Reklama

Reklama

Wolf Creek

  • Austrálie Wolf Creek (více)
TV spot

Obsahy(1)

Parta kamarádů se vydává na dovolenou po Austrálii. Má to být pařba plná alkoholu, drog a dobré nálady. Jedinou plánovanou zastávkou je Wolf Creek, kde leží legendární kráter po spadlém meteoritu. Tady jim auto vypoví službu. Přijíždí "pomoc", která dovolenou snů změní v nekonečnou hrůzu, mučení a teror. Podaří se jim najít cestu ven z pekla? Příběh jednoho z největších australských policejních případů, který nebyl nikdy objasněn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (334)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Není nad to si vyjet do přírody a pokochat se pohledem na velký kráter způsobený pádem meteoritu....idylku může pokazit jen auto, které nechce nastartovat...a víc na hovno je, že civilizace je na míle vzdálená. Ale pak se objeví jeden slušný "strejda" a nabídne pomoc....ale bacha na to, ne každý, kdo vás vytáhne ze sraček musí být nutně váš přítel :) ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Zasloužené 4 hvězdy za originálního psychopata i zajímavou lokaci. Ve svém „Chci navštívit“ škrtám Grand Canyon a píšu si kráter Wolf Creek. Kašlat na cestovky, vyrazím jen s pár kamarády. Třeba budeme mít štěstí a ujme se nás svérázný traper Mick Taylor, dobrovolný průvodce turistů, přijíždějících očumovat jeho (!) kráter. Mick je dobrák od kosti (i od koster) a je hravý, takže nás naučí zajímavé společenské hry. Zmrzačený člověče, nezlob se, kolektivní hru Traperská vybíjená či statickou hru pro dva Hlava na špejli. Též mírně erotickou hru Kozyfuč či zajímavou únikovku Kolik má ostnatý drát ostnů? a hádankářskou Copak ti asi ufiknu teď? Film má sice nesympatické oběti s IQ vačnatce (Skippy promine) a logoped už to s Mickem dávno vzdal (kvalitní tik a sykání), ale je to Australan se srdcem na dlani, někdy i několika srdci a zábava s ním je skutečně epesní! ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Tomuhle se říká udělat z tebe hlavu na špejli...kuch!" Jen několik nádherných obrazů přiblíží divákovi neobyčejnou australskou krajinu, což je nakonec škoda, jelikož trvá téměř padesát minut, než dojde k ohrožení hlavních postav. Dívat se po tu dobu na přírodu Austrálie by bylo jistě zajímavější, než poslouchat kecy trojice, co si vyjela na výlet do kráteru. A protože na usměvavé strejdy z buše je dobré dáti si pozor, tak je jasné, co bude záhy následovat. Tak samozřejmě jsou zde oblíbená klišé, kdy vrah není utlučen k smrti, kdy utíkat po cestě není nejmoudřejší a kdy sportovnímu vozu zkrátka neujedeš. Na druhou stranu klišé o blondýně padá a nevyužití psů bylo nepochopitelné a trestuhodné. Pak začne hlodat červíček, zda ten usměvavý strýček nebyl jen přeludem. Z mizerného gore zaujaly pouze ufiknuté prsty. Hodnocení ponechávám, i když dnes bych dal ty hvězdy jen dvě. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Klasické již mnohokrát natočené klišé. Iracionální chování obětí. Vrah s nadlidskými schopnostmi. Teleportace zabijáků mně šla vždycky na nervy. Ale všechno se dá snést až na to, že vrah mi byl svým komickým přístupem sympatičtější než oběti. No na druhou stranu mě teď mrzí, že jsem dal Hostelu tři hvězdičky, protože Wolf Creek je alespoň o stupínek lepší. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Dle skutečné události? Takové překvapení jsem dostal až na závěr, což jsem se divil. Obstojné zpracování, ale nejde o žádný zázrak. Děj by mohl být ze začátku daleko záživnější, jenže to nebyl a divák se dost nudí. Jde o nadprůměrnou hororovou podívanou, která mě překvapila až v závěrečných vteřinách.. 6/10 = 60% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • Nathan Phillips si navrhl design tetování, které má na rukách, úplně sám a původně je chtěl větší. (Cheeker)
  • Mickovo (John Jarratt) auto je Ford F-100 z roku 1977. (ČSFD)
  • Ačkoli se všeobecně věřilo, že se John Jarratt (Mick Taylor) během natáčení filmu nekoupal, sám Jarratt tuto fámu v květnu 2016 v pořadu Mornings (od r. 2012) vyvrátil a uvedl, že pravda je taková, že si přestal mýt pouze ruce. Důvodem bylo to, že vzhledem k tomu, že tetování, které se každé ráno nanáší v make-upu, trvalo tolik hodin, že bylo jednodušší si ruce nemýt, než pokračovat denně v nanášení tetování. (ČSFD)

Reklama

Reklama