Reklama

Reklama

Malá Velká Británie

(seriál)
  • Velká Británie Little Britain
Velká Británie, (2003–2006), 10 h 38 min (Minutáž: 25–30 min)

Hudba:

David Arnold

Hrají:

Matt Lucas, David Walliams, Paul Putner, Anthony Head, Joann Condon, Ruth Jones, Imelda Staunton, Rob Brydon, Geraldine James, Sally Hawkins, Indira Varma (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Ptáte se, jací jsou dnešní Britové? Co dělají? A proč? Tak to si nemůžete nechat ujít britský komediální seriál Malá Velká Británie. Původně to byla rozhlasová show, která se na BBC Radio 4 vysílala v roce 2001. Dva roky nato ji autorská a moderátorská dvojice Matt Lucas a David Walliams proměnili v neméně úspěšný osmidílný televizní seriál, po němž následovaly dvě další řady po šesti epizodách. Při surrealistickém putování po britských ostrovech budeme svědky rozličných situací, které jsou Britům důvěrně známé, a seznámíme se s celou řadou kuriózních postav a postaviček. Patří k nim kupříkladu Daffyd, jediný gay ve velšské vsi, teenager Jason, vášnivě zamilovaný do nejlepší přítelkyně své babičky, či transvestita Emily, toužící dělat samé „ženské věci“. Díky Lucasovi a Walliamsovi a jejich břitkému pohledu na výstřednosti moderního světa tento komediální seriál funguje na diváky naprosto dokonale. (HBO Europe)

(více)

Recenze (328)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Opět Británie nezklamala a dokazála, že v komediálních seriálech se jim nikdo nevyrovná. První série byla výborná a uplně mě dostala. Další dvě už jsou malinko slabší a místy už měla dost nechutných gagů, ale i tak jsou 3 série skvělé. Tolik fóru na gaye, tlusťochy, retardy nebo staré lidi se jen tak nenajde. E-e-e-é :D ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Moc věcí mě nerozesměje. Mám totiž poněkud sofistikovaný přístup k tomu co je humorné a tam, kde většina lidí už vidí hranice nevkusu a rafinované zhovadilosti... se já začínám bavit. Little Britain je nekompromisní silnou dávkou zábavy otrlého, nevkusného, odporného, travesti - gay - gerontofilního humoru i trefné parodie na cokoliv myslitelného s mistrovsky ztvárněnými postavami všech možných typů lidí, charakterů, pohlaví, věků a úchylek. A to pouze dvěma herci. Díky za to hoši a hodně odvahy! Než vás za to jednou zavřou... "Margaret??!!??" (.........) "Yes??" ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

"Dívej se mi do očí, dívej se mi do čí, ne vedle - do očí, už spíš! Tenhle seriál se ti bude líbit, nebude ti vadit že si utahuje z tlouštíků, postižených, seniorů, barevných , homosexuálů a vůbec ze všeho na co si jen vzpomeneš a politická korektnost je tu neznámý pojem. Zkrátka je to hlavně neskutečná prdel, jasný? Probouzíš se, tři dva jedna - teď." "Jo, já vim". ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Anglický humor mám fakt rád a třeba takové Monty Pythony zbožňuju. Tohle jsem ale vzdal po nějakých 5 dílech s tím, že všechno fakt vidět nemusím. Donekonečna opakované idiotské scénky se stále stejnou pointou (která nebyla legrační ani napoprvé, natožpak napodesáté) mě unavily rychleji, než několikahodinové rubání uhlí v dole (ne, horník fakt nejsem). Dvě hvězdičky jen za to, že je to z Anglie. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Je to zvrhlé! Je to nechutně vtipné a zároveň vtipně nechutné! Je to zkrátka Británie, Británie, Británie ... a její (ne)typický lid. Opakování stále toho samého je a není vždy tím nejlepším a o tom je vlastně velká část tohoto nevšedního sitcomu, kterému vévodí maximálně praštěná dvojice Lucas&Walliams v nespočtu bizarních podob. I když mě chvílemi to omílání toho stejného nudilo, tak i přes to jsem se neskutečně nasmál, což je vlastně hlavní úlohou sitcomu, takže seriál splnil svou funkci v hojné míře. Mojí nejoblíbenější postavou byla bezkonkurenčně mistryně v rychlém a řádně dlaždičském mluvení Vicky Pollardová a dále pak Marjorie Dawesová z "Anti-špekounů" - musím uznat, že jako lepší komik se mi jevil Lucas. Zkrátka seriál, který není pro každého (ale to ostatně platí u všech seriálů), ale já jsem se bavil dokonale i přes pár dosti trapných (viz všechny scény s tím věčně pískajícím majitelem hotelu) a až příliš(!!!) nechutných scén (viz všechny scény s Bublou Bůčkovou). ()

Galerie (29)

Zajímavosti (12)

  • V návaznosti na Black Lives Matter protesty a vraždu George Floyda v roce 2020 byl tento seriál kompletně odstraněn z Netflixu a následně také z BBC iPlayer a Britboxu, a to spolu se seriálem Come Fly with Me (od r. 2010) od stejných tvůrců. V seriálu byly černošské a asijské postavy trvale ztvárňovány bílýmu muži a zároveň také zesměšňoval gaye, transvestity a tělesně postižené. Mluvčí Britboxu uvedl, že „se doba velmi změnila od doby, kdy se Little Britain natočilo“. Tvůrci a hlavní představitelé David WalliamsMatt Lucas se v návaznosti na odstranění již po několikáté omluvili. (hansel97)
  • Před Vánoci 2004 se DVD s první sezónou seriálu stalo nejprodávanějším DVD v Británii. (HellFire)
  • Ve scéně, kdy jsou Judy a Magie v Římě, řekne jim hotelový poslíček „buona sera“, v překladu „dobrý večer“. To ale nedává smysl, jelikož je den. Správně byl měl muž říct „buon giorno“ nebo „buon pomeriggio“. (Matej.Mirejo)

Reklama

Reklama