Reklama

Reklama

X-Men: Poslední vzdor

  • USA X-Men: The Last Stand (více)
Trailer

Mutanti  – bez Jean Greyové (Phoenix), která zahynula v jezeře, a bez Scotta Summerse (Cyclopse), jenž se její smrtí trápí – trénují simulaci boje s lidmi. Eric Lehnsherr (Magneto) je stále na útěku. Vědcům se mezitím podaří vyvinout v laboratořích Worthington lék na potlačení genu X. Jeho zdrojem je mutant Jimmy (Leach). Profesor Charles Xavier s Ororo Munroeovou (Storm) navštíví doktora Hanka McCoye (Beasta), mutanta a ministra pro záležitosti mutantů, který jim o léku vypráví. Americký prezident pronese projev před laboratořemi, které lék vyrábějí. Je přesvědčen, že může mutanty osvobodit. Storm je rozhořčena. Tvrdí, že nejde o lék, protože nejsou nemocní. Řada mutantů je odhodlána proti medikamentu bojovat.  Cyclops ve svém žalu odjíždí k jezeru a slyší, jak ho volá Jean. Když se to profesor Xavier dozví, pošle k jezeru Wolverina a Storm. Najdou Cyclopsovy sluneční brýle a živou Jean. Xavier brzy zjistí, že v rozdvojené osobnosti Jean převládl Phoenix bojující za svobodu. Zabila Cyclopse, který ji miloval. Když se Jean probere, žádá Wolverina, aby ji zabil, než ona zabije někoho jiného. Wolverine to však odmítne.  Když se Raven Darkholmeová (Mystique) po výstřelu stráže změní působením léku v člověka, Beast obviní prezidenta, že si lidé udělali z léku zbraň. Prezident je však přesvědčen, že někteří z mutantů představují hrozbu. Magneto začne v ilegalitě budovat armádu. Protože je Jean opravdovou hrozbou, vydají se Xavier s Magnetem za ní. Jean však Xaviera zabije. Magneto si ji odvede do vojenského tábora v lesích. Nechce ji omezovat. Oznámí, že boj za svobodu mutantů začíná... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (952)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Simon Kinberg, Zak Penn / Based on characters by Stan Lee, Jack Kirby | Hudba: John Powell | Produkcia: Avi Arad, Lauren Shuler Donner, Ralph Winter | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: 20th Century Fox, Marvel Entertainment, Ingenious Film Partners | Rozpočet: 210 miliónov $ | Tržby: 459,359,555 $ || ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

"Podívej, Brette, do X-menů máme potenciál tak na další 3 pokračování. Jenže tohle není Harry Potter a oni nám v tom na plný úvazek všichni prostě už dál hrát nebudou. A bez nich na tom nevyděláme ani zlámanou grešli. Tak potřebujem, abys co nejvíc těch nápadů nacpal do toho jednoho filmu, lidem z toho půjde hlava kolem a zapomenou určitě na všechno ostatní. Hodil by se taky nějakej deus ex machina nejlépe postava, kterou by čekal málokdo, ať to má grády a vypadá na osudové vyvrcholení. Nějakou psychologií se nezdržuj, ať to frčí, jo a ten konec udělej samozřejmě bombastickej! A zbav se klidně koho chceš, už je více-méně nebudeme potřebovat." ()

Reklama

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Naprosto jiný přístup k látce, více rodinný a značně odosobněnější. Ratner umí natočit efektní souboj i dechberoucí finále (Wolverinův výstup k Phoenix je boží), ale dělá mu problém ukočírovat běžné dialogy (když se Kitty Pryde zeptá Xaviera, jak to myslel Einstein s evolucí, bylo mi do breku) i prakticky veškeré srdceryvné scény (bez spoileru to moc ilustrovat nelze). Pár věcí má příjemně oldschoolový nádech - je poznat, na čem Ratner vyrůstal -, na druhou stranu jsou tu velmi rušivé triky a jedna rádobyepická scéna, u které jsem se musel nahlas smát. Nicméně, stále jsou to staří dobří známí se svými problémy z minulých dílů, je příjemné s nimi tu hodinku a půl pobýt a rozhodně neztratíte chuť se za nimi podívat v nějakém pozdějším spin-offu. Ratner není loser a přináší do hry spoustu nových prvků (levelování postav je cool) a některé staré samozřejmě odnáší. Že to nebude v Singerově stylu bylo jasné už od začátku, ostatně od Mostowa taky asi nikdo nečekal, že to bude nový Cameron. V tomto směru sleduje X3 prakticky stejný evoluční vývoj jako Terminátor 2 vs. Terminátor 3. To znamená, že to rozhodně není žádná tragédie (naopak, naprosto poctivý letní blockbuster), ale pozvolna z toho vyprchala ona omamná mytologie. 70%. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Nepovedené pokračování. Vážně. Má smysl se na to podívat, ale jen pokud od toho vůbec nic neočekáváte - což je zřejmě nemožné. Vůči prvním X-men se to má jako Batman Forever k Batman se vrací. Je to celé barevnější a oku víc lahodící, víc komixovější, ale bohužel jen vizuální stránkou.. Psychologie postav se někam odporoučela.. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Hodiny se začaly točit nazpět a Brett Ratner se vrátil zpět do 80-tých let, vzal s sebou partu frajerů přes triky a natočil velkohubě údernou akční podívanou, která by jistojistě sama o sobě byla plnohodnotným filmem, kdyby se mermomocí nechtěla vázat na předchozí dva díly své série. Samotný námět a scénář (až na příšerné dialogy!) jsou OK, ale Rattner absolutně nepochopil smysl celé zápletky a tak si pouze hraje na vypravěče. Mutanti jsou postavy bez psychologie, historie a osobitého rozměru. Kvantum nových příchozích, z nichž většina nemá ani jméno, je kočírováno nepřehledně a jakékoliv jejich jednání je naprosto samoúčelné. Bez této osobitosti pak vyznívají jejich emoce vůči sobě samým buďto směšně a nebo (a to spíše) absolutně nepochopitelně. Pouze parta starých harcovníků z pole páně Singerova táhne snímek dopředu, ale ani oni nestačí k tomu, aby se mutanti (smutně) nepohřbili. Napoprvé pecka, napodruhé absolutní kolaps. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (52)

  • Když jde Wolverine (Hugh Jackman) do lesa za Magnetem (Ian McKellen), utrpí dvě bodná zranění na břiše, která poškodí i jeho bílé triko. V dalších záběrech ale po dírách není ani památky. (Stejšn)

Související novinky

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Z Jamese Franca bude nový X-Men

Z Jamese Franca bude nový X-Men

24.11.2017

Mutantí série to v posledních letech zkouší se spin-offy a rozhodně v nich hodlá pokračovat. Po úspěchu Logana a Deadpoola totiž dostane vlastní film nejen Gambit, ale i Multiple Man, jehož by si měl… (více)

X-Meni vs. Jessica Chastain

X-Meni vs. Jessica Chastain

15.06.2017

Simonu Kinbergovi, dlouholetému producentovi a scenáristovi x-menovské série, se splnil velký sen. Po mnoha letech se totiž probil do režisérské sesle a dohlédne na X-Men: Dark Phoenix, přímé… (více)

Reklama

Reklama