Reklama

Reklama

Tian xia wu zei

  • Čína 天下无贼 (více)

Obsahy(1)

Rozhádané milenecké duo profesionálních zlodějů, naivní prosťáček převážející šedesát tisíc v hotovosti a organizovaná skupina zlodějů pod vedením velmistra daného řemesla – ti všichni se sejdou ve vlaku během dlouhé jízdy z čínského vnitrozemí. V tomto filmu zloději nejsou odpudiví vyvrhelové. Mají naopak podobu šarmantních gentlemanů a osudových dam a jejich praktiky jsou jak moderně rafinované, tak romanticky idealistické. Promyšlený scénář, důmyslné žánrové spojení napětí, humoru a romantiky společně s charismatickými postavami obsazenými hvězdnými herci v čele s hongkongským Andy Lauem (Volavka, Klan létajících dýk) a s precizní režií dávají dohromady asijský kasovní trhák pro každého diváka. (FebioFest 2006) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

Paldini 

všechny recenze uživatele

Zlodějské a akční scény jsou natočeny báječně, ale je jich velmi málo, takže co nám tu zůstalo, naivní děj o polepšených zlodějích, kteří ochraňují vesnického prosťáčka před skupinou zlodějů nepolepšených. Je to taková malá vlaková loupežička, a jak už napsal system, loupežička velice směšné částky. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Trochu se zblázním a ohodnotím maximálně. Za mravenčení, které jsem měl při poslední scéně. Pocitový film, okořeněný drobnými zářivými ukázkami zlodějských praktik, atraktivními herci (docela úchvatná Rene Liu, značně super Andy Lau a další) a krásnou krajinou, kterou vlak projíždí. Nevzpomínám si, kdy jsem viděl ženu jíst tak absolutně neeroticky, ale přesto žensky a nezapomenutelně. Realistická pohádková poetika. ■ Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=qY4YWLmgFE8 ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Na místní asijskou sekci není poslední dobou vůbec spoleh - A World Without Thieves je sentimentální uondaná sračka, neskutečně iritující trapnými zpomalenými záběry, směšnými postavami a dementními dějovými zvraty jako z filmů, co běží v sobotu odpoledne na Primě, a jeden Andy Lau to opravdu nevytrhne. Lehkost, poezii a vůbec kvalitní řemeslo bych hledal úplně jinde... ()

system 

všechny recenze uživatele

Film v podstate uplne o nicem. Dve party profesionalnich zlodeju se perou o smesne malou castku penez v projizdejicim vlaku, k tomu jeste naivni mlady kluk (ten vlastni tu smesnou castku:-)) co nikdy neslysel o slove zlodej. No co si budem nalhavat, tento film originalitou prilis nevoni. Ovsem akcnejsi cast snimku je zpracovana velice dobre, takze Vas tak nejak necha v napeti az do konce a navic Andy Lau ukaze jak se spravne loupaji vajicka a to uz rozhodne stoji za to videt:-). 70%. ()

t_gon 

všechny recenze uživatele

Hravější snímek aby člověk těžce pohledal. Dva mistrovské zlodějičkářské gangy se budou přetahovat o 5-ti letou výplatu Dumba – jednoduchého prosťáčka, jež má o světě a lidech v něm žijících jen ty nejlepší představy. Sledujeme impozantně natočenou hru na kočku a myš, kdy si po celou cestu zlodějíčci hledají své místo ve světě, získávají nové vlastnosti a city a při tom bravurně testují své schopnosti „v oboru“ až k finálnímu střetu. Ten se již tradičně neobejde bez silně dramatického prvku, který již tak zesílí požitek z filmu. O podobné lehkosti a nenáročnosti si může tým Dannyho parťáků nechat jen zdát. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama