Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyvatele malého městečka jménem Antonio Bay terorizuje děsivá a nenávistná síla, která se ukrývá ve smrtící husté mlze. Pod jejím závojem číhá hrůzyplné tajemství, které musí lidé z města odhalit dříve, než bude pozdě. Přesně před 100 lety na skalnatém pobřeží izolovaného severokalifornského města ztroskotala v tajemné mlze loď s malomocnými. Zakladatelé města ji záměrně navedli špatným směrem, což znamenalo smrt pro všechny na palubě. Teď se duchové mrtvých námořníků vracejí ze svých hrobů, aby se mohli pomstít. Jsou zahaleni do nadpřirozené mlhy, uvězněni v rezidencích odlehlé komunity a hledají potomky těch, kteří město kdysi založili a zabíjejí každého, kdo jim chce překazit jejich vražedné úmysly. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (225)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Už se tady někdo zmínil, jak je tenhle film děsivě NUDNÝ? :-))) Béčkové kulisy, béčkové efekty, béčkoví herci, béčkový scénář... a už jsem psala, jaká je to strašná NUDA? Hodnotím pouze první polovinu filmu, protože mě unudila do kómatu a druhou jsem naštěstí neviděla. Dávám hvězdičku za úvodní titulky - ten efekt mlžně se rozplývajících písmen se povedl. Jinak vážně NUDA. 29% ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

zatiaľ som nevidel pôvodnú hmlu, ale po tomto "tu" si ju rozhodne chcem pozrieť, pretože som si uvedomil, aký potenciál to má - a to skrz tzv. dôkaz sporom: keďže tento nepodarok dokázal sprzniť a nevyužiť veľký potenciál, predloha ho zrejme musí obsahovať. Každopádne Selma Blair je obzvlášť zaujímavý typ ženskej a niektoré efekty týkajúce sa smrtí uhorením (Dany, Babička . . .) a občas aj hmly sa dali celkom pozerať . . . takže preto jedna vybojovaná hviezdička. Inak všetky očakávané diery v scenári, plytké postavy nelogicky sa chovajúce a čudne hovoriace, alogizmy a prapodivné zvraty, dopredu čitateľné scény a schematická bezduchosť, kopec hororových klišé a lacných efektov, takže bieda, bieda a ešte raz bieda . . . ()

Reklama

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Původně sem si chtěl pustit Mlhu od S. Kinga, ale náhodou jsem se (a nevědomky) dostal k této. No a kupodivu se mi výsledek líbil! Herecký výkony nic extra, ale po celý film zůstáváte v napětí. A mimo několika nedovysvětlených scén a slabšího závěru se mi film líbil tak, že jsem dal dokonce 4 hvězdy. O to víc tady nechápu ty odpady, ale asi je občas in jít s davem :) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Som toho názoru, že ten kto takto kurví staré klasické horrorové diela, by si zaslúžil poriadne prefackať. Ale zároveň chápem, že mladým divákom, ktorí v čase, keď John Carpenter natočil pôvodnú pochmúrnu a silne atmosferickú verziu tohto filmu (1980), ešte neboli ani na svete sa tento remake môže páčiť. Ja som sa však pri jeho sledovaní hodne nudil. ** ()

Madsbender odpad!

všechny recenze uživatele

Občas sa stane, že si človek vstúpi do svedomia, nahliadne do televízneho programu a náhodne vyberie film slabšieho kalibru než je preňho typické. Tentoraz prišla na rad Hmla, remake legendárneho Caprenterovho hororu z 80.-tych rokov. Príbeh sleduje niekoľko príslušníkov miestnej mládeže (ako je v anglosaskej produkcii zvykom), ktorá sa zabáva na bujarých oslavách (to jest 3 ľudia trsajúci za rytmu lacného rádia na malej lodi), či nespútaným sexom (to jest dvaja ľudia ležia v posteli). Jedného dňa náhodou zavadia o časť prekliateho lupu, ktorý podľa dávnej legendy patril malomocnej osádke lode, zničenej požiarom. No a tým sa rozpúta "peklo", z mora sa slimačím krokom podľa nálady blíži vysoká stena hmly a ňou prichádza prekliata loď, aby sa pomstila potomkom tích, ktorí ich zradili. Neviem, či existuje termín pre film, ktorého jedinou dobrou stránkou je slušná kamera - zvyšok je totiž tristný. Režisér zabúda, čo sa udialo v predchádzajúcej scéne, scenár strieda jednu nelogickú blbosť za druhou, a o nejakých hereckých výkonoch sa nedá ani hovoriť - plyšový medvedík Tom Welling funguje ako návnada na teen fanynky Smallvillu, Maggie Grace láka opačné pohlavie. No a aby sa nezabudlo, tú najväčšiu kravinu si Wainwright a Layne schovávajú na záver. 0% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 9. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (martin1m2)
  • Během přípravy filmu si v něm měla zahrát také Julia Stiles, které byla role Elizabeth upravená na tělo a měla v průběhu více prostoru. Když herečka opustila produkci a na její místo přišla Meggie Grace, postavu přepsali na mladší a nevinnější dívku. (imro)

Související novinky

Nemrtvý, kam se podíváš

Nemrtvý, kam se podíváš

08.10.2008

Chodící shnilotiny jsou pořád v kurzu. Máme pro vás tři projekty, které se zombíky jen hemží. Táta Romero chystá další mozkově-střevní hostinu, Woody Harrelson se musí probojovat skrz Zombieland a 28… (více)

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama