Reklama

Reklama

Wolf Creek

  • Austrálie Wolf Creek (více)
TV spot

Obsahy(1)

Parta kamarádů se vydává na dovolenou po Austrálii. Má to být pařba plná alkoholu, drog a dobré nálady. Jedinou plánovanou zastávkou je Wolf Creek, kde leží legendární kráter po spadlém meteoritu. Tady jim auto vypoví službu. Přijíždí "pomoc", která dovolenou snů změní v nekonečnou hrůzu, mučení a teror. Podaří se jim najít cestu ven z pekla? Příběh jednoho z největších australských policejních případů, který nebyl nikdy objasněn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (334)

Falko 

všechny recenze uživatele

Trosku podobne HOSTELU (2005), nie scenarom, ale tym, akym sposobom si vychutnaval hlavny zlocinec mucenie ludi. Zaciatok bol trosku zdlhavy, avsak neskor film pridaval postupne na plyn. Nastvala ma len jedna vec, aku sancu mali tie 2 zeny toho zlocinca zabit a nevyuzili ju, ale to by bol automaticky koniec filmu a to by ma nastvalo este viac. Radsej keby v scenari tato scena ani nebola a vrah mal byt vzdy o krok vpred, to by som viac privital. Nikdy nezabudnem na uzivatelku Madison, ako velmi lutovala, ze sa na tento film so mnou divala, ta si od nervov skoro vytrhala vsetky vlasy a to sa este na tento film tak strasne tesila :-)... 27.12.2009 _____ John Jarratt - (Mick Taylor) +++ Cassandra Magrath - (Liz Hunter) +++ Kestie Morassi +++ (Kristy Earl) +++ Nathan Phillips - (Ben Mitchell) +++ Phil Stevenson - (Mechanik) +++ Hudba: Frank Tetaz +++ ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Wolf Creek zapadne do té kategorie filmů, na které si vyjma několika znalců žánru pár let po jejich vzniku nikdo nevzpomene. Je to dobře? Asi ano. Problémem Wolf Creeku je vlastně pouze jeho přístup, postrádající atributy filmové podívané a snažíc se působit bezmála dokumentárním způsobem. Rozdovádění teenageři nebo parta hláškujících drsoňů? Ne, ve Wolf Creeku se pohybuje trojice zcela obyčejných mladých lidí, jedoucích se bavit na vlastní pěst napříč Austrálií. Jsou uvěřitelní, chovají se uvěřitelně, ale nejsou zajímaví. Bude terorizérem maskovaný fantom, kamerou neodhalený zabiják, přerostlé zvíře či snad monstrum z kosmu? Ne, záporák je překvapivě postarší buran, vybavený turbovidláckou mluvou, nehezky velkým nožem, sbírkou aut po svých obětech, puškou a nepříjemnou vytrvalostí, s níž pronásleduje vyděšené chudáky (později pohřešované mrtvoly). Žádný excentrický zjev, ale vrah tak, jak je známe z novin - relativně normálně vypadající člověk. Dokud nedrží v ruce kudlu a nevypráví příběh bývalých nájemkyň svého obydlí. Morduje se ve velkoměstě, či podobně hustě osídlené aglomeraci, kde lze čekat pomoc a rozhodně nečekat útoky krvežíznivých magorů? Ne, pan magor loví v Australských pustinách, kde zakopnete o (živého) člověka jednou za uherák, poblíž místa, které přeci jen občas nějakého toho turistu přivábí. Největší klad Wolf Creeku je jeho nádherně syrová, autentická atmosféra, která s razancí rozjeté lokomotivy nastartuje během jediné chvíle, v níž se unylá první polovina filmu přelije do jatkovité poloviny druhé. Plus drsný závěr. Plus nervydrásající mučení. Plus perfektní napětí. Originální Wolf Creek příliš není, první půlku trochu nudí, zhruba v polovině si zaklepete na čelo u debilní scény s puškou a pro slabší povahy je v něm toho negativna přeci jen příliš. Na druhou stranu jde o řemeslně solidní thriller s výbornou atmosférou a fungujícím napětím. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Věřím, že skutečná předloha, na jejímž základě se Wolf Creek odehrává, musel být opravdový horor. Hodnotím však film a ten mi skvělý nepřišel. Sledovat zvrhlíka, jak mu dělá potěšení mučit lidi a dělat "hlavu na špejli", mě příliš neoslovuje. Nelogické počínání postav je de facto jediné, co dramatizuje děj. Wolf Creek je tedy naprosto průměrný horor, který po sejití z očí brzy sejde z mysli. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Nepríjemné. Úvod filmu som pochopil ako narážku, že zvrtnúť sa to môže kvôli hocijakej blbosti. Horor je vystavaný na osvedčenej schéme a atmosfére klasických amerických killovačiek (TEXASKÝ MASAKER, JEEPERS CREEPERS, PACH KRVI). Trochu na škodu je fakt, že pri pozeraní som si príliš často povedal "Ty krava, čo to robíš?" ale na druhú stranu (aj vďaka hereckým výkonom) som si veľmi dobre vedel predstaviť aké vie žena v strese robiť blbosti :-) Ak chcete pustiť deti na prázdniny, je toto film presne pre vás... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Další thriller, který nic nového nenabízí. Hlavním hrdinům se moc fandit nedá, záporák je odpornej a nudnej, Teresa Palmer, na kterou jsem se tu obrovsky těšil a především díky ní jsem se nakonec odhodlal tohle pozřít tu snad ani nebyla, nebo jsem jí vůbec nepostřehl, hned by to bylo lepší, ale v tomto případě ne ne a ne. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • V Melbourne, hlavním městě australského státu Victoria, potvrdilo kino Moonlight Cinema, že na projekci tohoto filmu přišlo nejvíce diváků za jedenáct let jeho existence. Park zaplnilo více než 2 700 lidí, kteří snímek přidali na seznam jen několika málo vyprodaných projekcí, z nichž většina proběhla na Valentýna. (ČSFD)
  • Mickovo (John Jarratt) auto je Ford F-100 z roku 1977. (ČSFD)

Reklama

Reklama