Reklama

Reklama

Wolf Creek

  • Austrálie Wolf Creek (více)
TV spot

Obsahy(1)

Parta kamarádů se vydává na dovolenou po Austrálii. Má to být pařba plná alkoholu, drog a dobré nálady. Jedinou plánovanou zastávkou je Wolf Creek, kde leží legendární kráter po spadlém meteoritu. Tady jim auto vypoví službu. Přijíždí "pomoc", která dovolenou snů změní v nekonečnou hrůzu, mučení a teror. Podaří se jim najít cestu ven z pekla? Příběh jednoho z největších australských policejních případů, který nebyl nikdy objasněn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (334)

tron 

všechny recenze uživatele

"To nie je nôž. TOTO je nôž." Austrália je plná nielen pohodových ľudí, ale aj neuponáhľaných psychopatov, baviacich sa tým, že sa v ich horúcej, gigantickej a striedmo obývanej (väčšina obyvateľstva žije po okrajoch kontinentu a na prežitie náročné vnútrozemie patrí zvieratám, rasizmom ničeným Aboridžincom a sem-tam ojedinele sa vyskytujúcim belochom) krajine ročne stratí tridsať tisíc ľudí. Iste, 90% z nich sa do mesiaca nejakým spôsobom nájde/objaví. Ale čo urobíme so zvyšnými desiatimi? Po prvej hodinke, ktorá buduje tiesnivú atmosféru (krásne mrazivé zábery na vychádzajúce slnko nad sychravou plážou), sa dočkáme mučenia psychického aj dávivo fyzického. Výsledkom je úderný teror, žiadny slasher ale poctivé exploitation/hixploitation a veľmi dobré utrpenie, kvôli ktorému som troška prestal mať rád túto pozoruhodnú krajinu (snímka je veľmi voľne inšpirovaná skutočnou udalosťou). Určite poteší famózna výprava, strhujúci John Jarratt ako Ben Mitchell, ktorý v tichom vnútrozemí, kde niet svedkov okrem zvedavých medvedíkov koala, ostreľuje škodnú na dvoch nohách. Viac v mojej recenzii na Studna.net: http://www.studna.net/reviews/606/ ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kvalitný realistický austrálsky horor (alebo skôr krvavý thriler) natočený podľa skutočnej udalosti. Prvých 40 min. ubieha v pozvoľnom tempe, potom sa film prevalý do druhej polovice, ktorá stojí za to. Podobné filmy stoja na podivných chlapíkoch, ktorí na prvý pohľad vyzerajú normálne. Tu máme do činenia s naozaj kvalitným magorom. Jednoznačne odporúčam titulky, kvôli scéne s puškou v garáži a prestreleným krkom sprevádzaný smiechom cez plač.Jednoznačne najlepšia scéna vo filme.70%. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Dle skutečné události? Takové překvapení jsem dostal až na závěr, což jsem se divil. Obstojné zpracování, ale nejde o žádný zázrak. Děj by mohl být ze začátku daleko záživnější, jenže to nebyl a divák se dost nudí. Jde o nadprůměrnou hororovou podívanou, která mě překvapila až v závěrečných vteřinách.. 6/10 = 60% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Střílí jako Zajcev, s nožem to umí líp než krajan Dundee a je majitelem nakažlivého smíchu vycházejícího zpoza epésních kotlet. Příběh jedné tisíciny těch, co každoročně zmizí u protinožců beze stopy, má být na základě skutečných událostí. Druhá polovina filmu (kdy mladík a svérázný lovec klokanů nemají jedinou společnou scénu) tak může svádět k myšlence, že se všechno vlastně mohlo odehrát docela jinak.. Nemůžu si pomoci, ale těch prvních 45 seznamovacích minut mi přišlo víc napínavějších, než ten nesčetněkrát viděný do ruda zbarvený zbytek. Marně čekám na hixploitation, kdy profesor filosofie z velkoměsta postupně vyvraždí na univerzitní půdě ošklivé klienty domova důchodců na exkurzi.. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Strašná škoda že v podobném duchu jako je druhá polovina filmu není i první půle. To bych mluvil o jednom z nejlepších brutalních slasherů všech dob. Ano úvodní třicetiminutovka je zcela ve stopách tradic v tomto subžánru. Je to totiž povinné seznamování s hlavními představiteli. Bohužel takto spackaný úvod jsem už dlouho neviděl. O postavách se toho opravdu moc nedozvíte. Vše vynahrazuje zhruba posledních 60 minut filmu. Na scénu nastoupí pozdější killer. A v takové poloze jsem už dlouho vraždícího psychopata neviděl. Většinou se postupuje tak že o vrahovi víme minimum informací a taky se minimalně projevuje na plátně. No tady dostal opravdu velkou příležitost se pořádně vykecat a nejen to. Od chvíle kdy se z dobráckého vidláka vyklube psychopatická zrůda nastupují opravdové a neotřelé jatka. Svými násilnickými scénami mi Wolf Creek hodně připomínal Haute Tension nebo Devils Reject. Je se opravdu nač těšit. A mile překvapí i to že nejde jen tak dobře odhadnout kdo právě zemře a kdo nakonec přežije. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • Do role Micka Taylora (John Jarratt) byl zvažován Russell Gilbert. (ČSFD)
  • Kráter se opravdu nachází v západní části Austrálie a jmenuje se "Wolfe Creek". (Chatterer)

Reklama

Reklama