Reklama

Reklama

Wolf Creek

  • Austrálie Wolf Creek (více)
TV spot

Obsahy(1)

Parta kamarádů se vydává na dovolenou po Austrálii. Má to být pařba plná alkoholu, drog a dobré nálady. Jedinou plánovanou zastávkou je Wolf Creek, kde leží legendární kráter po spadlém meteoritu. Tady jim auto vypoví službu. Přijíždí "pomoc", která dovolenou snů změní v nekonečnou hrůzu, mučení a teror. Podaří se jim najít cestu ven z pekla? Příběh jednoho z největších australských policejních případů, který nebyl nikdy objasněn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (334)

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Australský řepák vrací úder! Milé děti, až vám v liduprázdné poušti chcípne auto, rozhodně nevěřte dobrotivým venkovanům v klobouku, kteří horlivě nabízejí nezištnou pomoc, mohli byste dopadnout opravdu hodně zle. Škoda jen toho zbytečně natahovaného úvodu, k nějakém sepětí s aktéry u mne došlo stejně až ve chvíli, kdy se přestalo mluvit a vytáhly se nože (a jiné nástroje). Ale i tak je Wolf Creek dost příjemné překvapení, už jen kvůli nepříliš často využívanému prostředí bezvýchodné a nemálo rozhlehlé australské pustiny. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 2/10 Děj 4/10 Hudba 5/10 Efekty 3/10/// +relativně to uteče rychle -předně při dramatických či snad nechutných scénách toho není moc vidět (tmavý obraz), obsazení, málo herců, průběh filmu, vrah, slabé napětí/// Za prvé: po Hostelu mě už nic moc nerozhází. Za druhé: zde je špatně vybudovaná atmosféra. Skoro hodina pohoda, potom těžkej obrat (jsou uvězněni) a následně se postupně snaží utéct. Za třetí trošku film postrádá logiku, údajně podle skutečné události, která nikdy nebyla objasněna (někdy by si filmaři mohli vybírat lepší náměty). S tím tak trošku souvisí čtvrtý bod: Hlavní killer je velice „směšný“, je to jen vyšinutém blázen, žijící kdesi v ustraní. Vůbec nenahání strach, (skoro) nic o něm nevíme a o jeho obětech ještě míň. Jo a za páté: těch obětí je zde jen (no dvě). Slabej horor/// Celkem 37%/// ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Tradícia vraždiacich maniakov, žijúcich kdesi v šírošírej pustine vznikla pôvodne v USA, kde osamotene stojace farmy s najbližším susedom na hony vzdialeným, nie sú žiadnou zriedkavosťou. Ak sa k spoločensky málo výživnému životu pridruží úplné osamotenie, k čudáctvu, alebo v horšom prípade k zatemneniu rozumu nie je nikdy ďaleko. Krajinou s podobne vyľudnenými priestormi je aj Austrália, kde tvorcovia filmu zasadili príbeh mladej trojice. Túžiaci zažiť dobrodružstvo, aspoň na čas ich vzďaľujúce od spútavajúcej prítomnosti civilizácie, vydávajú sa dve slečny a ich kamarát autom poznávať nehostinné vnútrozemie. Prvé kontakty s drsniackymi vidiečanmi a poznanie zvláštneho prírodného úkazu však čoskoro vystrieda až desivo reálna nočná mora. Vierohodný dej, zachytávajúci často skratkovité konanie človeka v život ohrozujúcej situácii, sympatická snaha aktívne konať s cieľom uniknúť, nevypovedané tajomstvá zostávajúce ako príjemne vzrušujúce otázniky po skončení (napr. skutočnosť, nakoľko celý dej zodpovedal skutočne prežitému a nakoľko bol fabuláciou jedinej preživšej osoby alebo čo bolo príčinou záhadného zastavenia hodiniek a znefunkčnenia motora auta). V tunajších komentároch toľko kritizovaná úvodná časť a následný zlom v deji, sa mne osobne páčil. Zaujímavo ukázal ako sa pohodové mladícke dobrodružstvo môže zvrtnúť doslova z hodiny na hodinu v príšerné jatky a ako všetka rozvíjajúca sa vzťahová interakcia, určujúca charakter prvej tretiny filmu, stráca akýkoľvek zmysel pri prostej snahe uchrániť si holý život. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Dávejte si pozor, psychopatů, kteří vám nabídnou zdánlivě nezištnou pomoc, chodí po světě spousta a bydlí-li dokonce v jižních australských pustinách, kde se pomoci nedovoláte, zaděláváte si určitě na malér... Sympatický zástupce ze země, kde vzniká hororů jako šafránu a určitě jeden z těch lepších Texas Chainsaw Massacre klonů. Sice je představování charakterů třech hlavních představitelů vzhledem k průběhu filmu zbytečné, protože s nimi režisér ve druhé půli dále nepracuje a skutečnost, jestli "ten má rád tu a ta jeho" je dost nepodstatná, ale budu asi jeden z mála, komu dlouhá "seznamovací" první půle nevadila. Nechal jsem se ukolébat idylou, kterou vystřídalo tušení něčeho zlého (což začalo už přítomností místních obyvatel se správně buranským výrazem), aby mně pak režisér nečekaným a nečekaně brutálním vývojem děje pořádně chytil pod krkem. Ze čtyřhvězdičkového hodnocení sráží tenhle film několik snad až příliš efektních scén a poněkud omšelá hra s divákem v podobě prezentace filmu coby příběhu "podle skutečné události". To ani omylem. Pro příznivce filmové brutality je ale tenhle kousek jistým zářezem do topůrka zakrvavené sekyry. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Dle skutečné události? Takové překvapení jsem dostal až na závěr, což jsem se divil. Obstojné zpracování, ale nejde o žádný zázrak. Děj by mohl být ze začátku daleko záživnější, jenže to nebyl a divák se dost nudí. Jde o nadprůměrnou hororovou podívanou, která mě překvapila až v závěrečných vteřinách.. 6/10 = 60% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • V Melbourne, hlavním městě australského státu Victoria, potvrdilo kino Moonlight Cinema, že na projekci tohoto filmu přišlo nejvíce diváků za jedenáct let jeho existence. Park zaplnilo více než 2 700 lidí, kteří snímek přidali na seznam jen několika málo vyprodaných projekcí, z nichž většina proběhla na Valentýna. (ČSFD)
  • Přestože je film údajně natočen podle skutečné události, není to tak docela pravda. Film byl ovlivněn případy Ivana Milata a B.J. Murdocha, ale nebyl inspirován žádnými konkrétními událostmi. Čtyři hlavní postavy tohoto filmu jsou zcela smyšlené. (Piggsy)
  • Nápis při vstupu do starého dolu, kam si vrah veze své oběti, je jméno vraha batůžkářů Ivana Milata napsáno pozpátku, tedy Navithalim Mining Co. (BlackJoanna)

Reklama

Reklama