Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Některé děti to nemají doma jednoduché. Zatímco osmiletý Vítek Koudelka má dva tatínky a dvě maminky, jeho spolužačka Amálka Rychmanová má tatínka jednoho a vidí ho jen jednou za měsíc, protože je záchranářem v Alpách. To vadí také její mamince, baletce Anně, která by chtěla, aby konečně byli normálně fungující rodina. Když Luboš přijede domů o čtrnáct dnů dřív, odmítne jet Amálka na školu v přírodě. Jenže když se táta vypraví do školy, aby ji omluvil, dopadne to tak, že s třídou pojede nejen Amálka, ale také on. Ještě předtím se rodina i s Vaškem vydá k dědovi Pepíkovi, který je k sobě vylákal pod falešnou záminkou, že se žení. Zatím je sice svobodný, ale o nápadnice nemá nouze. Snaží se ho totiž ulovit nejen sousedka Bobulová, ale také starostova sekretářka Julča. Luboš s Amálkou odjíždějí s tím, že se za tři dny vrátí a všichni se sejdou u dědy, který pro změnu odjíždí do Prahy na počítačový kurz. Jenže během výletu se vychovatelka Boženka zraní a Luboš musí zůstat déle. Děti ho sice zbožňují, ale věčně mrzutá učitelka Alice není s ničím spokojená. Naštvaná je také Anna, která po návratu třídy zahlédne Luboše s Alicí a je přesvědčená, že spolu něco mají. Pohádá se s ním a řekne mu, že se chce rozvést. Snadné to nemá ani Vítek, který má sice čtyři rodiče, ale ani jeden nevěnuje pozornost tomu, co by chtěl. A dědovi přibude ke dvojici nápadnic ještě svérázná učitelka Kája. Situace je stále zamotanější a šťastný konec v nedohlednu. (TV Nova)

(více)

Recenze (716)

meave 

všechny recenze uživatele

Nebolo to také strašné. Bolo to lepšie ako kopec iných komédií, ktoré na Vianoce pozeráme. Ibaže si spomíname na tie predtým, na naše detstvo a zábavu na dedinách. Na časy keď sme nesedeli celé dni pred počítačmi a televízormi a dedov čo otužujú deti pod studňami. Každopádne to ani zďaleka nedosahuje úroveň predošlých komedií. Asi sa to jednoducho nemalo stať a už vôbec sa to nemalo snažiť až tak kopírovať geniálne originály. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Vážně nechápu jak Poledňáková mohla natočit 3 výtečné komedie (Jak vytrhnout velrybě stoličku, Jak dostat tatínka do polepšovny, S tebou mě baví svět), když dnes režíruje jen samé trapné rádoby komedie (Jak se krotí krokodýli a teď i Líbáš jako bůh). Tenhle film je jeden velký zmatek, který nemá hlavu ani patu. Některé scény a herci jsou fajn, ale jako pokračování úspěšných komedií 70. let s Tomášem Holým? To prostě neberu. Vedle nulového děje je zde spousta tragických scén, při kterých je mi blbě a říkám si, jak to vůbec mohl někdo natočit. Opravdová stupidita. Na druhou stranu je to rodinný film, který se zřejmě dětem a jejich rodičům bude líbit. Ale povedlo se toho opravdu jen hodně málo. 35% ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Tohle nemělo vůbec navazovat na dva dobré filmy M. Poledňákové.***Určitě je zajímavé ale sledovat, jak i ona je bezradná v dnešní době, jak spadá do dnešního českého filmu, který už nedokáže natočit ani komedii za pár korun, kde by vše právě tak odsýpalo, jak to šlo i M.Poledňákové dříve.Není-li příběh, nejsou-li přesvědčivě napsány charaktery osob, pak nepomůže žádná kulisa, i kdyby se to točilo kdekoli na téhle planetě, ani hudba, i kdyby byla sebelepší, ani zvukové efekty, ani výtvarné pojetí...Není-li příběh, nepomůže nic.***(2.10.2010) ()

juta 

všechny recenze uživatele

Paní Poledňáková se snažila navázat na své dřívější úspěšné komedie, ale bohužel tato se jí moc nepodařila. Především tu bylo pomálu vtipných momentů, místo kterých se spíše řešily vztahy a jak už to tak bývá, tak vztahy se bortí a k siestě je tudíž hodně daleko. Proč se v dnešní době nemůže natočit rodinný film, kde by bylo jen opravdu málo toho špatného a převažovalo jen to dobré? ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Nikde není napsáno, že se máme smát a že je to komedie. Je to prostě rodinný film, taková pohodovka z domácího českého prostředí. Nechápu kolegině a kolegové, co proti tomuto filmu máte. Asi je to tím, že někteří z nás podvědomně českým filmem opovrhují a nebo někteří naopak zase od českého filmu očekávají přehnaný filmový zážitek. Já jsem si natáhl nohy a pohodově jsem se nenáročně pobavil, protože jsem od tohoto filmu očekával právě a jen tu pohodu. Je to přece rodinný film! Proto tento film vznikl, alespoň se domnívám. Dávám čtyři hvězdy ne za umělecký výkon Nadi Konvalinkové, ale za tu pohodu a příjemný čas strávený nad tímto filmem. Nehledejme stále nějakého nového zázračného "Tomáše Holého" ......... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (22)

  • Film navštívilo v kinech 620 514 diváků a vydělal 50 441 256 Kč. (Pumiiix)
  • Ve scéně, kdy je děda (Václav Postránecký) vyfocen na mobil, má potápěčské brýle na očích. Když ale MMS Lubošovi (Jiří Mádl) dojde, je na ní děda s brýlemi na čele. (Mr.Hudson)
  • Film je z velké části natočen podle knížky Jak Anděla viděla Anděla, která je pokračováním knih Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny. (Elisebah)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

Reklama

Reklama