Reklama

Reklama

Silent Hill

  • Francie Silent Hill (více)
Trailer 1

Rose, která má smrtelně nemocnou dcerku, se chopí poslední šance a vydá se za starou léčitelkou. Bohužel však zabloudí do tajemného a opuštěného městečka jménem Silent Hill, kde nakonec svou holčičku ztratí. Rose se při jejím hledání stále hlouběji zaplétá do ponuré historie města, které je mrtvé jen na první pohled. V temných koutech totiž něco číhá… a nemá to zrovna dobré úmysly. Silent Hill je ve světě počítačových her jednou z nejpopulárnějších herních sérií survival hororů, do níž patří např. i Resident Evil. Silent Hill však nestaví na zombies a roztrhaných vnitřnostech, mnohem raději diváka straší po vzoru klasických japonských hororů a představuje mu monstra jak z deníčku nejslavnějších kubistů. Výsledkem je vysoce originální herní koncept, který učaroval i Rogeru Avarymu (scénárista Pulp Fiction), který se rozhodl sepsat scénář, s podporou autora původní hry, Akiry Yamaoky z Konami. Silent Hill režíruje Christophe Gans, zodpovědný za Bratrstvo vlků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 092)

tombac 

všechny recenze uživatele

Po letech opětovné shledání s ponurým městečkem Silent Hill a jeho nechutným obyvatelstvem. A bylo to setkání neméně působivé, ačkoliv jsem tentokráte děj jen sledoval na plátně. Slabší děj a místy poněkud stupidní rozhovory jsou pro mě jako fandu herních japonských survival horrorů absolutně podružné. Silent Hill je výbornou filmovou adaptací survival horroru a nejlepší adaptací videohry vůbec. Monstra, atmosféra, hudba... Vše jakoby vyskočilo rovnou ze hry a zaútočilo drtivou silou na smysly zmateného diváka. Paráda! Z filmu jsem nadšen a zároveň smutný z faktu, že japonský Capcom si vznik filmové adaptace mé nejmilejší herní série Resident Evil nepohlídal jako v tomto případě společnost Konami a oba díly RE zklamaly fanoušky her na celé čáře. Režie šikovného režiséra Ganse by RE rozhodně slušela. Aspoň, že Silent Hill se povedl nad očekávání a francouzsko - japonská spolupráce se ukázala jako překvapivě ideální řešení. Díky bohu za to. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Líbivá fúze asijské obrazotvornosti, francouzského přeefektizovaného mainstreamu a videoherního looku. Nádherná výprava a vůbec ne sterilní vizualizace, tematicky to jde ale úplně mimo mě. Silent Hill hezky čančá prázdnotu, do které bych se přitom docela rád hlouběji ponořil. Nulový příběh tomu ale minimálně u mě brání. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Christophe Gans a jeho ďalší precízne sfilmovaní vizuál ale aj solídne triky zdobia tento príbeh zo zabudnutého mesta, v týchto záležitostiach sa on nezaprie. Nuž príbeh alebo jeho podstata je už troška iný oriešok ale zas nič čo by sa nedalo zniesť, ba pre horror v celku slušne zostavený aj vďaka výbornej hľadajúcej mame v podaní málo známej herečky Radhy Mitchell, mierne nevyužitej postave Seana Beana, tým pádom sa mohla Radha len viac zvýrazniť. Obludné postavičky sú v tomto žánry neokukané takže nerušia budovaní príbeh, neviem ako to je z hrou, ktorej je tento film prepis, takže verím že určitý potenciál čo mala bol využitý nadmieru dobre. ║Rozpočet $50miliónovTržby USA $46,982,632Tržby Celosvetovo $97,607,453Tržby za predaj DVD v USA $22,180,253 //počet predaných kusov 1,320,090║ film som videl v kine na Comicsalon Bratislava 2006 takže bol to pre mňa slušný zážitok /videl v kine: 75%/ ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Christophe Gans natocil snad jako prvni (doufam, ze ne posledni) bezchybnou herni adaptaci. Herni serii znam, ale hral jsem pouze jednicku, jeste v dobe PSone, ale i tam byla dokonala atmosfera, ktera nechybi ani v samotnem filmu. Skvele vizualni hratky s prichodem temnoty, kdy film nabira vzdy 100% tempo. Bezchybne herecke vykony, hlavne Radha Mitchell zarila, Sean Bean nedostal moc prostoru. Jednou bych urcite chtel videt Silent Hill HD, musi byt zase o neco vetsi prozitek s vybornych efektu a originalniho zpracovani mestecka Silent Hill. 10/10* Nejlepsi herni adaptace.. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

A) Moc dlouhá stopáž, B) Proč, když jinak všechno vypadá tak dokonale, musí to kurvit ty CGI výblitky?, C) Nespokojenost s tím, jak se děj vyvíjel ve druhé polovině. / Tahle démonní duchařina se rozjela moc hezky, vypadala skvěle a nechyběla jí atmosféra, ale o to jsem zklamanější kam to celý dospělo - do počítačově vymodelovaný nudy a stupidního konce, kdy už můj zájem beztak docela vyšuměl. Škoda za 6/10. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (31)

  • Film vznikl podle stejnojmenné videoherní série japonské firmy Konami. (Reiniš)
  • Fanoušci videoherní série "Silent Hill" chtěli do filmu jako jednu z hlavních postav Harryho Masona z první videohry. Christophe Gans však nakonec přistoupil k ženské postavě, kterou ztvárnila Radha Mitchell (Rose Da Silva). Režisér prohlásil, že Harry se ve videohře nikdy nechoval jako mužská postava: "Neustále se mu točila hlava, omdléval, mluvil sám se sebou, křičel a ve skutečnosti byl velmi zranitelný. Nechtěli jsme se zpronevěřit povaze videohry tím, že bychom změnili pocity a motivace postavy, a tak jsme usoudili, že bude lepší přejít na ženskou hlavní hrdinku a zachovat všechny tyto důležité vlastnosti." (Gyorgy)

Související novinky

Metal Gear – první Solidní videoherní adaptace?

Metal Gear – první Solidní videoherní adaptace?

31.08.2012

Videohry jsou obrovský byznys, který se zisky vyrovná filmovému. Hollywood se proto úporně snaží něco z toho vytřískat. Už dlouhá léta. Bohužel, nedaří se. Kvalitní herní adaptace sečtete na prstech… (více)

Del Toro vs. Gans: Kráska a zvíře

Del Toro vs. Gans: Kráska a zvíře

15.02.2012

Včera jsme se divili nad soubojem tří různých Sněhurek. Inu, je tady další pohádka na roztrhání. Tentokrát Kráska a zvíře. Loni jsme viděli (nebo spíš neviděli) zmodernizovanou verzi Beastly, nedávno… (více)

Christophe Gans mění plány

Christophe Gans mění plány

30.03.2008

Onimusha se odkládá. Adaptace videoherní samurajské fantasy se už rýsovala ve velmi konkrétních konturách (Takeši Kaneširo v hlavní roli, stanovený rozpočet, lokace i termíny natáčení), ale několik… (více)

Šermíři R. E. Howarda nastupují

Šermíři R. E. Howarda nastupují

13.01.2008

Obrovské zklamání z tržeb Zlatého kompasu (srovnatelné s rozčarováním z vlažného přijetí Superman se vrací, takže se vážně pochybuje o pokračování) a následné urychlené odsunutí Inkoustového srdce … (více)

Reklama

Reklama