Reklama

Reklama

Silent Hill

  • Francie Silent Hill (více)
Trailer 1

Rose, která má smrtelně nemocnou dcerku, se chopí poslední šance a vydá se za starou léčitelkou. Bohužel však zabloudí do tajemného a opuštěného městečka jménem Silent Hill, kde nakonec svou holčičku ztratí. Rose se při jejím hledání stále hlouběji zaplétá do ponuré historie města, které je mrtvé jen na první pohled. V temných koutech totiž něco číhá… a nemá to zrovna dobré úmysly. Silent Hill je ve světě počítačových her jednou z nejpopulárnějších herních sérií survival hororů, do níž patří např. i Resident Evil. Silent Hill však nestaví na zombies a roztrhaných vnitřnostech, mnohem raději diváka straší po vzoru klasických japonských hororů a představuje mu monstra jak z deníčku nejslavnějších kubistů. Výsledkem je vysoce originální herní koncept, který učaroval i Rogeru Avarymu (scénárista Pulp Fiction), který se rozhodl sepsat scénář, s podporou autora původní hry, Akiry Yamaoky z Konami. Silent Hill režíruje Christophe Gans, zodpovědný za Bratrstvo vlků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 090)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Docela milý překvapení, i když spíš jen první část (končící scénou vkročení do kostela) - příjemná atmosféra, slušná kamera, hezky minimalistický hudební doprovod. Kolonka "horor" tady teda úplně nesedí, ale to asi ani tolik nevadí - 0 % strachu vynahrazuje 100% nadsamec Školník (který žel dostal tristně málo prostoru). Takže klidně 4*. V druhé části se pak začaly množit trapnoscény, ale aspoň nebyla nuda (takže klidně 2*). Konec laskavý. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Silent Hill je současně perfektní žánrovkou, nejlepším filmem podle videohry vůbec, jedinou adaptací hry, která plně využívá potenciál své předlohy a zároveň jedinou adaptací, která funguje i jako samostatný film. A Gans je ďábel, co si ten chlap v áčkovce dovolí za gore scény, to se jen tak nevidí! (a už se v životě nevzruším při představě toho, že by mě ošetřovala dobře rostlá zdravotní sestřička v minisukni)... ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Hlavne v prvej polovici vizuálne úchvatný horor. Všetku silu čerpá z pôsobivej výpravy, zvuku a solídneho herectva. Ale čím viacej skrytého napokon odkrýva, tým viac sa stáva obsahovo predvídateľnejším, stavaným iba na efekt. Medzi hernými adaptáciami ako Resident Evil alebo Doom však jasný víťaz. Napokon, ide o solídnu áčkovú produkciu. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Christophe Gans natocil snad jako prvni (doufam, ze ne posledni) bezchybnou herni adaptaci. Herni serii znam, ale hral jsem pouze jednicku, jeste v dobe PSone, ale i tam byla dokonala atmosfera, ktera nechybi ani v samotnem filmu. Skvele vizualni hratky s prichodem temnoty, kdy film nabira vzdy 100% tempo. Bezchybne herecke vykony, hlavne Radha Mitchell zarila, Sean Bean nedostal moc prostoru. Jednou bych urcite chtel videt Silent Hill HD, musi byt zase o neco vetsi prozitek s vybornych efektu a originalniho zpracovani mestecka Silent Hill. 10/10* Nejlepsi herni adaptace.. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne najlepšie filmové spracovanie počítačovej hry - že by sa tomuto druhu filmov blýskalo na lepšie časy? Silent Hill je zatiaľ jediný prepis, ktorý dokonale pochopil hernú predlohu a aj napriek odlišnostiam v deji dýcha neopakovateľnou "silenthillovskou" atmosférou. Spolu s desivo precíznym vizuálom tomu napomáha aj použite pôvodnej hernej hudby Akiru Yamaoku a tomuto geniálnemu ťahu tvorcom mi neostáva nič iné, len postojačky zatlieskať. Veľká pochvala však patrí aj výborne vystavanému príbehu, ktorý diváka s výnimkou záveru vôbec nevedie za ručičku a núti ho k premýšľaniu, čo je v tomto žánri v poslednej dobe skôr ojedinelým zjavom. Na mnohých divákov žiaľ mala táto chvályhodná snaha o iniciatívu opačný efekt, svet Silent Hillu ale určite neovplýva dejovou prázdnotou či priamo hlúposťou. Vyžaduje ale snahu ponoriť sa doň hlbšie. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (31)

  • Ve státě Pensylvánie leží městečko Centralia, které potkalo stejný osud jako Silent Hill. Uhlí tam v podzemí hoří už od 60. let až dosud (2022). (Paganus)
  • Kromě písně „Ring of Fire“ od Johnnyho Cashe je každá nota hudby převzatá z původní videoherní série "Silent Hill". (imro)
  • Film vznikl podle stejnojmenné videoherní série japonské firmy Konami. (Reiniš)

Související novinky

Metal Gear – první Solidní videoherní adaptace?

Metal Gear – první Solidní videoherní adaptace?

31.08.2012

Videohry jsou obrovský byznys, který se zisky vyrovná filmovému. Hollywood se proto úporně snaží něco z toho vytřískat. Už dlouhá léta. Bohužel, nedaří se. Kvalitní herní adaptace sečtete na prstech… (více)

Del Toro vs. Gans: Kráska a zvíře

Del Toro vs. Gans: Kráska a zvíře

15.02.2012

Včera jsme se divili nad soubojem tří různých Sněhurek. Inu, je tady další pohádka na roztrhání. Tentokrát Kráska a zvíře. Loni jsme viděli (nebo spíš neviděli) zmodernizovanou verzi Beastly, nedávno… (více)

Christophe Gans mění plány

Christophe Gans mění plány

30.03.2008

Onimusha se odkládá. Adaptace videoherní samurajské fantasy se už rýsovala ve velmi konkrétních konturách (Takeši Kaneširo v hlavní roli, stanovený rozpočet, lokace i termíny natáčení), ale několik… (více)

Šermíři R. E. Howarda nastupují

Šermíři R. E. Howarda nastupují

13.01.2008

Obrovské zklamání z tržeb Zlatého kompasu (srovnatelné s rozčarováním z vlažného přijetí Superman se vrací, takže se vážně pochybuje o pokračování) a následné urychlené odsunutí Inkoustového srdce … (více)

Reklama

Reklama