Reklama

Reklama

Město duchů

(neoficiální název)
  • USA Ghost Town
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Mladou ženu Kate zastihne na silnici písečná bouře a slehne se po ní zem. Ambiciózní šerif se ji snaží všemožně najít, až se dostane do města uprostřed ničeho. Postupem času začne zjišťovat, že žena, která zmizela, je stejná jako manželka pistolníkova šéfa. Za pomoci místního kováře se vrhne do posledního boje, kdy se bude muset postavit bandě pistolníků a jejich šéfovi. Jejich životy jsou tak v jeho rukách a "Město duchů" zažije ještě naposledy přestřelku. (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

honajz 

všechny recenze uživatele

Hodně slabé. Hororovou atmosféru to nemá vůbec, navíc ten televizní look tomu nepřidává. Herci nejsou špatní, ale chybí tomu děj. Vždycky se něco nakousne a nechá být. Třeba s dcerou kováře jsem doufal, že bude mít scenárista ještě jiné plány. Navíc dlouho trvá, než se dozvíme, oč jde, a když už se to dozvíme, nějak to nedává smysl, jak celé to prokletí, tak zjevování se duchů. Třeba ducha kněze jsem nikde neviděl - proč? Platilo prokletí jen na někoho? Nedozvíme se. Oba hrdinové - hodný i ten zlý - kolem sebe hodinu filmu chodí, chovají se jak pitomci, a přitom jeden chce dostat druhého, ale vlastně pro to nedělají nic, jen k tomu jdou co nejdelší cestou plnou divných zákrut. A ti duchové - jednou se oživí a žijou dál, a pak se popálí a zůstanou ležet? Celé mi to prostě nedávalo smysl, navíc konec byl totálně useknutý, nic nedořekl, a že toho mohl doříct hodně, a na některé postavy, třeba toho tlustého poldu žádajícího o posily (kde nakonec byly?), už se tvůrci rovnou vykašlali. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Typické osmdesátkové béčko s mizernými herci, jehož sledování je vyložená ztráta času. S brakovým scénářem i úsměvnými efekty se z podstaty žánru už tak nějak počítá, ovšem Ghost Town nenabídne vůbec nic navíc. Atmosféru film nemá, gore vlastně taky ne, přísnější měřítko snesou snad jen masky (hlavní záporák je ukrutně odpudivý neřád :-)). V rozporu s tím ve filmu objevíme dvě velmi pohledné dívky. Bohužel kromě vnadných křivek jejich těl (které nám režie pohříchu neukáže), ale tyhle dívčiny utěšeně zapadají do brakového koloritu celého filmu, pač kdykoli otevřou hubu, je neštěstí na světě. Jinými slovy – na zabití volného času tenhle film postačí, ale přesto bych se porozhlédl raději někde jinde. ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

Hororový western z konce osmdesátek? Proč ne... Horory z osmdesátých let mám rád, co se týče kombinace hororu a westernu lehce jsem zavzpomínal na skvělý Dead Birds a s očekáváním lehce komediálního, ale přesto poctivého hororu odehrávajícím se na divokém západě jsem si film pustil... No, z částí mé očekávání naplněna byla, z části ne... První polovina filmu má opravdu slušnou, dosti bezútěšnou atmosféru, která začne s nástupem více westernové části pomalu vyprchávat a film se začne táhnout a diváka i trochu nudit... Což je opravdu škoda, protože hudba je po celou dobu slušná, černý humor potěší a přes absenci gore nebo více krvavých záběrů a charismatičtějšího záporáka, mohl jít o nadprůměrný kus... Takhle jen průměr... ()

Teardown 

všechny recenze uživatele

Ghost town je zábavou prošpikovaný snímek, který si nedělá žádné starosti ani z profláknutých klišé, ba naopak je strhává ve svůj prospěch a perfektně baví. Panic v branži Richard Governor na to šel pěkně od lesa, nedělal si žádný vrásky a asi mu i docvaklo, že to zas až taková věda nebude. Chutná žánrová omáčka spolu s výtečnou atmosférou vyprahlého městečka duchů, hordou špinavých psanců, čeného humoru a vůní střelného prachu chutnala vážně skvěle. Tohle já můžu, takže palec nahoru. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Marná snaha - i sebenápaditější premisa se ztrácí svou přitažlivost, když je zcela rutinně zpracována. "Ghost Town" představuje ukázkový videobrak druhé poloviny osmdesátých let, který má dokonal plakát, slibný koncept, ale ve výsledku neobsahuje vlastně nic pamětihodného. Ostatně i koncept zombie westernu se sice sám o sobě může jevit jako skvělý úlet, ale na druhou stranu přelom osmdesátých a devadesátých let, kdy se zombie staly dominantním prvkem popkultury (což současně stvrdil i umocnil videoklip k Thrilleru od Michaela Jacksona), nabízí desítky filmů, kde živí mrtví dostávají nesčetně bizarní podoby (viz bláznivé žánrové mišmaše jako The Return of the Living Dead, Dead Heat, Night of the Creeps, The Video Dead, The Boneyard či The Vineyard). Jinými slovy pouhý koncept nestačí, je potřeba myslet i na jeho rozvedení a ztvárnění. To v případě Ghost Town zůstává na rovině schematické žánrovky, byť solidně řemeslně zvládnuté. Mnohem zajímavější než celá linie s oživlými mrtvolami a mystériem titulního města duchů se tak jeví vnitřní smysl snímku. Příběh maloměstského policajta, který se během pátrání po sňatkové podvodnici v poušti propadne do jakési paralelní dimenze, v níž v prokletém městě má na sebe vzít roli šerifa, který definitivně zlikviduje nesmrtelné rabiáty, v základu doslovně formuluje vnitřní sen každého buranského poldy, který během rutinní nudy sní o velkém westernovém dobrodružství ve stylu filmů, které ho k práci jeho snů inspirovaly. ()

Reklama

Reklama