Reklama

Reklama

Wolf Creek

  • Austrálie Wolf Creek (více)
TV spot

Obsahy(1)

Parta kamarádů se vydává na dovolenou po Austrálii. Má to být pařba plná alkoholu, drog a dobré nálady. Jedinou plánovanou zastávkou je Wolf Creek, kde leží legendární kráter po spadlém meteoritu. Tady jim auto vypoví službu. Přijíždí "pomoc", která dovolenou snů změní v nekonečnou hrůzu, mučení a teror. Podaří se jim najít cestu ven z pekla? Příběh jednoho z největších australských policejních případů, který nebyl nikdy objasněn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (334)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kvalitný realistický austrálsky horor (alebo skôr krvavý thriler) natočený podľa skutočnej udalosti. Prvých 40 min. ubieha v pozvoľnom tempe, potom sa film prevalý do druhej polovice, ktorá stojí za to. Podobné filmy stoja na podivných chlapíkoch, ktorí na prvý pohľad vyzerajú normálne. Tu máme do činenia s naozaj kvalitným magorom. Jednoznačne odporúčam titulky, kvôli scéne s puškou v garáži a prestreleným krkom sprevádzaný smiechom cez plač.Jednoznačne najlepšia scéna vo filme.70%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Či je dlhá expozícia prostriedkom na stotožnenie sa s postavami, alebo nudná vata, je otázkou vkusu. Občasné nelogické chovanie žien je už ale chybou scenáristu. Môže sa síce odvolať na fakt, že potom by dej nemohol pokračovať daným žánrovým smerom, vyhýbanie sa klišé a inovatívnosť by však mali byť výzvou. Vidiečania sú mešuge, nerozoznajú kengury od ľudí, mestské krysy sú mimo svojho urbánneho umelého prostredia mimo. To všetko už z hororov poznáme. Ide o to, že v noci v telke v správnej nálade Wolf creek nesklame. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tento příběh je založen na skutečných událostech. Každý rok je v Austrálii hlášeno 30 000 nezvěstných lidí. 90% se do měsíce objeví. Ale po některých se slehne zem.....tak takhle nějak začíná tento nijak nápadný horror, který vypráví příběch jedněch z mála 10ti %. Film mi nepřišel nijak odporný spíš vcelku zajímavý ani bych se nedivil, že by se tam takové věci děli, když tam ty farmy mají 100 akrová pole a sousedy od sebe odděleny na desítky kilometrů a mimo to austrálie byla dříve tzv. britským vězením takže tam ty sklony u některých možná i jsou. Přesto je tento film zajímavý zážitek a určitě jeden z mála těch lepších horrorů. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Vynikajúce a treba povedať že celkom nečakane. Väčšina mojich obľúbených tomu dala tri hviezdy, mne sa pre zmenu Wolf Creek páčil ešte omnoho viac ako Storm Warning. Atmosféra je tam upotená, špinavá a nepríjemná, a postavy sympatické, o to viac, čo je odpudivý záporák. Od "prebudenia", napätie a strach ani raz nepoľavia; navyše hlavná postava je nejednoznačná, čo je originálne, vždy ma to poteší, pripraví moment prekvapenia (a považujem to vlastne za najväčší klad snímku). Herci .. takmer neprehrávajú, réžia má niekoľko skvelých nápadov, technicky je to viac než slušné a so skvelou kamerou. Jedno z najlepších hixploitation čo som videl a to tento subžáner moc nemusím. 85%, keby bol záver intenzívnejší, dal by som päť hviezd. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

V záplavě současného slasheru nadprůměrná záležitost, těžící hlavně z nepříjemné atmosféry rozlehlé australské pustiny, která se posléze změní ve stísněné prostředí starého kamenolomu, kde se rozjede pod taktovkou vidláckého kruťase nadstandardně drsná a ve vší detailnosti zabraná hra na mučení, která slabšími povahami zamává. Škoda trochu zbytečně natáhlého úvodu, který mohl v klidu ustoupit té „důležitější“ části. Výsledný dojem je ale i tak maximální spokojenost, kde se mísí blažený úsměv nad myšlenkou „neúpadku“ žánru s poněkud nepříjemným pocitem v oblasti krajiny břišní, což je dle mého ten nejlepší výsledek, jaký se Australanům mohl povést. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • Cassandra Magrath řekla, že jí zlověstný smích Johna Jarratta způsobil noční můry. (Chatterer)
  • Nathan Phillips si navrhl design tetování, které má na rukách, úplně sám a původně je chtěl větší. (Cheeker)
  • Revolver, který Lizzie (Cassandra Magrath) objeví a nabije, je Colt Python. (ČSFD)

Reklama

Reklama