zatím je sice svobodný, ale o nápadnice nemá nouze. Snaží se ho totiž ulovit nejen sousedka Bobulová, ale také starostova sekretářka Julča. Luboš s Amálkou odjíždějí s tím, že se za tři dny vrátí a všichni se sejdou u dědy, který pro změnu odjíždí do Prahy na počítačový kurz. Jenže během výletu se vychovatelka Boženka zraní a Luboš musí zůstat déle. Děti ho sice zbožňují, ale věčně mrzutá učitelka Alice není s ničím spokojená. Naštvaná je také Anna, která po návratu třídy zahlédne Luboše s Alicí a je přesvědčená, že spolu něco mají. Pohádá se s ním a řekne mu, že se chce rozvést. Snadné to nemá ani Vítek, který má sice čtyři rodiče, ale ani jeden nevěnuje pozornost tomu, co by chtěl. A dědovi přibude ke dvojici nápadnic ještě svérázná učitelka Kája. Situace je stále zamotanější a šťastný konec v nedohlednu. (TV Nova)

(více)

Recenze (717)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Mařko, co jste to provedla? 16 let si dáte pauzu od režírování filmů a pak z Vás vypadne TOHLE? Zmatený, upocený slepenec, spousta rolí, žádní herci (nebo bývalí, co zapomněli, jak se hraje), děj skáče od ničeho k ničemu, vtipnost nulová, zájem pod bodem mrazu... Nažrat se zelí, tabulky čokolády, zapít to mlíkem, přikousnout karbanátek, polknout lžíci sádla, spláchnout pivem, schroupat mrkev, usrknout půl litru kefíru a přidat omastek z pečené husy, to všechno do sebe narvat co nejrychleji za sebou a moc nekousat. Výsledek na sebe nenechá dlouho čekat - nevzhledný, páchnoucí grcanec plný různorodých hrudek, marně v něm budete hledat nějaký řád a smysl - nevím, jak lépe připodobnit "Jak se krotí krokodýli". Byla jsem předem varována, ale nechtělo se mi věřit... No, upřímnou soustrast všem, kdo za to v kině zaplatili. Hvězdička za exteriéry, hvězdička za pár ne až tak ubohých scén a z nostalgie. 30% ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný film - pro diváka. Na rozdíl od prvních dvou příběhů o Vaškovi se na toto pokračování rozhodně nebudu těšit, když ho budou vysílat v televizi. Škoda, že Poledňáková rozmělnila postavy do různých prostředí. A Koudelkova rodina, to byl fakt úlet. Přitom knižní předloha "Jak Anděla uviděla anděla" navazuje na Polepšovnu a Velkybu celkem zdařile. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Já jsem Kája Koulová a bude mi potěšením rozhýbat vaše mozkové závity." Když jsem pracně rozhýbal ty svoje, tak jsem dospěl k názoru, že krokodýli se měli zkrotit hned potom, co se vyřešil stomatologický problém velryb a hlava rodiny byla uzamčena v nápravně výchovném zařízení. Tehdy rozhodně byla šance na úspěch, ale o třicet let později, s hereckým materiálem výrazně nižší jakosti, to zkrátka nemohlo vyjít. ()

dzej dzej odpad!

všechny recenze uživatele

Tomáš Holý se otáčí v hrobě aneb pro některé filmy je i odpad málo. Ukázka české malosti a trapnosti par excellence – křečovitost, stupidita a pléjada nováckých pseudocelebrit v zahnívajícím tuzemském rybíčku. A jak se vlastně krotí krokodýli? Z filmového veledíla ani songu Dana Nekonečného na to divák nepřijde… Nenápadně se přibližte ke krokodýlovi a pak mu strčte prst do prdele, aby se pořádně nasral – ještě že máme starý dobrý South Park. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak zmatený a nevtipný film aby člověk pohledal. Smát se prdům dědy nebo rádoby vtipným hláškám tatínka nějak nelze, ani krásná krajina se nekoná, protože působí jako reklamní produkt, ale ne kulisa filmu, s vlastní atmosférou, postavy se tam motají naprosto chaoticky a často nelogicky, no jak tohle může mít jendu z největších návštěvností, tomu nerozumím. I když velkou návštěvnost měl i Román pro ženy. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (22)

  • Na začátku natáčení dětem představili Miroslava Etzlera jako Luboše, tedy pod jménem postavy z filmu, aby si jej při natáčení nepletli. (skinny9)
  • Ve scéně, kdy je děda (Václav Postránecký) vyfocen na mobil, má potápěčské brýle na očích. Když ale MMS Lubošovi (Jiří Mádl) dojde, je na ní děda s brýlemi na čele. (Mr.Hudson)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

Reklama

Reklama