Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film režiséra Lasse Hallströma Psí poslání vypráví cituplný a překvapivý příběh jednoho věrného psa (namluvil Josh Gad), který nachází smysl své existence prostřednictvím životů lidí, které učí smát se a milovat. Během pěti desetiletí nás jeden hlas, hlas neúnavného psa, zavede na strhující a povznášející cestu, na které promlouvá k srdci všech lidí, kteří kdy milovali nějaké zvíře. Přestože se během těch let postupně reinkarnuje do několika psů různých ras, je to jeho pevné pouto se spřízněnou duší jménem Ethan, které přenáší a inspiruje jednoho psa na jeho cestě za nalezením vlastního poslání a skutečného smyslu existence a pro svého chlapce. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (446)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Trochu mi vadí ta hlavní zidealizovaná myšlenka filmu, kde jsou psi něčím, čím doopravdy nejsou, ale pokud to budeme brát jako fantasy, tak je to asi v pořádku. Film jako takový je ale děsná vyděračka na city, zvláště jeho druhá polovina, kterou musí pejskař nebo aspoň citlivější divák zákonitě ořvat. A pro ostatní to bude asi jenom celkem standardní rodinný film. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Pripravený!“ Ak je Hačikó váš milovaný film a vyhľadávate snímky o psoch, nemali by ste si túto pozrieť, pretože hlavný psí hrdina v nej zomrie niekoľkokrát, čo je pre fanúšikov psích filmov skutočne príšerná trauma, pretože obvykle sa dva týždne spamätávajú z filmu, v ktorom pes zomrie „len“ raz. Psia duša je pre fanúšikov psích filmov povinná záležitosť. V strede pôsobí skratkovito, uponáhľane, WTF (sorry, ale vážne si nemyslím, že ak polícia hľadá unesené dievča, dá psovi privoňať k jej oblečeniu a potom ho VOZÍ V AUTE po celom meste, pes má hlavu vystrčenú z okna a ŇUCHÁ!!!) a zrejme sa dosť strihalo (niečo mi hovorí, že von išiel minimálne ešte jeden pes, ale môžem sa mýliť). No silný úvod a akceptovateľný stred vytvoria sľubnú pôdu pre dojemný koniec. Mozaikový scenár umožňuje tvorcom v jednom filme divákovi ponúknuť nielen smútok a plač, ale i radosť, hravosť, vtip, šarm a zábavu. Len mi nie je jasné, prečo starý Ethan skúsil na túlavého psa práve ten fígeľ so skokom po chrbte. Ale OK, nechám to tak. Knižka má tiež svoje chyby, ale ako film, i ona je ako celok pôvabná a pre psíčkarov povinná jazda. Sú v nej veci, ktoré by ste vo filme hľadali zbytočne a naopak, vo filme sú veci, ktoré by ste zbytočne hľadali v knihe. V knihe je napr. drastický koniec, ktorý sa vo filme vôbec nevyskytuje. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Krásnej film, jsem moc rád, že i v dnešní dementní době se takovéhle snímky točí a mají svoje místo. Utopte v sobě všechnu ironii, sarkasmus a cynismus, aspoň na tu hodinu a půl, a odpustě tomu filmu všechno klišé a citové vydírání, už jen pro ty krásný psí oči. Víc netřeba dodávat, kdo měl kdy nějakýho psího (nebo prostě zvířecího) kámoše, moc dobře ví, o čem tohle Psí poslání je. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Tentokrát priznávam, že hodnotím len srdcom. Psí život tu bol vykreslený príliš idylicky a povrchne samozrejme, presne tak ako sa ľudia na psy dívajú. Skutočnosť je rozhodne drsnejšia, hlavne ak je pes na reťazi niekde na špinavom dvore a bez prísrešku v horúčavách či mrazoch. Páčilo sa mi však to, ako boli vykreslené tie pozitívne vzťahy medzi človekom a psom, takto by to malo byť! Doporučujem vidieť a to nie len dospelým, ale kľudne deťom tak nad desať rokov. ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Všední až méně vkusné výjevy o tom jak jsou pejsci rozkošní, jak se mají s lidmi rádi, apod. Sama jsem jednoho psa měla a měla jsem ho moc ráda. Nicméně tento film hraje prvoplánově na city, je to spíše pro děti a neplnoleté. Mně osobně toho tato rodinná komedie mnoho nepřinesla. Až na to "překvapivé zjištění", že štěňátka jsou roztomilá a podobné světové objevy. Filmy by měly vzbuzovat emoce, nebýt chladné, ale ani nemají diváka lacině citově vydírat. Neříkám, že se nad tím filmem nedá místy laskavě usmát nebo uronit slzu. Lze to brát jako oddechovku, když není po ruce nic lepšího, nicméně těch současných 81% co film má, mě poněkud zaráží. Příběhy jsou skutečně slabé, rozmýšlela jsem se zda nedat ještě nižší hodnocení. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Natáčelo se v Kanadě v provincii Manitoba, konkrétně ve městech Winnipeg, Lockport, Brandon a Selkirk. (BMW12)
  • Tvůrci filmu sklidili ostrou kritiku, když server TMZ zveřejnil video z natáčení, na kterém je německý ovčák nucený vlézt do nádrže, která simuluje divoké peřeje. Pes vypadá vyděšeně a do vody je násilím nucen proti své vůli. V závěru videa dokonce pes zmizí pod hladinou, kdy není jasné, jestli se jedná o součást scénáře nebo se jedná o nešťastné vyústění celé situace. Režisér filmu Lasse Hallström popřel, že by byl v době incidentu přítomen, přestože server TMZ, tvrdí opak. Zároveň dodal, že by jinak incidentu zabránil. Producent filmu Gavin Polone podrobně vysvětlil, co se vlastně toho dne stalo. Video bylo složeno ze dvou záběrů. Polone připustil, že při prvním pokusu o natočení scény byl pes do vody chvíli přemlouván a při druhém pokusu se pes skutečně ponořil pod hladinu, ale jenom na pár vteřin a následně ho okamžitě vylovil bezpečnostní tým, aniž by to na psovi zanechalo nějaké stopy. (ČSFD)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama