Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jack Stanfield má vše, po čem může muž jako on toužit. Jako specialista na ochranu bankovních kont má dobrou práci v bance v Seattlu a šťastnou rodinu. Jednoho dne se v jeho voze objeví Billy Cox a oznámí mu, že jeho rodina byla právě unesena. Zpět ji získá pouze tehdy, pokud podle přesných pokynů převede z účtů nejbohatších klientů banky po deseti tisících dolarů na jeho účet, celkem sto milionů. Což se však zdá nemožné, protože potřebný terminál byl v rámci probíhající fůze převeden na ústředí ve Wichitě. Jack se proto pokusí uplatit Williho - jednoho z únosců. Cox je odposlouchává a Williho před Jackem a jeho ženou Beth chladnokrevně zavraždí. Zatímco Jack se další den v práci snaží najít způsob, jak Coxovi vyhovět a provést požadovanou transakci, Beth doma přesvědčuje jeho komplice, že se jich bezohledný šéf po akci chladnokrevně zbaví. Má zoufalý muž, improvizující v téměř beznadějné situaci, šanci porazit chladnokrevného zločince s dokonale promyšleným plánem? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (277)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě zaujala scéna převodu peněz. Jeden ještě nedá "enter" a ten druhej už začne řvát, že prachy jsou na účtě. Já kolikrát volám do firmy, kde mám svoje prachy a oni mě řeknou, že už to poslali a teď nějakej ten den musím čekat. Jinak je to taková klasika z Harrisonem Fordem. Všichni mu říkají A a on udělá B, aby nakonec všcihni společně udělali C . Taková večerní jednohubka po které se Vám neudělá špatně. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na to, aké neuveritelné velké klišé je tento film, som sa pri ňom bavil skoro až královsky (no to zas až nie). Pri takejto blbosti je velmi doležitá zručnosť režiséra upútať aj slabším príbehom a udržovať nás aspoň v akomsi umelom napatí (všetci vedia ako to skončí). Loncrainovi sa to aspoń v mojom prípade podarilo. Záživnejšie ako podobne ladený cellular. V tomto žánri vlastne nejde o nič iné, len primeť diváka aby sa nenudil, čo sa v tomto prípade podarilo. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní thriller, který má skvělý příběh a o napětí není rozhodně nouze. Film vyplňuje vydařená hudba od Alexandra Desplata. Záporáci jsou slušní, ve filmu bych trošku dal více akce, což ale moc nevadí, dále bych změnil přístupnost na R. V tomto filmu byla PG-13. Ale zas tak to nevadilo. Konec výbornej. Hodnotím 83% = **** ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ford na to pořád má, o tom není žádného sporu. V dalším Indym nevidím problém. Bohužel Firewall je čistě rutinní žánrový guláš, který silně připomíná již zmiňovaného Rukojmího s Willisem s tím rozdílem, že není zdaleka tak temný a Ford není zdaleka takový drsoň jako Willis. Jeho spořádaný tatík mě tu příliš nepřesvědčil, zato druhá půlka je mnohem lepší. To je ten starý pardál Ford, jak ho známe z Air Force One, či z Ryanovek a nic mu nesluší víc, než zkrvavený obličej a chvějící se tělo. Závěr je skutečně ten jediný strhující moment filmu a finální rvačka je neskutečně působivá. Bohužel víc toho není. Bettany je neslaný nemastný a samotné bankovní machinace těžko pochopitelné (silně pochybuji, že takhle to v reálu chodí) normálního divákovi - bez jediného náznaku vysvětlení, pomocné ruky - ani ťuk. Tápání a vcelku podprůměrná věc. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Harrison Ford je vzorný a bohatý otec "dokonalej rodiny" a teraz o ňu musí bojovať... Americká thrillerová pásovka, ktorá si viacej požičiava, než prináša. Prvá polovica silne rutinná, nezáživná a naťahovaná. Druhá polovica sa príchodom zvratu, ukradnutého z nemenovaného thrilleru s Melom Gibsonom zdynamiční a strieda dobré scény s klišé "poistkami". Harrison hrá Harrisona, záporák Paula Bettanyho je prekvapivo jednorozmerný. Ostatní sú iba do počtu. Celkovo relatívne zábavná, miestami napínavá a miestami nechcene smiešna žánrovka. Osobne ma v záverečnej sekvencii potešilo staré auto a preslnené vidiecke lokácie - jednak hrejivá nostalgická spomienka na Hitchcockove dobrodružstvá a tiež príjemný kontrast k predchádzajúcemu hi-tech vizuálu (modré filtre). Za ten posledný záber to proste nemôžete odsúdiť :-) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Bettanyho maskérka Veronica Brebner si během natáčení zavolala členy štábu, aby jí ukázali své jizvy. Všechny si nafotila a podle nich později přípravila hercovu vizáž pro snímek Šifra mistra Leonarda (2006). (imro)
  • Paul Bettany (Bill Cox) nešetřil slovy obdivu na adresu Harrisona Forda (Jack Stanfield): "Je to pěkně drsnej parchant! Sedmkrát jsem toho chlapa prohodil oknem, on vždycky přistál na hlavě, vstal, pomohl štábu to okno opravit a znovu se jím nechal prohodit. V jedné scéně jsem ho měl praštit do žaludku. Sice měl nějaké vycpávky, ale stejně jsem tu ráno jenom předstíral. A on povídá: 'Můžeš mě praštit trochu víc? Abych to cítil.' Tak jsem přitvrdil a zase jsem slyšel: 'Trochu víc, ať můžu reagovat...' A tak to šlo dál a dál, až jsem se nakonec trochu naštval a doopravdy mu jednu pořádnou našil: 'Jo, to je ono!' Bylo to snad největší ponížení v životě... já se tak snažil vrazit mu největší pecku, na jakou jsem měl, a on si ještě liboval..." (NIRO)

Reklama

Reklama