Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve 14. století bylo město Bursa živoucím srdcem na hranicích mezi Římem a Byzantskou říší. Každá kultura v něm měla svoje místo, každý vliv byl vítán a každé etnikum mělo svoje práva, na což dohlížel nový turecký kmen Ottomanů. Bursa dávala novou šanci všem, i utečencům před rozpínavými mongolskými hordami. Patřili k nim i negramotný, přesto však vysoce inteligentní nomád Karagöz a bystrý a upovídaný posel Hacivat. Každý, kdo naslouchal jejich vzájemné hašteřivé konverzaci, se dřív nebo později musel začít smát. A právem, protože jestli někdo uměl dělat v Burse legraci, byli to právě tihle dva. Ostatně si toho záhy všimli i oni sami a začali s komediálními pouličními výstupy, v nichž si brali na paškál každého, kdo jim přišel pod ruku. Naneštěstí včetně místních náboženských i světských autorit. Odveta mocných na sebe nenechala dlouho čekat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Zajímavé skloubení bláznivé komedie a historického dramatu s ne úplně špatnou výpravou. Na komedii je to příliš dlouhé, ale výrazněji drhne jen konec. Jádrem pudla je tak hlavně akceptování právě nezvyklého skloubení neslučitelného. Pokud jste přístupni experimentům, máte zčásti vyhráno. ()

Reklama

Yetikuty 

všechny recenze uživatele

Nějak mi turecko nesedlo,ale určitě si tento film najde i své zaryté příznivce.Já se momentálně přikláním na stranu opačnou...Možná až ho za nějakou delší dobu uvidím znova hodnocení bude jiné ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem z toho kousek a ten kousek mě docela zaujal, tak jsem is našel čas zkouknout to celé. No, když nic jiného, alespoň zajímavé to určitě bylo. Osobně mi prostředí a příběh přišli originální a atraktivní. Obě hlavní postavy jsem si zamiloval, překvapily geniální dialogy. A film jasně ukazuje, že happy endy jsou hlavně pro Hollywood. A ač asi ne pro masového diváka, z mého úhlu pohledu moc dobrý film. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama