Reklama

Reklama

Wolf Creek

  • Austrálie Wolf Creek (více)
TV spot

Obsahy(1)

Parta kamarádů se vydává na dovolenou po Austrálii. Má to být pařba plná alkoholu, drog a dobré nálady. Jedinou plánovanou zastávkou je Wolf Creek, kde leží legendární kráter po spadlém meteoritu. Tady jim auto vypoví službu. Přijíždí "pomoc", která dovolenou snů změní v nekonečnou hrůzu, mučení a teror. Podaří se jim najít cestu ven z pekla? Příběh jednoho z největších australských policejních případů, který nebyl nikdy objasněn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (334)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Frank Tetaz: 1. The Wires: Part 1 ,2. Hall's Creek ,3. Emu Creek ,4. The Crater ,5. Alien F100 ,6. Abysmal Horizon ,7. Talimnavi ,8. Liz ,9. The Shed: Part 1 ,10. Arcane Menace ,11. Escape ,12. The Shed: Part 2 ,13. The Cliff ,14. Mick ,15. The Return ,16. Trophy Room ,17. Head On A Stick ,18. Kristy ,19. Statesman Deville ,20. Ben ,21. Monumental Isolation ,22. Epilogue ,23. The Wires: Part 2 ,24. Wolf Creek: Main Title, ()

choze 

všechny recenze uživatele

Chabý australský pokus o hixploitation, čili buranské exploitation (např. Boormanovo VYSVOBOZENÍ). První půle zbytečná, pouze nastavující stopáž a druhá zhusta klišoidní (hrdinka najde v doupěti buranského zabijáka stopy toho, že ona a její kamarádi nejsou zdaleka prvními jeho oběťmi) a nic moc, vlastně jen nic. Nevím co na tom Hellblazer nachází nezapomenutelného, já si ten film budu pamatovat jen jako obrovskou ztrátu času a to mám exploitation ze srdce rád. Naopak musím říct, že remake TCM u mě nad touhle sračkou vítězí na celé čáře - obsahuje totiž aspoň dvě slušné scény (sebevraždu stopařky a její "rekonstrukci" R. Lee Ermeyem), zatímco tady byli tvůrci evidentně rádi, že se jim podařilo ošéfovat technickou stránku věci, ale film samotný těžce zazdili. Takže jednu hvězdičku za pěknou kameru. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Nepríjemné. Úvod filmu som pochopil ako narážku, že zvrtnúť sa to môže kvôli hocijakej blbosti. Horor je vystavaný na osvedčenej schéme a atmosfére klasických amerických killovačiek (TEXASKÝ MASAKER, JEEPERS CREEPERS, PACH KRVI). Trochu na škodu je fakt, že pri pozeraní som si príliš často povedal "Ty krava, čo to robíš?" ale na druhú stranu (aj vďaka hereckým výkonom) som si veľmi dobre vedel predstaviť aké vie žena v strese robiť blbosti :-) Ak chcete pustiť deti na prázdniny, je toto film presne pre vás... ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Australský řepák vrací úder! Milé děti, až vám v liduprázdné poušti chcípne auto, rozhodně nevěřte dobrotivým venkovanům v klobouku, kteří horlivě nabízejí nezištnou pomoc, mohli byste dopadnout opravdu hodně zle. Škoda jen toho zbytečně natahovaného úvodu, k nějakém sepětí s aktéry u mne došlo stejně až ve chvíli, kdy se přestalo mluvit a vytáhly se nože (a jiné nástroje). Ale i tak je Wolf Creek dost příjemné překvapení, už jen kvůli nepříliš často využívanému prostředí bezvýchodné a nemálo rozhlehlé australské pustiny. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Další thriller, který nic nového nenabízí. Hlavním hrdinům se moc fandit nedá, záporák je odpornej a nudnej, Teresa Palmer, na kterou jsem se tu obrovsky těšil a především díky ní jsem se nakonec odhodlal tohle pozřít tu snad ani nebyla, nebo jsem jí vůbec nepostřehl, hned by to bylo lepší, ale v tomto případě ne ne a ne. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • Ačkoli se všeobecně věřilo, že se John Jarratt (Mick Taylor) během natáčení filmu nekoupal, sám Jarratt tuto fámu v květnu 2016 v pořadu Mornings (od r. 2012) vyvrátil a uvedl, že pravda je taková, že si přestal mýt pouze ruce. Důvodem bylo to, že vzhledem k tomu, že tetování, které se každé ráno nanáší v make-upu, trvalo tolik hodin, že bylo jednodušší si ruce nemýt, než pokračovat denně v nanášení tetování. (ČSFD)
  • Do role Micka Taylora (John Jarratt) byl zvažován Russell Gilbert. (ČSFD)

Reklama

Reklama