Reklama

Reklama

Wolf Creek

  • Austrálie Wolf Creek (více)
TV spot

Obsahy(1)

Parta kamarádů se vydává na dovolenou po Austrálii. Má to být pařba plná alkoholu, drog a dobré nálady. Jedinou plánovanou zastávkou je Wolf Creek, kde leží legendární kráter po spadlém meteoritu. Tady jim auto vypoví službu. Přijíždí "pomoc", která dovolenou snů změní v nekonečnou hrůzu, mučení a teror. Podaří se jim najít cestu ven z pekla? Příběh jednoho z největších australských policejních případů, který nebyl nikdy objasněn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (334)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný hixploitation, který má sice hned někoik těžko zapomenutelných scén a výborného záporáka, jenže se nevyhýbá klišéčku a scénáristickým lacinostem, čímž za konkurencí nepatrně ztrácí. Ale připouštím, že člověka nenasyceného vesnickou brutalitou může Wolf Creek velmi příjmně překvapit a zcela uspokojit. Na dvojku se těším. 3,5* - 70% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Či je dlhá expozícia prostriedkom na stotožnenie sa s postavami, alebo nudná vata, je otázkou vkusu. Občasné nelogické chovanie žien je už ale chybou scenáristu. Môže sa síce odvolať na fakt, že potom by dej nemohol pokračovať daným žánrovým smerom, vyhýbanie sa klišé a inovatívnosť by však mali byť výzvou. Vidiečania sú mešuge, nerozoznajú kengury od ľudí, mestské krysy sú mimo svojho urbánneho umelého prostredia mimo. To všetko už z hororov poznáme. Ide o to, že v noci v telke v správnej nálade Wolf creek nesklame. ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Není nad to si vyjet do přírody a pokochat se pohledem na velký kráter způsobený pádem meteoritu....idylku může pokazit jen auto, které nechce nastartovat...a víc na hovno je, že civilizace je na míle vzdálená. Ale pak se objeví jeden slušný "strejda" a nabídne pomoc....ale bacha na to, ne každý, kdo vás vytáhne ze sraček musí být nutně váš přítel :) ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Čajíček! Patřím mezi tu skupinu lidí (v číslech je to asi kolem 0,001% fandy), kteří si nestěžují na úvodní půlhodinku, o niž všichni říkají, že je nudná, dlouhá a přivolává narkolepsii. Taková noční scéna v uzavřeném autě, kdy slyšíte jen kapky padající na střechu auta a blížící se světlo, které je neidentifikovatelný, to je pravý maso. Byť jsem zvráceným divákem, který se rád podívá na "hnus", tak musím uznat, že TOTO nebylo vůbec šokujícího rázu. I Hannah Montana je kontroverznější! Když mi ale podsunete před nos myšlenku, že je to podle skutečné události a že to asi opravdu nebylo jednoduchý dostat se z toho pekla, tak mi vychází solidní 3*, o kterých vám za dva měsíce řeknu, že byli prvoplánový a vlastně udělený z bolesti hlavy. Což platí i o filmu... ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Dle skutečné události? Takové překvapení jsem dostal až na závěr, což jsem se divil. Obstojné zpracování, ale nejde o žádný zázrak. Děj by mohl být ze začátku daleko záživnější, jenže to nebyl a divák se dost nudí. Jde o nadprůměrnou hororovou podívanou, která mě překvapila až v závěrečných vteřinách.. 6/10 = 60% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • Nápis při vstupu do starého dolu, kam si vrah veze své oběti, je jméno vraha batůžkářů Ivana Milata napsáno pozpátku, tedy Navithalim Mining Co. (BlackJoanna)
  • V Melbourne, hlavním městě australského státu Victoria, potvrdilo kino Moonlight Cinema, že na projekci tohoto filmu přišlo nejvíce diváků za jedenáct let jeho existence. Park zaplnilo více než 2 700 lidí, kteří snímek přidali na seznam jen několika málo vyprodaných projekcí, z nichž většina proběhla na Valentýna. (ČSFD)
  • Štáb nevěděl, že opuštěný důl, kde se rozhodli natáčet, byl ve skutečnosti místem skutečné vraždy ženy. Natáčení vyvolalo protesty místních obyvatel, kteří se mylně domnívali, že film je o těchto událostech. (ČSFD)

Reklama

Reklama