Reklama

Reklama

Wolf Creek

  • Austrálie Wolf Creek (více)
TV spot

Obsahy(1)

Parta kamarádů se vydává na dovolenou po Austrálii. Má to být pařba plná alkoholu, drog a dobré nálady. Jedinou plánovanou zastávkou je Wolf Creek, kde leží legendární kráter po spadlém meteoritu. Tady jim auto vypoví službu. Přijíždí "pomoc", která dovolenou snů změní v nekonečnou hrůzu, mučení a teror. Podaří se jim najít cestu ven z pekla? Příběh jednoho z největších australských policejních případů, který nebyl nikdy objasněn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (334)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Není nad to si vyjet do přírody a pokochat se pohledem na velký kráter způsobený pádem meteoritu....idylku může pokazit jen auto, které nechce nastartovat...a víc na hovno je, že civilizace je na míle vzdálená. Ale pak se objeví jeden slušný "strejda" a nabídne pomoc....ale bacha na to, ne každý, kdo vás vytáhne ze sraček musí být nutně váš přítel :) ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

V záplavě současného slasheru nadprůměrná záležitost, těžící hlavně z nepříjemné atmosféry rozlehlé australské pustiny, která se posléze změní ve stísněné prostředí starého kamenolomu, kde se rozjede pod taktovkou vidláckého kruťase nadstandardně drsná a ve vší detailnosti zabraná hra na mučení, která slabšími povahami zamává. Škoda trochu zbytečně natáhlého úvodu, který mohl v klidu ustoupit té „důležitější“ části. Výsledný dojem je ale i tak maximální spokojenost, kde se mísí blažený úsměv nad myšlenkou „neúpadku“ žánru s poněkud nepříjemným pocitem v oblasti krajiny břišní, což je dle mého ten nejlepší výsledek, jaký se Australanům mohl povést. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 2/10 Děj 4/10 Hudba 5/10 Efekty 3/10/// +relativně to uteče rychle -předně při dramatických či snad nechutných scénách toho není moc vidět (tmavý obraz), obsazení, málo herců, průběh filmu, vrah, slabé napětí/// Za prvé: po Hostelu mě už nic moc nerozhází. Za druhé: zde je špatně vybudovaná atmosféra. Skoro hodina pohoda, potom těžkej obrat (jsou uvězněni) a následně se postupně snaží utéct. Za třetí trošku film postrádá logiku, údajně podle skutečné události, která nikdy nebyla objasněna (někdy by si filmaři mohli vybírat lepší náměty). S tím tak trošku souvisí čtvrtý bod: Hlavní killer je velice „směšný“, je to jen vyšinutém blázen, žijící kdesi v ustraní. Vůbec nenahání strach, (skoro) nic o něm nevíme a o jeho obětech ještě míň. Jo a za páté: těch obětí je zde jen (no dvě). Slabej horor/// Celkem 37%/// ()

oje 

všechny recenze uživatele

Film je primárně jednoduchý souboj zabíjáka a jeho obětí, což prostor pro extra dávku strachu a horrorového pojetí nenabízí. Naštěstí ale nejde o bezduchou či rádobyhumornou řežbu, kde by z každé oděrky vyteklo 20 litrů krve, horror se naopak ohání fungujícími thrillerovými prvky. Díky scenérii bohem zapomenuté pustiny a nejistotě při vkládání důvěry v podezřele vlídného vidláka se daří budovat slušné napětí i očekávání vyústění příběhu. Štavnaté psychopatické výlevy a přesvědčivé zdrcení figurek z něj pak dělá nadprůměrný horror, přestože nenabízí žádnou invenci či silnou atmosféru. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Dávejte si pozor, psychopatů, kteří vám nabídnou zdánlivě nezištnou pomoc, chodí po světě spousta a bydlí-li dokonce v jižních australských pustinách, kde se pomoci nedovoláte, zaděláváte si určitě na malér... Sympatický zástupce ze země, kde vzniká hororů jako šafránu a určitě jeden z těch lepších Texas Chainsaw Massacre klonů. Sice je představování charakterů třech hlavních představitelů vzhledem k průběhu filmu zbytečné, protože s nimi režisér ve druhé půli dále nepracuje a skutečnost, jestli "ten má rád tu a ta jeho" je dost nepodstatná, ale budu asi jeden z mála, komu dlouhá "seznamovací" první půle nevadila. Nechal jsem se ukolébat idylou, kterou vystřídalo tušení něčeho zlého (což začalo už přítomností místních obyvatel se správně buranským výrazem), aby mně pak režisér nečekaným a nečekaně brutálním vývojem děje pořádně chytil pod krkem. Ze čtyřhvězdičkového hodnocení sráží tenhle film několik snad až příliš efektních scén a poněkud omšelá hra s divákem v podobě prezentace filmu coby příběhu "podle skutečné události". To ani omylem. Pro příznivce filmové brutality je ale tenhle kousek jistým zářezem do topůrka zakrvavené sekyry. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • Ačkoli se všeobecně věřilo, že se John Jarratt (Mick Taylor) během natáčení filmu nekoupal, sám Jarratt tuto fámu v květnu 2016 v pořadu Mornings (od r. 2012) vyvrátil a uvedl, že pravda je taková, že si přestal mýt pouze ruce. Důvodem bylo to, že vzhledem k tomu, že tetování, které se každé ráno nanáší v make-upu, trvalo tolik hodin, že bylo jednodušší si ruce nemýt, než pokračovat denně v nanášení tetování. (ČSFD)
  • Revolver, který Lizzie (Cassandra Magrath) objeví a nabije, je Colt Python. (ČSFD)

Reklama

Reklama