Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V. Galatíková coby vypravěčka uvádí hranou pohádku o třech bratrech (R. Kuba, O. Havelka a F. Renč), kteří byli chudí a zdědili po svém otci jen kosu, kohouta a kocoura. Přesto svou chytrostí dokázali svoje dědictví dobře zpeněžit. Veselá pohádka je variací na známý Kocourkov. (Česká televize)

Recenze (14)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pohádka o hloupých lidech, jako by se v ní odrážela dnešní doba. Jedni jsou hloupí a nakupují draze to, co je (skoro) zadarmo. Druzí jsou sice vychytralí a snaží se napálit hlupáky a vytáhnout z nich peníze za (skoro) nic. Protože jsou ale hloupí, tak peníze brzy utratí a opět nemají nic. Petr Nárožný je roztomilý a na pohádku lze jednou za čas i koukat. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebýt Petra Nárožného, který hrál hloupého, přihlouplého nebo minimálně natvrdlého či přitroublého krále mnohokrát - a režiséři dobře věděli, proč ho do těchto rolí obsazovali, asi bych se vydal o hvězdu méně. Právě on tuhle pohádku rozsvítil. Mě osobně bylo vždy sympatické i mladé herectví Ondřeje Havelky. Jinak je to samozřejmě obyčejná pohádka, která se ani nesnaží být neobyčejná, a tak je celá natočená ve studiu, což jí nepřidává. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo nezná kosu, kohouta a kocoura, je nepochybně hlupák. Do absurdna hnáno, třeba bylo v téhle pohádkové zemi hloupé království někde, kde běžně znali klokana, ptakopyska a bumerang. Každopádně, závěr je, že pokud máte dostatečně velkou sumu, můžete být klidně i mizerný hospodář a chronicky nezaměstnaný, stejně můžete žít z toho, co máte pod polštářem a nemusíte pracovat. Krásné, že nás pohádky naplňují takovým optimismem. Po hvězdě za ta živá zvířata a sympaticky důvěřivého krále, tohle zpracování mě nijak nenadchlo. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně povedená pohádka zcela v zajetém stylu cyklu Stromu pohádek. Na krátkém prostoru rozehrává příběh tří synů, kteří po tátovi zdědí kosu, kohouta a kocoura. Protože neumí hospodařit, musejí se vždy vydat do světa, přičemž vždy přijdou do hloupého království, kde za spoustu peněz prodají své dědictví. Na závěr se samozřejmě naučí hospodařit a ještě k tomu se divák dozví, jak vzniklo království Kocourkov. Jedna z těch opravdu povedených a zábavných pohádek, samozřejmě především díky Petru Nárožnému v roli hloupého krále. Zaujme hodně mladý a herecky zcela toporný dnešní režisér Filip Renč. Hudba: Ladislav Štaidl & Pavel Krejča ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Té Věře Galatíkové tady ten čepeček tak nesluší. :-( Taky Havelka lépe hraje ty podrazácké a škudlivé bratry, než hodné, vtipné a moudré. Celou zábavu tak nakonec obstarávají Nárožný a rádci. Poprvé je to ještě zábavné, a i ten Rostislav Kuba to slušně uhraje, podruhé to poněkud zavání opakováním (a Havelkovi to hraní moc nejde), nakonec už je to prostě nuda a Renč je absolutní herecká šmíra. Jinak pánové, kteří obdrží za bezcenné kusy věcí tisícinásobek jejich ceny a nedokážou si udržet peníze, ti tedy měli z pr.dele kliku a nějak sympatičtí mi nejsou. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama