Reklama

Reklama

Wolf Creek

  • Austrálie Wolf Creek (více)
TV spot

Obsahy(1)

Parta kamarádů se vydává na dovolenou po Austrálii. Má to být pařba plná alkoholu, drog a dobré nálady. Jedinou plánovanou zastávkou je Wolf Creek, kde leží legendární kráter po spadlém meteoritu. Tady jim auto vypoví službu. Přijíždí "pomoc", která dovolenou snů změní v nekonečnou hrůzu, mučení a teror. Podaří se jim najít cestu ven z pekla? Příběh jednoho z největších australských policejních případů, který nebyl nikdy objasněn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (334)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Wolf Creek je rozhodně překvapivým hororovým počinem natočeným za minimální rozpočet v Austrálii. Začíná vcelku klidně, seznamovací rovinou, která sice není nesnesitelně nudná, ale jako zbytečná se rozhodně jeví. Autoři se nijak neobtěžují vytvářením charakterů k jednotlivým hrdinům a ani je nezajímá, jestli si je divák oblíbí nebo ne. V zásadě nám jen oznamují, že se jedná o mladé buřiče, který stejnak slouží jen k tomu, aby byli později povražděni. Podle toho vypadá i scénář, není sice kostrbatý, ale ani se s ničím nepáře, prostě jde přímočaře rovnou na věc. Prvních 45 minut se tak nakonec jeví jen jako způsob k prodloužení stopáže, která by jinak rapidně klesla. Když však dojde na věc, jsou konečně autoři ve svých vodách. K navození patřičné atmosféry režisér používá žánrová klišé, to mi ovšem nikdy nečinilo problém, takže jsem měl radost, že se po plytkém úvodu konečně něco děje. Brutalita, kterou během krátkého okamžiku nastolí ovšem zmizí stejně rychle jako se objevila. Nesvůj jsem se cítil zejména na začátku, když jsem ještě netušil, jakým směrem se bude příběh dále ubírat, jenže jakmile se hlavní hrdinka probere a vydá se na průzkum, tak všechno napětí zmizí. Může za to zejména přehrávání a scény, které jsou tu zejména jen na efekt, aniž by měly nějaký vnitřní potenciál. Zabiják je sice sympatický chlapík, ale nad průměr Wolf Creek nezvedá ani on, zejména způsob, jakým odpravuje své oběti a jak si s nimi pohrává ho likviduje. Ještě bych se rád zmínil o kameře: Exteriérové scény jsou boží, myslím zejména malebné záběry na krásy Austrálie, ale jakmile se tam zjeví naši hrdinové, tak svou krásu ztrácí. Selhání je hlavně citelné v detailech a polodetailech, které jsou ''fakt divné''. 60% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Solidní australský road hororůrek. Tyto thrillery na kolech mám docela rád a protinožcům se podařilo vytvořit průměrný napínák. Takový klasický film s klady a zápory. Chvílemi je tam skvělá atmosféra, chvílemi jsou tam zase divné momenty a je to celkem nuda. Ale celkově hodnotím jako průměr. Tomu, že je to podle skutečné události, se směju, ale chápu, že vůči svátečním hororistům je to dobrý tah. Člověk to pak s hlavními hrdiny o to více prožívá. 55% ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších thrillerů, jehož tempo pomalu, leč jistě, ústí v brutální jízdu plnou násilí. K vidění jsou i mnohem lepší kousky než tenhle, ale několik výbornejch záběrů, skvělá nevtíravá hudba a čas od času i logický myšlení hlavních postav vytváří slušný koukatelný dílo s docela silnou atmosférou a posouvá to tak film na slabší čtyři hvězdy. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Vynikajúce a treba povedať že celkom nečakane. Väčšina mojich obľúbených tomu dala tri hviezdy, mne sa pre zmenu Wolf Creek páčil ešte omnoho viac ako Storm Warning. Atmosféra je tam upotená, špinavá a nepríjemná, a postavy sympatické, o to viac, čo je odpudivý záporák. Od "prebudenia", napätie a strach ani raz nepoľavia; navyše hlavná postava je nejednoznačná, čo je originálne, vždy ma to poteší, pripraví moment prekvapenia (a považujem to vlastne za najväčší klad snímku). Herci .. takmer neprehrávajú, réžia má niekoľko skvelých nápadov, technicky je to viac než slušné a so skvelou kamerou. Jedno z najlepších hixploitation čo som videl a to tento subžáner moc nemusím. 85%, keby bol záver intenzívnejší, dal by som päť hviezd. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Nepríjemné. Úvod filmu som pochopil ako narážku, že zvrtnúť sa to môže kvôli hocijakej blbosti. Horor je vystavaný na osvedčenej schéme a atmosfére klasických amerických killovačiek (TEXASKÝ MASAKER, JEEPERS CREEPERS, PACH KRVI). Trochu na škodu je fakt, že pri pozeraní som si príliš často povedal "Ty krava, čo to robíš?" ale na druhú stranu (aj vďaka hereckým výkonom) som si veľmi dobre vedel predstaviť aké vie žena v strese robiť blbosti :-) Ak chcete pustiť deti na prázdniny, je toto film presne pre vás... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • Lovecká puška Micka Taylora (John Jarratt) je historická kulovnice Remington Model 541 s ráží .22 LR. (ČSFD)
  • V Melbourne, hlavním městě australského státu Victoria, potvrdilo kino Moonlight Cinema, že na projekci tohoto filmu přišlo nejvíce diváků za jedenáct let jeho existence. Park zaplnilo více než 2 700 lidí, kteří snímek přidali na seznam jen několika málo vyprodaných projekcí, z nichž většina proběhla na Valentýna. (ČSFD)
  • Mickovo (John Jarratt) auto je Ford F-100 z roku 1977. (ČSFD)

Reklama

Reklama