Reklama

Reklama

Tian xia wu zei

  • Čína 天下无贼 (více)

Obsahy(1)

Rozhádané milenecké duo profesionálních zlodějů, naivní prosťáček převážející šedesát tisíc v hotovosti a organizovaná skupina zlodějů pod vedením velmistra daného řemesla – ti všichni se sejdou ve vlaku během dlouhé jízdy z čínského vnitrozemí. V tomto filmu zloději nejsou odpudiví vyvrhelové. Mají naopak podobu šarmantních gentlemanů a osudových dam a jejich praktiky jsou jak moderně rafinované, tak romanticky idealistické. Promyšlený scénář, důmyslné žánrové spojení napětí, humoru a romantiky společně s charismatickými postavami obsazenými hvězdnými herci v čele s hongkongským Andy Lauem (Volavka, Klan létajících dýk) a s precizní režií dávají dohromady asijský kasovní trhák pro každého diváka. (FebioFest 2006) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

swamp 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva se nekoná - tento snímek sice zpočátku nadchne trochu jiným tempem než je u asijských filmů zvykem. Film také zaujme originálním vizuálem, ten je však prakticky v totožné podobě (mám namysli především souboje) reprodukován v celém filmu, vždy za stejné poeticky dojemné (nehodící se) hudby. Jako celek to nepůsobí vyloženě špatně, ale opravdu nemám potřebu ho ještě někdy vidět znovu. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Prvních 7 minut a zbytek filmu k sobě tempem a stylem vůbec nepasují. Píšu o tom proto, že mě začátek namlsal a postupně mě ubíjelo pomalé tempo. Ano, příběh byl o něčem, po půlce v pohodě, sice jiný něž jsem čekal, ale vše, co se odehrávalo ve vlaku mezi zloději mělo své kouzlo. Nicméně bych ocenil jiné vyústění. Posledních asi 20 minut jsem měl pocit, jako by úsilí vložené do filmu přišlo vniveč. 50% # Pozn.: viděl jsem 120 min uncut verzi. ()

Reklama

Paldini 

všechny recenze uživatele

Zlodějské a akční scény jsou natočeny báječně, ale je jich velmi málo, takže co nám tu zůstalo, naivní děj o polepšených zlodějích, kteří ochraňují vesnického prosťáčka před skupinou zlodějů nepolepšených. Je to taková malá vlaková loupežička, a jak už napsal system, loupežička velice směšné částky. ()

system 

všechny recenze uživatele

Film v podstate uplne o nicem. Dve party profesionalnich zlodeju se perou o smesne malou castku penez v projizdejicim vlaku, k tomu jeste naivni mlady kluk (ten vlastni tu smesnou castku:-)) co nikdy neslysel o slove zlodej. No co si budem nalhavat, tento film originalitou prilis nevoni. Ovsem akcnejsi cast snimku je zpracovana velice dobre, takze Vas tak nejak necha v napeti az do konce a navic Andy Lau ukaze jak se spravne loupaji vajicka a to uz rozhodne stoji za to videt:-). 70%. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Asijské filmy o kapsářích mě baví. Mají trošku jiné zápletky, komunita kapsářů má své kouzlo, svá pravidla, nedá se v ní nikomu věřit a akce má svůj velmi elgantní styl. Zde se to navíc snoubí velmi sexy kamerou, melancholickou hudbou a romantickou zápletkou. Jenže tvůrci chtěli jít nad žánr a dát divákovi něco víc, bohužel na to neměli oni ani příběh síly a tak je výsledkem jen o něco pomalejší film. Zlodějský příběh o dobrých a špatných skutcích, ve kterém kdyby si tvůrci odpustili své ambice mohlo dojít až na 5 hvězd... 70% ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama